Home + Wel of geen cadeaubonnen geven op een kinderverjaardag?

Wel of geen cadeaubonnen geven op een kinderverjaardag?

Als je aan Milan vroeg wat hij voor zijn verjaardag wilde zei hij om de tien minuten wat anders. Hij had van alles op het oog, maar veel mensen hadden geen flauw idee wat hij precies bedoelde. Dan had hij namelijk iets op YouTube gezien, maar dat moet maar net in de winkel verkrijgbaar zijn. Veel handiger is het dan om hem een cadeaubon te geven zodat hij zelf wat uit kan zoeken.

Dit vroegen we al op zijn derde verjaardag, maar sinds zijn vijfde verjaardag heeft hij écht het besef van wat zo’n cadeaubon waard is en bedenkt hij van tevoren wat hij ervan wilt kopen. Superleuk, want Milan is bijna altijd in de herfstvakantie jarig dus dan kan hij meteen de volgende dag iets uitzoeken en er lekker lang mee spelen. Wij, en vooral Milan, zijn dus heel blij met die cadeaubonnen.

Toch vindt niet iedereen dat een leuk idee, want een kind dat een cadeau uitpakt hoort toch bij een verjaardag?

Dilemma: wel of geen cadeaubonnen op een verjaardag?

Ik kreeg ook vaak te horen dat mensen een cadeaubon niet zo leuk vinden om te geven, maar ik denk dat het ook wel een beetje bij deze tijd hoort. Kinderen hebben tegenwoordig al zoveel en veel ouders kiezen voor speelgoed dat duurzaam is of willen iets groters kopen waar kinderen echt iets aan hebben en waar ze nog heel veel plezier aan zullen beleven. dit speelgoed is vaak wat duurder en kunnen kinderen met die cadeaubonnen wel kopen.

Bron: Shutterstock

Wat vinden wij?

Daarbij vind ik ook dat je kinderen op die manier wat bijbrengt. Ik merk aan Milan en veel kinderen om mij heen dat er toch een zekere mate van vanzelfsprekendheid is bij kinderen wat betreft alles wat zij hebben. Wij proberen Milan ook uit te leggen dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is en dat hij heel veel geluk heeft. Mama blogt en daardoor maken we heel veel leuke dingen mee en krijgt hij een hoop extraatjes. Dat is allemaal naast wat hij van ons krijgt. Dit is echter helemaal niet vanzelfsprekend, er zijn heel veel kinderen waarvan de ouders het bijvoorbeeld niet breed hebben en die krijgen dat allemaal niet. En eigenlijk vind ik dat het helemaal niet uitmaakt of ouders het wel of niet breed hebben, iedereen moet werken voor zijn geld en iedereen zal de waarde van geld moeten leren. Met meer speelgoed, merkkleding of dure spullen ben je echt niet beter dan de ander.

Door voor iets te sparen met bijvoorbeeld de cadeaubonnen, leer je kinderen ook de waarde van het geld.

Ik vind cadeaubonnen dan ook heel fijne cadeaus en Milan vindt het geweldig om ’s avonds de bonnen te tellen (dit mag van ons absoluut niet in bijzijn van de visite) en dan te dromen over wat hij ermee kan kopen. Verder heb je geen gedoe meer met dubbele cadeaus etc. Wij zien dus alleen maar voordelen, maar wat vind jij ervan? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 23 oktober 2016 / 22:09

  O, ik heb toch ook liever een cadeau bon , dan kan hij zelf kiezen wat hij zoals koopt. In beging vind datio dat ook niet echt zo fijn zo een bon. Maar dan achter af, zij hij zelf van ik wil zo een bon dat kan ik die lego lopen die ik wil.

 2. 24 oktober 2016 / 07:19

  Ik geef nooit cadeaubonnen of geld. Ik vind dat je tijd en energie moet stoppen in een leuk uitgezocht cadeautje. Bij cadeaubonnen zie je ook meteen wat iedereen kan spenderen aan een verjaardag, terwijl de een maar 7,50 kan geven en een ander 50 euro. Dan krijg ik liever cadeautjes die me allemaal blij maken, omdat er goed over is nagedacht.

 3. Sandra
  24 oktober 2016 / 08:01

  Hier ook al vanaf 3 jaar kadobonnen.. werd bij twee jaaar gek na 3 keer het zelfde treintje en geen bonnetje… en ja mijn huis staat al vol. Dit jaar waarschijnlijk voor het eerst geld vragen want hij wil een andere tablet. En ja weet nog niet waar ie vandaan komt

 4. 1 augustus 2018 / 21:02

  Het lijkt me leuker om in plaats van cadeaubonnen effectief toegangskaarten of de belofte op toegangskaarten voor een pretpark te geven. Dan hebben ze nog een leuke beleving in het pretpark zelf.

  Groetjes
  Sofie