Home + Even bijkletsen | Nieuwe plannen, voor mezelf opkomen etc.

Even bijkletsen | Nieuwe plannen, voor mezelf opkomen etc.

Het werd wel weer eens tijd voor een kletspraatje. Wat houdt mij allemaal bezig en waarom? De afgelopen weken waren op zijn zachtst gezegd weer een gekkenhuis. Wat dat betreft hopen we dat we volgend jaar in een wat rustiger vaatwater terecht te komen. Niet wat werk betreft natuurlijk, want op dat gebied kan het mij niet druk genoeg zijn, maar privé mag alles wel wat rustiger. Het zou fijn zijn als alles gewoon door kabbelt en we ’s avonds écht onze rust kunnen pakken. Dat is wel een wens!

Om even een voorbeeld te noemen: ruim twee maanden geleden kochten we een nieuwe auto. Dan verwacht je dat je het ergste nu wel weer achter de rug hebt en voorlopig weer lekker kunt rijden. Nou, mooi niet dus! Ik dacht al dat de auto lekte, maar kon niet achterhalen waar dan. Er gingen ook geen lampjes branden tijdens het rijden dus dan denk je in eerste instantie dat je het verkeerd hebt gezien.

We zijn ermee naar Zeeland gereden én weer terug en eenmaal terug in Gouda ging het lampje van de koelvloeistof branden. Ah, dat lekte dus! Om een lang verhaal kort te maken, de auto kon weer terug naar de garage en we zijn hem ruim een week kwijt geweest. Uiteindelijk bleek dit namelijk niet het enige probleem en moest er zelfs een nieuwe motor in! Ik kan je vertellen dat dit een mega duur grapje werd. Inmiddels hebben we de auto weer terug en hopen we nu voorlopig geen ritjes meer te maken naar de garage…

Bron: Shutterstock

Plannen en doelen voor 2017

We hopen zo ontzettend dat dit de laatste tegenslag van 2016 is, maar hé, je weet het hier maar nooit 😉 In ieder geval kijk ik wel vooruit en ben ik al druk bezig met de plannen en doelen voor 2017. Waar veel mensen niet zo goed weten wat ze nu precies willen, weet ik dat wel, maar ik heb nog niet concreet hoe ik dat wil gaan doen. Wat heeft prioriteit en hoe ga ik dat allemaal plannen? Ik werk 20 uur per week, heb een druk sociaal leven, sport, ben betrokken bij school en ben fulltime bezig met Mamablogger.

Ik zal dus moeten uitvogelen wat haalbaar is en wat prioriteit heeft. Ik heb wel wat ideetjes over hoe ik dat concreet ga maken en zal dit ook zeker met jullie gaan delen.

Voor mijzelf opkomen

Het gekke is dat ik heel erg assertief ben en als mij iets niet bevalt, ga ik erop af. Maaaarrrrr…. Niet in alle gevallen. Ik wil geen ruzie met iemand en wil graag dat mensen mij aardig vinden. De andere kant is dat mijn verstand iets heel anders zegt. Die zegt ‘joh, vertel diegene eens goed de waarheid, vertel hoe jij je erbij voelt en zet er daarna een dikke streep onder’. Maar op de één of andere manier doe ik dat niet. Niet omdat ik het niet durf, maar omdat ik niet nog een keer gekwetst wil worden door wat de ander mogelijk als antwoord geeft. Slaat nergens op, want je bent al gekwetst, het enige wat er nu nog kan gebeuren is dat iets definitief niet meer goedkomt. Maar de vraag is of het überhaupt nog goed kan komen. Snap je het nog ;-)? Hoeft ook niet maar ik denk dat veel mensen dit soort situaties toch wel kennen. Iets bloedt dood en dat is jammer, het doet even zeer, maar is ook niet het einde van de wereld. Dat soort dingen gebeuren, maar het zit hem in de manier waarop dat dan gebeurt.

Hoog tijd om alleen nog energie te steken in de mensen die dat verdienen en waar je zelf ook energie van krijgt! Dat wil ik jullie ook meegeven.

Milan alweer 6 jaar

Jullie hebben alles rondom zijn verjaardag al kunnen lezen, maar wat een grote, stoere jongen hebben wij opeens in huis. Lezen, schrijven, zwemles, gevatte antwoorden, rollende ogen als ik iets zeg wat hij ontzettend dom vindt, opeens weer een kledingmaat groter; de hele mikmak! Mijn oma zei altijd ‘kleintjes worden groot’ en ze heeft gelijk. Het gaat veeeeeeeel te snel en daar kan ik moeilijk aan wennen.

De laatste maanden van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar breekt aan en ik heb er zin in! Ik ben al druk bezig met de blogplanning hiervoor, maar ook privé bereid ik al het één en ander voor. Waar vieren we Sinterklaas, ik moet de kerk nog even mailen om kaartjes voor de avondmis te bestellen op kerstavond, ik kijk al naar cadeautjes etc. Ik heb er zin in en ga binnenkort even naar de Intratuin om te kijken op de kerstafdeling.

Dat bijkletsen duurde langer dan verwacht 😉 Hoe gaat het bij jullie? Ook al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 22 oktober 2016 / 21:07

  Wat balen van die auto zeg! Dat zijn helaas erg dure grappen… Ik liet deze week na Lego World mijn spiegelreflexcamera vallen, ook zo’n dure grap. Wat bloggen betreft loop ik mezelf een beetje voorbij, ik wil zoveel maar de tijd die ik beschikbaar heb is te kort. Then again heb ik wel tijd gestopt in een leuk tripje naar de action in gouda, daar waren ze ook bezig om de kerstafdeling in orde te maken, maar ik wil nog een keer terug zonder kind voor wat sinterklaasinkopen. Tip voor jou: zag een paar leuke grote dozen BanBao staan (of zweer je bij het echte merk?)

  • 24 oktober 2016 / 12:03

   Ah nee, was je verzekerd voor je camera? Dat zou dan misschien nog schelen. Ik ken de dozen bij de Action inderdaad en vind het superleuk, maar ik ga toch liever voor het echte merk 😉

 2. mama
  22 oktober 2016 / 23:55

  ja maris harder worden en meer voor je zelf opkomen