Home + Wat ik lastig vind aan het leeftijdsverschil van de jongens

Wat ik lastig vind aan het leeftijdsverschil van de jongens

Er wordt mij weleens gevraagd of 7 jaar leeftijdsverschil echt zo ideaal is als dat het lijkt. Ik ben van mening dat het bij ons zo heeft moeten zijn. Ik heb mij in de tussenliggende jaren flink kunnen ontwikkelen en ben nu ook wat ouder. Voor ons is het dus ideaal, maar zeker zo tegen de feestdagen kom ik erachter dat er ook wel dingen lastig zijn.

Evenementen

We worden regelmatig uitgenodigd voor evenementen, zeker zo vlak voor de feestdagen. We kunnen vaak niet, maar soms willen we er echt alles aan doen om toch te kunnen gaan. Zo zijn we uitgenodigd voor de premiere van de Fabeltjeskrant film in Tuschinski Amsterdam. Alleen de locatie is al magisch, maar ja, de film is nog niet zo handig met Floris. Dat vereist dus een hele planning zodat we alsnog kunnen gaan. Hier lopen we wel vaker tegenaan. Of het kan juist wel, maar we zitten met de voeding en slaapjes van Floris. Nu maakt het mij niet altijd uit waar hij slaapt (in de auto kan ook prima een keer), maar als het precies op die tijd valt heb ik een kind dat de boel op stelten zet 😉

Dagjes weg

Datzelfde geldt voor dagjes weg. We doen een hoop en gaan ook vooral, maar we bereiden het wel goed voor. Dat is niet erg, maar wel wennen. Daarbij wil je dat beide kinderen een leuke dag hebben en we iets doen dat voor beiden leuk is. Er zit immers toch 7 jaar tussen.

Qua uiterlijk zijn ze bijna identiek, qua karakter niet

Qua uiterlijk is Floris een kopie van Milan, echt heel bizar! Het lijkt wel alsof we terug zijn gegaan in de tijd en hetzelfde jongetje hebben gekloond. Je gaat er als ouder zijnde dan ook bijna automatisch vanuit dat ze qua karakter ook hetzelfde zullen zijn. Niets is minder waar! Milan was rustiger en vriendelijker, Floris heeft daarentegen veel meer pit en is heel temperamentvol. Ook goed, want dat betekent dat hij het kaas niet van zijn brood laat eten, maar we moesten er wel aan wennen.

Plannen, plannen, plannen

Of het nu gaat om werk of uitjes, we moeten alles weer plannen en rekening houden met twee totaal verschillende leeftijden. Daarom plannen we ook één op één tijd in met de jongens. Zo houden Pat en Milan eens per jaar een mannenweekend samen. Ze gaan dan samen naar een hotel, eten McDonalds, gaan bowlen of naar de film etc. Er mogen alleen maar leuke mannendingen worden gedaan! Ik ga dan bijvoorbeeld met Floris was gezelligs doen en verderop in het jaar weer samen met Milan naar de film of iets dergelijks.

Afspraken op school

Een kijkles op school, schminken met Sinterklaas, het 10 minuten gesprek, het zijn allemaal dingen waar ik mijn hand niet voor omdraaide. Nu moeten we dat ook plannen en vragen of opa en oma of Maud op Floris kunnen passen omdat Floris niet mee mag naar school. Het zijn toch van die dingetjes om rekening mee te houden.

En weet je, verder roeien we gewoon met de riemen die we hebben. We doen maar wat en hopen dan maar dat we het voor beide kinderen goed doen. Ze lijken heel happy dus dat moet haast wel, maar het is soms echt wel een gepuzzel.

Hebben jullie kinderen met een flink leeftijdsverschil? Hoe doen jullie dat dan? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *