Home + Ik ben eigenlijk al jaren een virtual assistant

Ik ben eigenlijk al jaren een virtual assistant

Heb ik jullie weleens verteld dat ik ook freelance klussen deed? Ik blog nu eigenlijk alleen nog voor Squla en heb nog een andere, wekelijkse freelance klus, maar een aantal jaren geleden had ik vaker freelance klussen. Zo beheerde ik onder andere een hele tijd de social media kanalen van zo’n 17 GAMMA en KARWEI filialen. Om deze werkzaamheden uit te breiden startte ik met Business Bloggen (klik) en ik werkte als één van de eersten met vaste tarieven die ik in de vorm van een menukaart op die website zette. Tegenwoordig heeft het aanbieden van deze diensten een naam; virtual assistant.

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant neemt op afstand taken van een ondernemer uit handen zodat de ondernemer kan doen waar zijn/haar passie echt ligt; ondernemen. Denk aan taken als het beheren van facturen en herinneringen sturen wanneer nodig, het bijhouden van een website, blogs schrijven, social media kanalen beheren, de agenda beheren etc. Het voordeel voor de ondernemer is dat ‘ie hiervoor niemand in dienst hoeft te nemen en dus is het voordeliger.

Ik beperkte mij overigens tot het schrijven van content voor het web, dus voor websites en social media. Daar ligt mijn hart en daar ben ik goed in.

Een andere koers varen

Die klussen waren leuk, maar niet te combineren met mijn gezin, werk (zeker niet met 32 uur) en Mamablogger. zeker de bouwmarkten waren een aanslag op mijn gezondheid. Dat was heel heftig, iedere week weer. En toch ging ik door, want hoe gaaf was het dat ik deze klus kreeg?

Ik promootte deze diensten uiteindelijk niet meer, maar hield de website wel in de lucht. Zonder duidelijke reden eigenlijk. Ik kreeg nog steeds mailtjes met contactverzoeken, maar ik sloeg ze één voor één af. Het is simpelweg niet haalbaar en dan moet je keuzes maken. Maar ja, dan moet je ook je website opzeggen en het boek definitief sluiten. Net als ik na vijf jaar met de webshop deed. Alleen kon ik dit boek niet sluiten. Misschien moet ik wel een andere koers gaan varen. Misschien moet ik wel uit mijn comfort zone stappen en grote risico’s nemen. Dan had ik nu misschien wel heel groot geweest als ik toch had doorgezet, maar wellicht kan het alsnog.

Allemaal vragen die ik voor mijzelf moet beantwoorden de komende tijd. Jaren geleden had dit beestje nog geen echte naam, maar vandaag de dag heet ze virtual assistent. Gek eigenlijk om nu pas te beseffen dat ik dit al jaren doe. Wie weet is dit wel een wake-up call.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *