Home + Ik kocht een MacBook Pro voor mijzelf!

Ik kocht een MacBook Pro voor mijzelf!

Maandenlang heb ik ervoor gespaard en ik heb net zolang getwijfeld. Het is toch een behoorlijke uitgave en ik doe dit eigenlijk nooit voor mijzelf. Ik ben niet het type dat dan vindt dat ik zoiets heb verdiend. Waarom zou ik zoiets verdienen? Ik vind dat lastig om over mijzelf te zeggen. Maar goed, als je oude laptop na bijna 7 jaar wel zijn beste tijd heeft gehad wordt het tijd om na te denken over een nieuwe. Ik kwam iedere keer weer uit bij de MacBook. En afgelopen zaterdag kwam hij eindelijk binnen!

Waarom een MacBook?

Om verschillende redenen. Ik wilde graag een lichte laptop die ik overal mee naartoe kan nemen, die snel is en blijft, waar ik filmpjes op kan editen en eentje die zijn waarde behoudt. Verder vond ik gebruiksvriendelijkheid een belangrijk punt. Een goede investering voor de komende jaren en iedere keer kwamen we weer uit bij de MacBook.

MacBook Air of MacBook Pro?

Toen we (want ik wilde dat Patrick het er ook mee eens was) hadden besloten dat we een MacBook wilden kopen hebben we wel heel lang getwijfeld tussen een MacBook Air of een MacBook Pro. Zelf kwamen we er niet uit en dus ben ik naar de winkel gegaan om mij te laten adviseren. Ik vertelde dat ik veel geheugen wilde en filmpjes wilde editen. Verder was de grootte van het scherm niet zo belangrijk voor me, maar ik wilde niet kleiner van 13 inch. Tja, als je dan toch van plan bent zoveel geld uit te geven moet hij wel voldoen 😉

De jongen in de winkel adviseerde een MacBook Pro, vooral voor de filmpjes. Dat advies namen we over. Dit moest hem worden!

Welke MacBook Pro is het uiteindelijk geworden?

Ik koos uiteindelijk voor de kleur Space Grey, want die vind ik net iets mooier dan de zilverkleurige. Al gaat er overigens wel een cover omheen dus van die kleur zal je niet zoveel meer zien. Hij is 13,3 inch en heeft 256 GB opslagcapaciteit. Verder heeft hij 8 GB intern geheugen. En wist je dat hij maar 1,37 kilo weegt? Ik geloof dat mijn vorige laptop meer dan het dubbele weegt!

Ik heb overigens geen touchscreen, maar dat was ook geen vereiste. Ik heb hem gekocht voor €1661,05. Hij was namelijk in de aanbieding. Kan dat op zo’n bedrag haha? Ik heb er daarnaast nog een muis bij gekocht (de Magic Mouse van Apple voor €89,95)en een cover en een sleeve om hem te beschermen. Ook kocht ik nog een verlengstukje met een USB poort en een ingang voor de SD-kaart.

Verder zal ik nog een Office pakket aan moeten schaffen en een virusscanner. Heb je misschien nog een tip wat betreft een virusscanner?

Geen ervaring met een MacBook

Ik had eigenlijk nog maar één twijfel en dat was de gebruiksvriendelijkheid. Ik heb altijd een Windows laptop/pc gehad en nu ging ik naar Apple. Ik heb wel een iPhone en een iPad, maar is deze wel net zo gebruiksvriendelijk? Wat nu als ik er helemaal niet aan kan wennen?

Na het installeren was ik al om, dit werkt heel fijn en jongens, wat is dat toetsenbord toch een verademing! Hij typt zo ontzettend lekker!

Conclusie: ik ben er zo onwijs blij mee! Ik kan nu overal werken en zal zeker weleens gaan werken in een leuk koffietentje. Ik woon bij het centrum en ik heb er al één op 50 meter lopen! Hier kan ik dan even meters maken en word ik niet afgeleid. Heerlijk! Dit is zo’n goede investering geweest!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. Christine
  14 juni 2018 / 10:33

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie aanschaf! Blij voor je dat na al het sparen en uitzien naar de MacBook deze ook daadwerkelijk goed bevalt, geniet ervan!

 2. 14 juni 2018 / 14:18

  Gefeliciteeeeeeerd! Wat goed dat je dit voor jezelf hebt gekocht, ook al vond je het moeilijk.
  Ik heb zelf een MacBook Air voor mijn blog en een Pro vanuit mijn werk. Fangirl hier. Ik HOUD ervan. Alhoewel ik mijn oog heb laten vallen op de roze… dat is nog een toekomstdroom.

  Ik heb eerlijk gezegd geen tip voor antivirus, ik gebruik er zelf geen. Nog nooit nodig gehad ook. *zegt ze met vrees in haar stem*

  • 16 juni 2018 / 05:49

   Ook al geen antivirus, ik hoor het vaker dus heb daar nu minder haast mee. Wel goed om te horen. Merk je een verschil tussen de Air en de Pro? En de roze lijkt mij ook heel gaaf! Ik heb nu een cover gekocht met een marmerprint. Ook leuk haha.

   • 16 juni 2018 / 12:26

    Ja, ik merk heel veel verschil. De pro die ik heb van mijn werk is ook echt de duurste in zijn klasse en moet alle zware programma’s aankunnen om op te kunnen programmeren. De batterij gaat hierdoor minder langer mee, maar berekeningen en bewerkingen worden veel sneller gedaan.
    Mijn air is wat dat betreft net wat langzamer met betrekking tot bijvoorbeeld Photoshop, maar niet storend.

    • 16 juni 2018 / 14:38

     Ah oké, dank voor je reactie! Ik wilde de pro voornamelijk voor de snelwerkende iMovie. Tenminste, dat moet ik nog goed onder de knie krijgen 😉 Photoshop hoop ik op een dag te leren en dan is het fijn als ik alvast een goede Mac heb.

 3. 14 juni 2018 / 14:49

  Wat een beauty! Kan me nog goed herinneren toek ik zo’n 5 jaar geleden besloot over te stappen.. Zo anders maar dat was het geld zo hard waard! En nog steeds; mijn Macbook en ik zijn best friends! Geniet er van:).

  Ps; zover ik weet is Apple van zichzelf al goed beschermt tegen virussen en ik heb er dan ook geen virusscanner opzitten!

  • 16 juni 2018 / 05:48

   Dank voor je reactie, dat is heel fijn om te horen! Zeker om te horen dat ‘ie na 5 jaar nog steeds zo goed bevalt. Dat van de virusscanner wist ik niet, daar ben ik heel blij mee!

 4. Simone
  15 juni 2018 / 20:42

  Ah, superleuk om te lezen! Gefeliciteerd met je aankoop! Ik ben ook van plan om een nieuwe laptop te kopen en ik heb wel veel aan je artikel 🙂 mag ik misschien vragen waar je deze aanbieding hebt gevonden? Klinkt aantrekkelijk!
  Liefs,
  Simone

  • 16 juni 2018 / 05:43

   Dankjewel, wat fijn om te lezen dat je wat aan het artikel hebt! Ik heb deze gevonden bij Wehkamp. Overigens wel meteen betaald, want dat vind ik veel prettiger. Het scheelde wel, want nu kon ik van dat geld nog accessoires kopen zoals de Magic Mouse (al gebruik ik die nu nog heel weinig). Succes met het zoeken naar een nieuwe laptop, deze is in ieder geval heel erg fijn, maar dat mag ook wel voor dat geld haha.

   Liefs,
   Marisca