Home + Verjaardag of feestje vieren? Maak het jezelf gemakkelijk!

Verjaardag of feestje vieren? Maak het jezelf gemakkelijk!

Afgelopen weekend vierden we Sinterklaas met de familie en inmiddels zijn we alweer helemaal klaar voor Kerst. Zo snel kan dat gaan, haha. Afgelopen oktober vierden we de verjaardagen van de jongens, vervolgens knipper je drie keer met je ogen en staat de kerstboom alweer. Gezellig al die feestjes! Maar eerlijk is eerlijk, er komt ook een hoop geregel bij kijken. Daarom maken we het onszelf ook wel een beetje gemakkelijk. Hoe we dat doen? Lees dan snel verder.

Op tijd voorbereiden en budget bepalen

De tijd dat ik heel erg uitkeek naar mijn eigen verjaardag is inmiddels wel voorbij. Pat en ik zijn beiden in januari jarig en ook nog eens vrij dicht na elkaar. Wij vieren onze verjaardagen vooral met het gezin door lekker te gaan eten of een dagje weg te gaan. De mijlpalen vieren we wel uitgebreid met familie en vrienden, dat vinden we ontzettend leuk. Zo werd Pat twee jaar geleden 40 en hebben we een leuke plek afgehuurd. Gezellige hapjes en een leuke plek waar alle kinderen konden spelen. Hij wist van niets (oké, bijna niets) en ik genoot onwijs van de voorpret.

Voor de verjaardagen van de jongens pakken we sowieso graag uit. Zij zijn een dag na elkaar jarig waardoor we de verjaardagen samen vieren. Denk nu niet meteen aan enorme ballonnenbogen etc., maar wel heel veel gezelligheid. De voorbereidingen beginnen al vroeg.

De taarten bestellen we al 12 jaar bij hetzelfde bedrijf en moeten we altijd snel vastleggen. Vaak al in het voorjaar terwijl de jongens in oktober jarig zijn. Dat betekent dat we daarom al vroeg weten wanneer we het vieren en ergens vind ik dat wel fijn. We weten precies waar we aan toe zijn én ik kan het één en ander tijdig voorbereiden. Zo begin ik al op tijd met het plannen van het kinderfeestje. Ik hou van die rust, maar het is ook fijn voor het plannen van je budget.

Ik vind het ontzettend leuk dit alles voor te bereiden, maar we maken het onszelf ook gemakkelijk waar het kan. Dit soort feestjes zijn vaak al druk genoeg 😉

Feestje vieren? Huur een frietkraam!

Vroeg voorbereiden heeft als voordeel dat je geen stress hebt, vlak voor je een feestje viert. We bestellen de boodschappen zodat we alles in huis hebben en dat geldt ook voor het eten. Maar nog leuker is het om een frietkraam te huren! Dat vinden kinderen natuurlijk helemaal fantastisch en het is ideaal wanneer veel mensen blijven eten. ‘Friet enzo‘ is zo’n frietkraam welke je kan huren.

Zij komen naar de gewenste locatie (bij jullie thuis bijvoorbeeld) en jullie gasten kunnen lekker voor de deur hun eten bestellen. Duidelijke en goede communicatie bij de reservering, een schone kar, extra gezelligheid op jullie feestje en gewoon lekker eten. En bij mooi weer eten jullie vervolgens gezellig in de tuin. Hoe leuk is dat?!

Voordelen frietkraam feest

Gemak: je hoeft niet na te denken over het eten, niet zelf in de keuken te staan én je hoeft niemand te vragen wat ze willen eten. Het kan niet misgaan met een bestelling (hebben wij weleens gehad toen we eten bestelden) en er is ruim voldoende voor iedereen. Er kan zelfs onbeperkt worden gegeten gedurende de baktijd.

Aanpasbaarheid: je hoeft geen enorm feest te geven om een frietkraam te huren. Dit kan ook bij kleinere feestjes. Ook kan rekening worden gehouden met allergieën, en halal en vega is uiteraard ook mogelijk.

Mogelijkheid tot uitbreiding: bijvoorbeeld met frisdranken, maar ook statafels, aankleding en een partytent. Er is heel veel mogelijk.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dacht dat het heel duur zou zijn om een frietkraam te huren, maar wij waren met de verjaardagen van de jongens ook een hoop geld kwijt voor het eten dat we bestelden. Uiteindelijk verschilde dat niet veel met het huren van een frietkraam. Mocht je toch op de kosten willen besparen kun je dit wellicht ook samen doen met een ander familielid die ook een verjaardag viert, of je combineert het met nog een ander feestje binnen het gezin.

Kortom, maak het jezelf niet te moeilijk en wie weet heb ik je enthousiast gemaakt.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *