Home + Christmas Countdown 2023 | Kerstcadeaus voor de jongens + budget

Christmas Countdown 2023 | Kerstcadeaus voor de jongens + budget

Na Sinterklaas was het nog een behoorlijke uitdaging om kerstcadeaus voor de jongens te verzinnen. Onze jongens zijn 13 en 6 jaar, zijn in oktober jarig geweest én hebben net allemaal Sinterklaascadeaus gehad. Ik denk dat jullie dit vast wel herkennen, want wat geef je vervolgens voor Kerst? We wilden het niet te bont maken, want ze hebben echt genoeg. Ook gaan we nog leuke dingen doen tijdens Kerst en eerlijk gezegd vind ik die beleving veel leuker dan weer het zoveelste cadeau. Wat we uiteindelijk toch hebben gekocht en wat ons budget was, lees je hieronder.

Kerstcadeaus jongen 13 jaar

Milan heeft eigenlijk niet zoveel wensen. Hij wilde graag een afstandsbediening voor zijn PlayStation (geen idee waarom, maar blijkbaar is het een must, haha) en een Coolblue bon, omdat hij spaart voor een extra beeldscherm. Twee cadeaus waar we hem heel erg blij mee maken en waar hij daadwerkelijk iets mee doet. Dat vonden we hoe dan ook belangrijk.

 • PlayStation afstandsbediening: €31,99
 • Coolblue cadeaubon: €20,-

Totaal: €51,99

Kerstcadeaus jongen 6 jaar

Voor Floris was het iets gemakkelijker, want hij houdt erg van knutselen en wilde graag spullen van Stabilo. Vooral de stiften met ring, want die had hij gezien bij andere kinderen tijdens de zomervakantie. Dankzij deze ring kunnen de doppen niet kwijtraken, ideaal! Floris is linkshandig, daarom hebben we ook een aantal spullen gekocht voor linkshandigen. Hier is hij gewoon zielsgelukkig mee, dus wat willen we nog meer?

 • Stabilo metallic stiften: €6,59
 • Stabilo stiften met ring: €14,51
 • Stabilo puntenslijper voor linkshandigen: €9,36
 • Stabilo kleurpotloden voor linkshandigen: €9,95
 • Stabilo pen voor linkshandigen: €8,51

Totaal: €48,92

Budget kerstcadeaus 2023

Je ziet, voor beide jongens zijn we rond de €50,- kwijt. Voor Milan net iets meer dan voor Floris, maar dat was bij de Sinterklaascadeaus andersom. Dat heft elkaar weer op, haha. Voor Sinterklaas gaven we rond de €100,- per kind uit en nu dus de helft. Meer dan prima vinden wij. Het gaat niet om de hoeveelheid en we vinden het ook niet nodig ze te overladen met cadeaus. We vinden het vooral belangrijk dat het gebruikt wordt en ze iets krijgen waar ze ook echt heel blij mee zijn.

Deze cadeaus zijn inmiddels ingepakt en liggen onder de kerstboom. Voor Pat heb ik ook al een cadeau: nieuwe Nike Air Max 1 sneakers. Een model dat we supertof vinden. Dat cadeau is duurder, maar we geven elkaar verder niets met Sinterklaas waardoor we rond de Kerst iets meer uitpakken. Ik heb deze overigens wel gekocht met een goede deal via Nike. Dat was tijdens een speciale dag en scheelde echt behoorlijk wat geld.

Wat is jullie budget voor de kerstcadeaus en hebben jullie alles al in huis? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Daniëlle
  13 december 2023 / 07:46

  Wij proberen 200 euro per kind te sparen en dit is het feestdagen budget. Dus verdeeld over sinterklaas en kerst. Jongste 10 heeft voor sint waterpolo spullen, 3 speciale cars auto’s, pop it spel en nieuwe step gehad. Voor kerst nog aan het puzzelen. Oudste van 19 had nieuwe kleding nodig dus die heeft het al daar aan besteed. Hij heeft overigens ook een vriendin van 20. Die krijgt gewoon het geld. Die hoort nu ook bij de kinderen.

 2. Christine
  14 december 2023 / 22:14

  Die stiften met dop zijn hier gelijk ook op het verlanglijstje voor de zesde verjaardag van de middelste gekomen, echt een goede tip!! Zij is ze niet alleen vaak kwijt maar ook heel gemakszuchtig om de eerste de beste dop die ze tegenkomt op een andere kleur stift te doen.. met zo’n ring blijft de goede dop eraan zitten en wordt het makkelijker stimuleren om dan ook echt netjes op te bergen, kleur bij kleur.

  Hier hadden we met Sinterklaas budget van zo’n dertig euro voor een groot cadeau van hun verlanglijst en had ik voor ieder nog 6 cadeaus die ik eerder dit jaar al had gekocht en zo’n vijftig/zestig euro per kind hadden gekost. 160-180 euro dus voor de twee oudsten, voor de jongste heb ik baby speelgoed gerecycled van de anderen.. dat kan nog mooi op deze leeftijd, dus voor haar alleen nieuw beddengoed van 20 euro in de zak gedaan. En voor onszelf wat kleine cadeau’s en alles bij elkaar was het denk ik met de schoencadeautjes net geen 300 euro. Heb het niet heel precies bijgehouden, zeker als je het hele jaar al iets koopt is dat eigenlijk wel interessant om bij te houden.. voor kerst is het steeds iets anders. Het ene jaar een gezamenlijk cadeau, dit keer aparte cadeau’s. Jonathan wilde nog een setje thermo ondergoed voor het skiën die ik van echte merinowol heb gekocht á 112 euro, de oudste krijgt een legoset die ik in november al met 25% korting heb gekocht voor €63,74 en de middelste krijgt een duplohuis voor €20,00 dat ik via marktplaats kocht en voor mezelf heb ik een sieradenset gekocht van een bon van mijn werk waar ik nog bijna 59,95 bij heb gelegd. Voor de jongste van dan 11mndn heb ik via marktplaats een gratis loopkarretje gekocht waarvan de bekleding stuk was (en sowieso niet mijn smaak in mint dus die ben ik opnieuw aan het bekleden in lekker roze)! Heel wisselend dus, maar ik vind het niet zo belangrijk of iedereen hetzelfde bedrag krijgt maar wel of het iets is waar echt iets mee gedaan gaat worden ????

  • Marisca
   Auteur
   15 december 2023 / 06:55

   Hoi!

   Ja, die stiften leken mij zo fijn! Leuk dat ik je ermee heb kunnen inspireren 🙂 Klinkt als allemaal mooie cadeaus en als je het gedurende het jaar koopt merk je het inderdaad niet zo. Hier vinden we het ook belangrijk dat er wat mee gedaan wordt, maar de oudste rekent wel door waardoor we de bedragen wat gelijk willen houden, haha.

   Liefs!

   • Christine
    15 december 2023 / 09:59

    Heb dezelfde agenda app als jij, echt super fijn en je kunt daar ook memo’s in maken dus ik ga het komende jaar als ik iets vast koop voor de feestdagen toch eens even de prijs in een memo zetten om eind van het jaar te kijken wat je nu daadwerkelijk kwijt bent.. want uiteindelijk zal ook bij ons straks inderdaad vast wel vergeleken gaan worden of de cadeau’s dezelfde waarde hebben (terwijl het er nu om gaat of ze evenveel cadeau’s krijgen ????). Geniet alvast van de feestdagen thuis!!