Home + Top 20 kindernamen eerste helft 2015

Top 20 kindernamen eerste helft 2015

Ik heb er een hele tijd terug weleens een blog over geschreven. M heeft een top 10 naam. nu moet ik erbij vertellen dat dat in 2010 (zijn geboortejaar) ook al zo was, maar wij hadden een persoonlijke reden voor het kiezen van deze naam. M is namelijk vernoemd naar mijn overleden vader. Toch ziet het er niet naar uit dat zijn naam snel uit de top 10 zal verdwijnen, want de naam is nog steeds razend populair zo blijkt. De SVB (je weet wel, die van de Kinderbijslag) publiceerde namelijk de populairste kindernamen van het eerste half jaar 2015.

En ja, daar staan namen bij die ik best mooi vind en zelf ook nog wel gekozen had kunnen hebben. Waarom niet? Omdat het een populaire naam is? Ik was ook bang dat M bij naamgenootjes in de klas terecht zou komen. Niets was minder waar, want dat is dus niet zo. Sterker nog, wij hebben als ouders zijnde klassenlijsten gekregen en ook in de andere kleuterklassen komt deze naam niet voor!

En wat maakt zo’n naam nu eigenlijk uit? Als dit nu de naam is die je mooi vindt, is het toch prima?!

 

Ben jij benieuwd naar de top 20 kindernamen van de eerste heeft van dit jaar? Ik zet ze hieronder nog even voor je op een rij!

Top 20 jongensnamen

 1. Liam
 2. Luuk
 3. Sem
 4. Daan
 5. Lucas
 6. Milan
 7. Noah
 8. Levi
 9. Bram
 10. Jesse
 11. Finn
 12. Thijs
 13. Max
 14. Thomas
 15. Tim
 16. Ruben
 17. Lars
 18. Sam
 19. Adam
 20. Jayden

Top 20 meisjesnamen

 1. Emma
 2. Sophie
 3. Julia
 4. Anna
 5. Mila
 6. Tess
 7. Fenna
 8. Lotte
 9. Eva
 10. Zoë
 11. Sara
 12. Evi
 13. Lynn
 14. Maud
 15. Lisa
 16. Lieke
 17. Saar
 18. Isa
 19. Roos
 20. Fleur

(Bron: www.svb.nl)

En, staat jouw naam ertussen? Zou jij gaan voor een populaire naam of zou je dat juist niet doen? Ik ben benieuwd naar hoe jij erover denkt. Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 4 augustus 2015 / 20:26

  De naam van onze dochter staat er niet bij (Leia), vorig jaar is deze 11 x gegeven in Nederland volgende de statistieken van het SVB. Ik denk dat wanneer de Nieuwe Star Wars film uitkomt, de naam wel in populairiteit zal stijgen haha. Wij hebben gewoon voor een naam gekozen waar wij ons allebei goed bij voelden ongeacht of deze naam nou wel of niet populair zou zijn.

  • 4 augustus 2015 / 20:55

   Haha ja, dat zou zomaar kunnen! Komen er gewoon vorig jaar op terug 😉 Ik vind het ook een heel mooie naam. En inderdaad, een naam moet goed voelen of hij nu populair is of niet.

 2. Joke
  4 augustus 2015 / 21:08

  Het valt me op dat tegenwoordig de namen allemaal kort en krachtig zijn. Er is een periode geweest dat het allemaal vrij lange namen waren maar dit vind ik wel leuk, eigenlijk allemaal een beetje stoer. Al die lange namen werden heel vaak afgekort en hier hoef je niks af te korten.
  Groetjes Joke

 3. rebecca
  5 augustus 2015 / 12:36

  Ach, iedereen moet lekker een naam kiezen waar hij/zij gelukkig mee is.
  Persoonlijk word ik nniet gelukkig van populaire Namen. Ik werk in het onderwijs en alleen al afgelopen jaar heb ik lesgegeven aan vier Sems, drie Tims, vier Noa(h)’s en drie Brit-ten. Op de een of andere manier zou ik mijn eigen kind nooit zo kunnen noemen.

  Ik ben M zijn naam nog niet tegengekomen voor de klas, maar misschien komt dat omdat ik in het VO werk. Wel een hele leuke naam!

 4. 6 augustus 2015 / 02:08

  Norah staat er niet in… Levi wel en dat terwijl wij die kozen toen hij nog niet in de lijst stond. Mij maakt het eigenlijk niets uit of hij nu in de lijst staat of niet. Wij hebben namen gekozen die wij bij ons vonden passen. daarnaast vond ik dat ze niet te lang mochten zijn. Hoewel ik zelf altijd geschokt kijk, alsof ik van mn moeder op mn donder ga krijgen, als mijn volledige naam (mariska) genoemd wordt ipv ‘maris’ vind ik het zelf bloed irritant als de namen van mijn kids afgekort zouden worden. We hebben ze tenslotte niet voor niets gekozen, dus ook dat was een reden voor korte namen.