Home + Mijn kind heeft een top 10 naam…

Mijn kind heeft een top 10 naam…

Toen ik op mijn 17e mijn vader verloor, wist ik één ding zeker: als ik ooit een zoon mocht krijgen zou ik hem vernoemen naar mijn vader. Ik vond M altijd al een mooie naam, dus het speelde altijd al in mijn hoofd. In 2010 was het zover; ik was zwanger en uiteraard moesten we een naam bedenken. Gelukkig vond manlief M ook een mooie naam voor een jongen. Een meisjesnaam vonden we lastiger.

Maar toen wij keken naar de top 10 van dat jaar, zagen we dat “onze” naam in de top 10 stond, erger nog, in de top 3!

Goed, een top 10 naam dus. Voordat we een beslissing zouden nemen, wilde ik graag een pretecho laten doen zodat we al zouden weten wat het geslacht van ons kind zou zijn. Dit wilde ik toch al graag, maar ook voor de naam was het heel belangrijk. Een meisjesnaam hadden we nog niet. Althans, deze voelde niet zo sterk als de jongensnaam die we in gedachten hadden. En als het wel een jongen was konden we ook nog heel goed nadenken over de ’top 10 naam’.

De pretecho was super en ja, we kregen toch echt een jongetje! Toen begon het grote dilemma. Gingen we voor de top 10 naam of zouden we een andere roepnaam kiezen en deze naam bijvoorbeeld als tweede naam gebruiken?

Wat we ook aan namen zagen, er voelde maar één naam echt goed. Dat zoveel kinderen zo heten, zegt alleen maar dat veel mensen het een mooie naam vinden. Daarnaast hebben wij de naam niet gekozen omdat hij in de top 10 stond en daarom populair was (en ook nog steeds is), maar M is vernoemd en duidelijk vernoemd ook. We hebben er geen gekke verbastering van hoeven maken 😉

Nee, dit was en is de naam die bij hem paste. Ik al die tijd een hoogblond jongetje voor me met grote blauwe ogen en die naam. En noem het toeval of een ijzersterk moedergevoel; maar ons jongetje is hoogblond en heeft heel grote blauwe ogen. En top 10 naam of niet, zijn naam past bij hem, want het betekent lief 🙂

Hoe hebben jullie de namen van de kinderen gekozen en heb jij juist wel of geen populaire naam gekozen? Ik ben heel benieuwd! Laat je reactie achter in de comments hieronder.

kindernamen, top 10, Marisca, kenter, geboorte, mamablogger,

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Astrid
  24 januari 2015 / 00:18

  Wat speciaal dat je zoon zo vernoemd is!

  Wij konden het maar niet eens worden over de perfecte meisjesnaam. Hoogzwanger ontmoette ik een vrouw die Marley heette, en een paar weken later werd onze dochter Marley geboren. Naam komt niet zo heel veel voor en dat vind ik juist wel leuk. Onze 2e dochter heet Liv, komt iets vaker voor.

  • 24 januari 2015 / 18:35

   Hoi Astrid,

   Marley en Liv zijn ook mooie namen! Uiteindelijk is dat wat je zelf het mooiste vindt en past bij het kind ook de juiste naam.

 2. 25 januari 2015 / 17:10

  Ik weet niet precies meer hoe wij op Bjarne zijn naam kwamen. We hadden in elk geval wel al Tim als naam, maar vonden dat niet leuk als eerste naam. Dus er moest wat bij. Maar wat? En toen kwamen we op Bjarne. En Bjarne Tim klonk wel leuk, dus hebben we besloten dat dat de naam zou worden voor onze zoon. En zo hebben we dat bij de naam voor een meisje ook. Die namen liggen ook vast. Wij vonden het zelf wel leuk dat de naam van Bjarne niet al te vaak voorkomt, maar dit is voor ons geen vereiste. De eerste meisjesnaam bijvoorbeeld komt al veel vaker voor.