Home + DIY budget| Ananas woonketting en hangers!

DIY budget| Ananas woonketting en hangers!

Oké, oké, ik zal deze week geen DIY meer plaatsen, maar ik vind het zo leuk, deze moest ik nog even met jullie delen! Komt vooral ook omdat M vakantie heeft en het weer niet altijd meewerkt. Ook gaan we niet op vakantie (en nee, dat is niet erg) dus we maken het vooral ook binnen gezellig. Ik heb de kast opgeruimd en voor M een plank gemaakt met allemaal knutselspullen. Ook leuk als er een vriendje of vriendinnetje komt spelen in het nieuwe schooljaar.

Maar goed, voordat ik heel erg afdwaal wil ik vandaag iets met jullie delen wat we vorige week hebben gemaakt: de ananas woonketting en hangers! Na het succes van mijn blog over de woonketting ben ik eens gaan kijken wat ik nog meer voor leuks kon doen met de klei die ik nog over had. En hoewel die woonketting hier nog steeds op mijn dienblad ligt, wilde ik eens iets anders maken. Iets wat je niet zo vaak ziet, maar wat wel erg leuk is. Ik ben gek op de ananas print en wilde uiteindelijk daar iets mee doen.

Ik tekende zelf kleine ananasjes, knipte deze uit en had malletjes. Ik heb er een kleine ananas woonketting en wat hangers van gemaakt. In deze DIY lees je precies hoe.

Ik zal beginnen met het boodschappenlijstje. Dit heb je ervoor nodig:

  • Stone klei van Action à €1,35 per pakje
  • deegroller (ik gebruikte die van M uit zijn klei-set haha)
  • malletjes
  • scherp mesje
  • Satéprikkers
  • verf
  • touw

That’s all! In de afbeelding hieronder vind je de ananasjes die ik getekend heb. Print deze uit op een hele A4 en knip er vervolgens één of twee uit. Rol dan de klei uit en leg er een ananasje op. Vervolgens snijd je in de klei langs het ananasje en zo snijd je dus de ananasjes uit. Mocht je per ongeluk in het papier snijden of scheurt het papier? Geen probleem, je hebt genoeg malletjes!

Als je er genoeg hebt, prik je in ieder ananasje een gaatje met een satéprikker. Daarna kun je met het mesje nog ruitjes maken op de ananasjes zodat ook echt dat motiefje krijgen. Vervolgens laat je ze een dagje/nachtje drogen.

Zodra ze droog zijn kun je ze in iedere gewenste kleur verven. Voor de ketting koos ik voor de kleuren wit. mint en geel en voor de hangers koos ik voor zwart en wit. Je kunt er alle kanten mee op en doe vooral wat je zelf leuk vindt! Als de verf droog is kun je de touwtjes er doorheen rijgen. Let er alleen wel op dat je bij de woonketting na iedere ananas een koopje maakt voordat je de nieuwe eraan rijgt.

En dan ben je alweer klaar! Ik vind ze erg leuk geworden, wat vind jij ervan? Welke vind je leuker de ananas woonketting of de hangertjes? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie