Home + Lang leve de kinderbijslag!

Lang leve de kinderbijslag!

Toen ik van de week de administratie (privé) aan het doen was voor de nieuwe maand, bedacht ik mij dat de kinderbijslag over een paar dagen weer op de rekening staat. Op 1 juli wordt het uitbetaald en dat is toch altijd weer lekker. M is vier jaar en tot en met hun vijfde jaar krijg je een bedrag van €191,65 per kwartaal. Vanaf zijn zesde jaar gaat dat bedrag omhoog naar €232,71.

Maar wat doen wij nu eigenlijk met die kinderbijslag?

Er zijn gezinnen die de kinderen in het nieuw steken met dat geld, er luiers van kopen of het bedrag op de spaarrekening van de kinderen zetten. Bij ons is het allemaal niet zo spannend, want het gaat gewoon mee met de rest van het geld. In een eerdere blog vertelde ik al over ons huishoudboekje en hoe wij het allemaal regelen thuis. Bij ons gaat alles op de grote (nou ja, grote…) hoop en daar betalen we gewoon alles van. Geen ingewikkeld gedoe met uitrekenen wie wat betaalt en hoeveel.

Wij kopen het hele jaar door kleding voor M en als er wat nodig is wordt het gewoon aangeschaft. We wachten er dus niet speciaal op. Toch is er één maand waarop het erg lekker is dat de kinderbijslag binnen komt en dat is oktober. M is dan jarig en dan leggen we het geld bij zijn taart (die laten we altijd maken naar een bepaald thema en dat is niet goedkoop) en de boodschappen voor de verjaardag. Dat scheelt echt wel!

Daarna komt het weer begin januari en na de dure Kerst is dat dan ook wel fijn. Dus ja, de kinderbijslag is erg welkom en we mogen dan misschien ook wel van geluk spreken dat we in een land wonen waar je zoiets krijgt. Wat je er ook mee doet, het is gewoon heel erg welkom!

Wat doen jullie met de Kinderbijslag? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 27 juni 2015 / 09:48

  Hier hetzelfde, het gaat gewoon op ‘de hoop’ ( had ik maar een hoop met geld! Haha) alleen 1 januari is wel handig omdat maxim de derde jarig is.

 2. 27 juni 2015 / 12:11

  Ik heb het tot nu toe steeds apart weten te zetten op een spaarrekening voor Ivar, maar ik weet niet of dat vol te houden is. Het streven is er wel, maar als we niet precies uitkomen dan gaat het mee op de grote hoop!

 3. 27 juni 2015 / 19:30

  De helft gaat naar de spaarrekening van onze dochter, en de helft gaat net zoals bij jullie gewoon mee op de “grote hoop”.

 4. Sandra
  30 maart 2016 / 07:56

  Ik koop helaas(volgens mijn man) het hele jaar door kleding voor de kids. Meestal wel de schoenen rond de kinderbijslag week. Ja blijf schoenen duur vinden voor kids.. En verders gaat hier alles ook op 1 hoop