Home + Review Samsung Galaxy S10 | De persoonlijke assistent van iedere moeder

Review Samsung Galaxy S10 | De persoonlijke assistent van iedere moeder

Zijn jouw kinderen alweer naar school? Wij wonen in de laatste regio die vakantie kreeg en mogen volgende week weer beginnen. We hebben dus nog een weekje zonder alle verplichtingen en dat is stiekem best lekker, want als ik heel eerlijk ben zie ik er best een beetje tegenop. Ik weet tegelijkertijd dat we er zo weer aan gewend zijn, maar nu we nog in de vakantiemodus zitten, zie ik vooral op tegen het rennen en vliegen, het regelen en de verplichtingen. Dan helpt het als je je planning strak op orde hebt, deze ook bij je hebt (wel zo handig) en altijd kunt grijpen naar back-up in welke vorm dan ook. Een persoonlijke assistent zou dan wel handig zijn, maar ook onbetaalbaar 😉. Ik heb een alternatief voor je gevonden die wel de hele dag met je meegaat, maar stukken goedkoper is: de Samsung Galaxy S10!

Wat heeft de Samsung Galaxy S10 dat andere telefoons niet hebben?

Laat ik daar maar vast mee beginnen, want een telefoon is een telefoon en we hebben allemaal denk ik wel een goede waar we heel veel mee kunnen. Dat dacht ik ook van mijn vertrouwde iPhone. Ik zocht in deze Samsung Galaxy S10 dus naar de dingen die het verschil zouden maken. Ik was super nieuwsgierig!

De camera

De camera is voor mij één van de belangrijkste punten waar ik op let bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Omdat ik veel foto’s maak voor Mamablogger, ook tijdens events, moet deze echt goed zijn. Bij mijn vorige telefoon merkte ik dat de camera steeds slechter werd. Dat ging ten koste van de kwaliteit van de blogs waardoor ik dan toch weer mijn camera tevoorschijn haalde. Deze Samsung Galaxy S10 heeft maar liefst drie camera’s en dat maakt dat je in iedere situatie de juiste camera tot je beschikking hebt. Een grote groep mensen (of hij lijkt groot vanwege de 1,5 meter regel 😉) kun je vastleggen met de ultragroothoeklens en als je wilt inzoomen op iets dat ver weg is, gebruik je de telelens. Ook dan blijft de kwaliteit mooi. Iets dat ik ook miste bij mijn vorige telefoon. Zodra ik inzoomde werd het beeld namelijke korrelig.

Nu is die camera voor mij onmisbaar, maar ik denk dat dat voor iedere moeder geldt. We maken allemaal ontelbare foto’s van onze kinderen en willen deze foto’s bijvoorbeeld af laten drukken in een fotoboek, op een doek of op een IXXI. Ook dan is het belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Mooie herinneringen wil je immers ook mooi vastleggen.

Tip: download de Lightroom app en koop wat mooie presets om je mooie foto’s nóg mooier te maken. 

Handigheidjes waar je niet zo snel over nadenkt

Wat ik heel fijn vind aan deze telefoon zijn de handigheidjes waar je zelf niet zo snel bij stil staat, maar die uiteindelijk onmisbaar blijken te zijn.

Zo herkent deze telefoon jouw favoriete, meest gebruikte apps. Deze worden vooraf geladen zodat hij inmiddels wordt gestart als je deze opent. Super handig als je snel je agenda wilt openen voor een afspraak en deze meteen opent.

Een ander handigheidje is de ‘Fast Wireless Charging’ waarmee je je telefoon heel snel draadloos op kunt laden! Handig als je afspraak uitloopt of je in de file staat. Zo heb ik weleens in de trein gezeten toen het heel hard sneeuwde. De trein kon niet meer verder rijden, we moesten eruit en er was geen vervangend vervoer. Je raadt het al: de batterij van mijn telefoon was leeg en het kleine stationnetje waar we eruit moesten stond in no time stampvol mensen die, net als ik, nergens heen konden. Toen heb ij het echt wel even benauwd gehad hoor. Gelukkig kon ik Patrick nog bellen en was de meneer van de Döner Kebab zaak zo aardig om mijn telefoon op te laden, maar dit had natuurlijk veel handiger geweest. De batterij gaat overigens 24 uur mee dus je hebt de oplader niet direct nodig.

Heb je meer Galaxy devices zoals een tablet? Dan kun je je power delen met die apparaten. Hoe handig is dat?!

En verder?

Verder ben ik heel erg blij met de volgende aspecten van deze telefoon:

 • Het toestel is licht en ligt lekker in de hand;
 • Hij past goed in je broekzak;
 • Het beeldscherm is kraakhelder en de kleuren prachtig;
 • Het toestel reageert snel op aanrakingen en het besturingssysteem is uiteraard heel eenvoudig zoals je van Samsung gewend bent;
 • Het geheugen is 128 GB, dat betekent heel veel foto’s maken 😉;
 • Omdat je hem zo snel en makkelijk op kunt laden kun je je kind(eren) zo nu en dan ook even zoet houden met een filmpje op Netflix. Wat ons betreft echt onmisbaar haha.

Ik vind het echt de perfecte telefoon voor alles wat wij moeders belangrijk en handig vinden!

Tot slot:

De Samsung Galaxy S10 met 128 GB geheugen kost bij CoolBlue €569,- Daarmee is deze telefoon relatief goedkoop als je deze vergelijkt met andere merken. Goedkoop is in dit geval echter geen duurkoop, want ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat deze telefoon echt niet onder doet voor de andere telefoons die ik heb gehad. Sterker nog, dit is echt één van de fijnste telefoons die ik heb gehad!

De prijs/kwaliteit verhouding is daarmee meer dan goed en dat lees je ook terug in andere recensies. Je hoeft het dus niet alleen van mij aan te nemen 😉.

Dus als je op zoek bent naar een super fijn, maar vooral goed toestel met een topcamera, dan is de Samsung Galaxy S10 zeker het overwegen waard!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  25 augustus 2020 / 05:40

  Klinkt goed! Mijn telefoon is tegelijkertijd mijn computer.. m’n laptop ligt te verstoffen en de tablet is handig om iets net wat overzichtelijker te bekijken.. maar de smartphone is toch wel mijn meest gebruikte device!! Mijn camera (Samsung A5) begint slechter te worden en de inhoud is maar 32GB, dus zodra volgend jaar het abonnement afloopt is dit een goede kanshebber!!