Home + Diary | Een heerlijke week vakantie in Limburg!

Diary | Een heerlijke week vakantie in Limburg!

Oh jongens, wat hebben we toch een heerlijke week in Limburg gehad afgelopen week. Het weer zat onwijs mee, we hebben superveel leuke dingen gezien en gedaan en we hebben vooral heel erg kunnen ontspannen. Het was zo’n fijne week vakantie in eigen land. Vorig jaar zijn we al een beetje verliefd geworden op Limburg en dat zijn we nu nog meer. In deze diary laat ik lekker veel foto’s zien van deze week, maar later deze week ga ik uitgebreider in op alle uitjes die we hebben ondernomen met entreeprijzen etc. Misschien zitten daar leuke tips bij voor de herfstvakantie. Kijk je voor nu lekker mee naar onze week?

Maandag

We willen vandaag eigenlijk naar Luxenburg rijden, maar Milans vriendje is vandaag voor het laatst op het park dus we vinden het eigenlijk wel leuk voor hen als we gewoon op tijd terug zijn en ze nog samen met de andere vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Daarom gooien we de plannen om en gaan de naar Mondo Verde!

Ik weet niet hoe ik dit park zou moeten omschrijven. Het is geen attractiepark, geen dierentuin, geen landgoed, maar een combinatie van dit alles. Ze hebben er prachtige dieren, de tuinen zijn zo mooi en er is heel veel te doen. Binnenkort dus meer over dit bijzondere uitje.

Milan en zijn vriendje huren ’s avonds een skelter en rijden een uur over het park. Floris wil ook een rondje en de beide vaders konden het ook niet laten tegen elkaar te racen 😉.

Dinsdag

Milans vriendje gaat aan het einde van de ochtend weg en omdat we ze uit willen zwaaien blijven wij in de ochtend in het huisje.

In de middag rijden we naar het kloosterdorpje Steyl, vlakbij het park. Een prachtig dorp met een rijke geschiedenis en veel bijzondere dingen om te zien. We halen een sleutel om de grotten in de gaan en kijk even wat we daar vinden. Dit is toch prachtig?!

Daarna rijden we door naar de ezelboerderij bij het park. Dit is een zorgboerderij waar je tussen de ezels mag lopen. Ze lopen zelfs met je mee. Het zijn zulke lieve dieren! ’s Avonds gaan we nog even naar de kinderdisco, maar Floris is vooral druk met het meisje dat hij die middag heeft leren kennen op de boerderij 😉.

Woensdag

Vandaag rijden we wel naar Luxemburg! Een lange rit van 2,5 uur, dus we vertrekken vroeg.

We beginnen in het plaatsje Diekirsch. Hier zijn we een aantal jaar geleden ook geweest en we willen graag terug naar het militair museum. Maart eerst gaan we een bakker zoeken om een broodje te eten.

Toevallig hoef je vandaag geen entree te betalen voor het museum, dat is mooi meegenomen! Wel moeten we een mondkapje op en dit is voor het eerst dat we nu zo lang achter elkaar een mondkapje op hebben. Begrijpelijk en prima, maar het is echt wennen en soms heel erg warm. Ik vind het zo knap als je deze de hele dag kunt dragen. Het museum is prachtig en voor Floris was het de eerste keer hier. Hij vond het prachtig.

Daarna rijden we door naar Vianden en bekijken we vanaf een afstand het kasteel. We willen er in eerste instantie wel heen, maar ik krijg het benauwd van het mondkapje en we zijn er al een aantal keren geweest. We hebben hem echter nog niet op deze manier gezien. We tanken nog even in Luxemburg voor maar €1,09 per liter en rijden daarna weer terug naar het park.

Als we terug zijn op het park en hebben gegeten, halen we nog een ijsje.

Donderdag

Onze laatste volledige dag in Limburg helaas…

Milan gaat met een aantal kinderen naar de kidsclub en ze maken er een vlieger. Milan maakt een simpele vlieger voor Floris, maar die is er zielsgelukkig mee.

Gisteravond hebben we al kaarten gereserveerd voor de kasteeltuinen van Arcen en wat is het daar mooi! We bekijken het kasteel en lopen door de eindeloze, mooie tuinen. Echt een aanrader!

We hebben de hele week in het huisje gegeten, maar wilden de laatste avond uit eten. We hebben gereserveerd en eten vanavond lekker op het terras van het park. Ik bestel deze heerlijke, gevulde ravioli.

En de laatste keer deze prachtige zonsondergang in onze tuin.

Vrijdag

We hebben ingepakt, alles opgeruimd en netjes gemaakt en dan is het tijd om in de auto te stappen. Limburg wat was je leuk, mooi en gezellig!

Vorige week hebben we al gereserveerd voor vanavond bij Casa Chow in Gouda. We nemen mijn ouders mee om hen te bedanken dat ze op ons huis en de katten hebben gepast. Dit eten is zo onwijs lekker!

Zaterdag

Onze buggy was kapot en is voor reparatie weggestuurd. We kregen een leenbuggy mee die we tijdens de vakantie hebben gebruikt. Superfijne buggy, maar er gaat niets boven onze GB Qbit buggy. Tijdens onze vakantie hebben we een mailtje gekregen dat hij alweer terug is en vandaag gaan we hem halen.

Verder gaan we opruimen. Ik verkoop mijn iPad mini, mijn camera, de plotter en een kinderstoel. Alles is binnen een uur gereserveerd en verkocht. Dat ruimt lekker op!

Het is druilerig buiten en ik zet iets lekkers op tafel. Volgens Floris is het een goede dag haha.

Zondag

Ik maak vandaag niet veel foto’s behalve van deze prachtige notenkrakers. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik deze spaar. Ze staan in de winkel in Gouda waar ik onlangs die viskoffer kocht waar een echte schat in zat 😉. Ik vind de 8 die in het kastje staan echt prachtig. Ook heeft deze mevrouw nog een prachtige, oude Sinterklaaspop. Vorig jaar had ik spijt dat ik deze niet had gekocht, maar ze heeft hem nog. Ik sluit niet uit dat ik deze binnenkort niet alsnog koop en ik ga zeker nog even terug voor een notenkraker.

We hebben een heerlijke week in Limburg gehad! We hebben nog een week vakantie en daarna begint het normale leven weer. Fijne week!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *