Home + Review | De Structuurjunkie planner van Cynthia Schultz

Review | De Structuurjunkie planner van Cynthia Schultz

Als ik Cynthia Schultz zeg gaat er dan een belletje rinkelen? En als ik Miss Lipgloss zeg? Dan wel hè? Cynthia werd bekend door haar blog Miss Lipgloss en blogt nu op Cynthia.nl. Ook geeft ze masterclasses over efficiënt werken. Ik heb eerder al een review geschreven over haar Structuurjunkie werkboek, maar de planner is inmiddels ook uitgekomen. Ik heb hem in gebruik en vertel jullie eerlijk wat ik ervan vind.

Uiterlijk

De planner is donkerblauw met een goudkleurige geometrische print. Hij is niet heel groot (tussen A4 en A5 in) als je hem vergelijkt met andere planners die ik de afgelopen jaren heb gebruikt waaronder de Purpuz planner, maar wel dik; maar liefst 255 pagina’s. Dat maakt het misschien niet zo’n handiger planner voor in je tas. Voor mij hoeft dat echter ook niet, want ik gebruik hem thuis op mijn bureau.

De binnenkant is okergeel en er zitten drie 3 leeslintjes in, dat vind ik erg handig! Ook zit er achterin een vakje voor losse papiertjes en een okergeel notitieboekje.

Inhoud

Even gepikt van de site van Cynthia, maar hieronder een overzicht van wat je in de planner kunt vinden;

 • een intro met uitleg hoe je de planner het beste kan gebruiken, met natuurlijk mijn tips en tricks
 • 1 jaaroverzicht
 • 12 maandoverzichten
 • voor elke nieuwe maand een mooi vormgegeven quote én een uitdagende challenge voor de komende maand
 • voor elke nieuwe maand een ‘vooruitblik’ op de komende vier weken met het bepalen van je focus, welke taken het belangrijkste zijn en wat je gaat doen om komende maand productief te maken etc.
 • 54 weekoverzichten met daarin een urenoverzicht voor elke dag van de week van 6 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds, ruimte voor je to do lists, ruimte voor notities, ruimte voor het invullen van jouw geluksmomentjes (twee extra zodat je na een jaar nog twee weken verder kan plannen)
 • per maand een evaluatiepagina die je per week kan invullen (dus vier weekevaluaties aan het einde van de maand) inclusief een korte maandevaluatie om elke maand helder te krijgen hoe je hebt gewerkt/geleefd en hoe je de komende maand gaat aanpakken
 • pagina’s met bullets achterin voor notities
 • 3 leeslintjes
 • 4 uitscheurbare quotes (om in te lijsten of op te hangen)
 • envelop achterin voor printables of andere papieren
 • een klein zaknotitieboekje

Het is een behoorlijk uitgebreide planner die je dwingt om na te denken over wat je nu écht wilt en waar je je op wilt focussen. Het dwingt je om prioriteiten te stellen zodat je eerder je doelt kunt bereiken. Je hoeft niet alles te gebruiken, maar je denkt er onbewust toch over na en dat is goed. Hierdoor blijf je je ontwikkelen. Je kiest waar jij behoefte aan hebt om in te vullen. Om hem optimaal te gebruiken vul je hem helemaal in, maar dat doe ik momenteel nog niet. Ik denk wel na over de vragen, dat dan weer wel 😉

Maandindeling

Ik wil de maandindeling apart uitlichten, omdat die voor mij heel belangrijk is. Ik wilde namelijk in een maandoverzicht kunnen zien wanneer facturen betaald moeten worden, welke grote/belangrijke afspraken ik heb en wie ik bijvoorbeeld nog moet mailen. Die maandplanner zit erin, maar er zijn twee kleine minpuntjes; ik vind de vakjes nog wel wat klein (maar dat kan niet anders gezien het formaat van de planner) en ik had verwacht dat de nummering verspreid over beide pagina’s van links naar rechts doorliep. Nu staat dag 1 t/m 16 op de linker pagina en de overige dagen staan op de rechterpagina. Het is maar net wat je fijn vindt, maar ik moet er echt aan wennen. Misschien leg ik het lastig uit, maar op de foto hieronder zie je wat ik bedoel.

Je kunt op ieder gewenst moment beginnen met de planner. Dat zie je bijvoorbeeld op de foto hieronder. Je vult zelf de maand in en de nummers zijn de dagen. Mijn eerste maand staat aardig vol met belangrijke afspraken, facturen die betaald moeten worden etc. Fijn om dat in één oogopslag te kunnen zien!

 

Waar gebruik ik de planner zelf voor?

Ik gebruik de Structuurjunkie planner nu alleen voor Mamablogger en voor het plannen van de verjaardagen van de jongens. Ik noteer er to do lijstjes in en twijfel nog of ik hem ook ga gebruiken voor mijn werk. Het zou handig zijn omdat ik dan alles in één planner heb staan, maar tegelijkertijd ben ik bang dat hij daardoor te vol wordt en ik juist geen overzicht meer heb. Nog even goed over nadenken dus en eerst maar even vertrouwd raken met deze planner en het gebruik ervan voor Mamablogger.

Conclusie over de structuurjunkie planner

Hij is fijn en ik kan hem iedereen aanraden! Er zitten wat minpuntjes in voor mij, maar het is maar net waar je hem voor wilt gebruiken en wat jij belangrijk vindt. Ik vind de planner erg mooi, fijn in gebruik en hij biedt handvatten om je werk en je hoofd te ordenen. Ideaal als je, net als ik, veel dingen met elkaar combineert. De tekst leest lekker weg en het lettertype is fijn.

Ben je enthousiast? Je kunt hem hieronder direct bij Bol.com bestellen. De planner is gebruiken in combinatie met het werkboek, maar dt hoeft niet.

Was jij nieuwsgierig naar deze planner of heb je hem al in huis? Zo ja, wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Ik heb de Structuurjunkie planner overigens zelf gekocht en dit artikel is dus niet tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *