Home + Recept| Ei muffins én ze zijn ‘dieet proof’!

Recept| Ei muffins én ze zijn ‘dieet proof’!

Ik heb ooit weleens heel hard hier geroepen dat je hier op Mamablogger niet zo snel een recept tegen zou gaan komen. En oh, wat is dit weer een goede les dat je nooit nooit mag roepen, want zie hier de het eerste recept op deze blog 😉

Zoals jullie misschien wel weten wil ik graag 20 kilo afvallen en dat is geen heel gemakkelijke opgave. Overdag gaat het meer dan prima en ben ik druk genoeg om niet te gaan snaaien. De avonden daarentegen zijn bij mij wel een probleem. Dan zitten we na een lange dag met een fijne serie op de bank en dan kan Patrick zonder ook maar een grammetje aan te komen, die heerlijke zak cheese union chips opentrekken. Probeer die geur maar eens te weerstaan. Ik houd van hartig eten en ben helemaal niet zo’n zoetekauw.

En dat was precies de reden waarom ik op zoek ging naar iets wat simpel te bereiden was (want ik ben nog steeds geen fan van koken), maar wat dus ook gezond is.

Dus hartig, gezond, vullend en makkelijk. Iets dat ik de ene avond kan maken en dat dan de volgende dag ook nog lekker is. En laat ik dat nu precies precies gevonden hebben in deze ei muffins!

Ik kocht bij de Action (daar is ‘ie weer) een muffin blik en siliconen vormpjes die je kunt hergebruiken.

Daarna bedacht ik mij wat ik in de muffins wilde hebben voor de eerste keer. Dit werd het uiteindelijk:

 • Klein gesneden tomaatjes
 • Een half uit in kleine blokjes
 • Een rode paprika fijn gesneden

Dit verdeel je vervolgens over de muffin vormpjes.

Verder heb je voor iedere muffin 1 ei nodig. Ik maakte er 4 dus klopte ik 4 eieren met wat peper en zout.

Dit mengsel giet je vervolgens over de groente in de vormpjes. Let op, dat je het ei niet tot aan de rand giet, want in de oven komt het omhoog.

Daarna zet je het het blik in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 20 minuutjes. Daarna kun je de ei muffins nog niet uit de over halen, anders storten ze in. Zet de oven uit en laat ze in de oven ook zo’n 20 minuten afkoelen.

En klaar is Kees! Ze smaakten heerlijk en ik wil ze nog gaan maken met spinazie en geitenkaas. Lijkt me ook echt heerlijk!

En nee, ze zien er misschien niet Pinterest Perfect uit, maar ze zijn wel heerlijk én gezond en daar gaat het uiteindelijk toch ook om?

Heb jij weleens ei muffins gemaakt? Zo ja, wat deed jij erin? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 26 januari 2016 / 07:17

  Ze zien er niet heel mooi uit maar klinken wel lekker. Ze zijn ook meteen paleo-proof dus ik mag ze ook eten ( al eten ik niet helemaal paleo) Ik hou ze in gedachten!

 2. 26 januari 2016 / 08:33

  Heerlijk! Ik heb ze ook wel eens gemaakt met bieslook, spekjes en kaas. Zelf doe ik er ook altijd nog wat paprika- en kerriepoeder doorheen. Dan heeft het toch net wat meer smaak. Je hebt me op een idee gebracht, want het is alweer veel te lang geleden dat ik ze maakte hahaha.

 3. marjolein
  26 januari 2016 / 08:34

  goed idee, is het niet te maken met alleen het eiwit? want je eet wel gelijk 4 eieren lijkt me best wel veel, neem aan dat ze je op 1 avond eet?

  • Marisca
   Auteur
   26 januari 2016 / 09:19

   Hoi Marjolein,

   Nee ik eet ze niet op een avond. Ik eet er twee tegelijk ? de andere bewaar ik voor de lunch haha

 4. 26 januari 2016 / 15:01

  Dat ziet er erg lekker uit en nog makkelijk ook! Ga ik binnenkort ook eens maken. Bedankt voor het goede idee!

 5. Linda
  26 januari 2016 / 18:24

  Wat een super lekker gezond idee! Ik ga het binnenkort zeker uitproberen. Bedankt voor het delen!

 6. 26 januari 2016 / 20:19

  Wat een leuk recept en je kan er heel gemakkelijk mee variëren.