Home + Persoonlijk | 22x mijn favorieten

Persoonlijk | 22x mijn favorieten

De afgelopen week zijn er heel veel nieuwe volgers en lezers bij gekomen. Ik vond het daarom wel leuk om wat meer over mijzelf te vertellen. En mocht je mij al wel een tijdje volgen, dan weet ik zeker dat je weer een hoop nieuwe dingen over mij te weten komt. Ik deel vandaag mijn 22 favorieten, lees je mee?

Mijn favoriete auto

De Mazda CX5. Ik ben compleet verliefd op die auto en zie mijzelf er al helemaal in rijden. Ik heb zelfs overwogen om hem te leasen, maar dat kost al gauw €500,- per maand en dat halen we er nooit uit, omdat Pat een auto van het werk heeft en ik op de fiets naar mijn werk ga. Toch hoop ik er ooit eentje te kunnen kopen…

Mijn favoriete bloem

Dat is de tulp. Ze maken me vrolijk. Je ziet ziet ze in de winkels rond mijn verjaardag en dat betekent dat die donkere maand januari bijna voorbij is en we naar het voorjaar gaan. Heerlijk gevoel!

Mijn favoriete café

Ik ga echt zelden naar de kroeg (want twee kinderen en het hoeft voor mij ook niet zo), maar we gaan wel graag ergens wat eten en drinken. Dat doen we graag bij Gewoon Gouds in Gouda, ook ga ik graag naar De Chocoladefabriek en het Reeuwijkse Hout. Verder zijn er nog genoeg andere leuke tentjes waar we even wat gaan drinken of gaan lunchen.

Mijn favoriete dag

Dat zijn er twee: de zaterdag en zondag. De enige dagen dat we echt met zijn viertjes bij elkaar zijn. We gaan lekker weg, ergens wat eten en op zondag ontbijten we altijd uitgebreid met afbakbroodjes en gekookte eitjes. We rommelen wat aan en doen waar we zin in hebben. Ik houd echt van onze weekenden.

Mijn favoriete dier

Dat zijn onze katten natuurlijk, maar zelf ben ik een groot fan van alpaca’s. Ik vind ze echt heel erg leuk. Ze stralen in ieder geval een hoop rust  en vriendelijkheid uit.

Mijn favoriete drank

Ik drink zo nu en dan wit wijntje tijdens de vrijmibo op het werk, maar verder drink ik vrij weinig alcohol. Wel drink ik veel thee. Van verse munt- en gemberthee tot ijsthee.

Mijn favoriete feestdag

Kerst natuurlijk! Ik houd van alles rondom Kerst. De films op Netflix, de versierde etalages, de muziek, de versieringen, alles! Zelf gaan we altijd weg met Kerst en ook dat is heerlijk. We logeren dan in een supermooi hotel waar ook heel veel is geregeld voor de kinderen en uiteraard is er een kerstman. Mijn ouders gaan ook mee en het is vooral heel erg rustig. Dit jaar gaan mijn oom en tante ook een dag mee, gezellig!

Mijn favoriete geluid

Dat kan er maar eentje zijn en dat zijn mijn lachende jongens. Als zij lachen lach ik ook. Dat klinkt heel zoetsappig en cliché, maar hoe rot mijn dag ook was, hoe gefrustreerd ik soms ook ben, als zij schaterlachen is alles goed. Dan realiseer je je wat echt belangrijk is en dat zijn zij.

Mijn favoriete geur

In het algemeen de geur van baby’s, maar ik vind benzine ook serieus lekker ruiken. Mijn favoriete luchtje is Daisy van Marc Jacobs.

Mijn favoriete gevoel

Als ik heel erg ontspannen ben. Geen druk van werk of deadlines die gehaald moeten worden, geen andere dingen waar ik mij druk om kan maken, gewoon complete ontspanning en iets leuks gaan doen. Dat kan overigens ook alleen zijn.

Mijn favoriete hobby

Bloggen! Er is bijna niets wat ik liever doe dan dat. Het is misschien wel een verslaving geworden in de loop van de jaren. Verder ben ik gek op kinderkleding en vind ik kinderkleding shoppen echt heerlijk. Bij hen staat alles zo leuk, op mezelf ben ik een stuk kritischer. En Netflix natuurlijk. Wat moeten we nog zonder Netflix?

Mijn favoriete kledingstuk

Dat is een heel goedzittende skinnyjeans of een heel erg leuk jurkje dat precies goed zit. De skinny’s van Only Carmakoma zitten altijd erg goed bij mij. Jurkjes shop ik overal. Ook draag ik graag allerlei soorten jasjes. Eigenlijk is de perfecte outfit voor mij een mooie skinny, leuke laarsjes, een mooie top en een jasje.

Mijn favoriete kleur

Mint en okergeel. Al vind ik donkergroen ook wel erg mooi. Zo mooi dat ik zelfs een muur in die kleur heb geschilderd.

Mijn favoriete land

Saai, maar gewoon ons eigen kleine landje. Hier is alles eigenlijk best goed geregeld, de natuur is mooi, er is veel te doen en we hoeven ook niet zes uur in een auto te zitten om ergens te komen. We mogen best trots zijn op ons land.

Mijn favoriete lekkernij

Dat is by far carpaccio. Echt, geef mij carpaccio en ik ben gelukkig. Toen ik net was bevallen is Patrick ook meteen een broodje gaan halen en wat heeft die goed gesmaakt. Ook de carpaccio tapenade van de Lidl is fantastisch. Nu ik erover nadenk, ik heb er best trek in…

Mijn favoriete maand

December. Ik ben gek op die maand. Iedereen is vrolijk, het is sfeervol en iedereen kijkt ernaar uit. Heerlijke maand!

Mijn favoriete moment van de dag

Dat is is ’s avonds wanneer we hebben gegeten, de jongens in bad zijn geweest en we even lekker kunnen zitten. Ik geef Floris dan nog een flesje (vindt ‘ie fijn) en dan kunnen we even lekker kroelen samen.

Mijn favoriete seizoen

De winter. Maar dan wel een echte koude winter waarin geschaatst kan worden. Lekker koud, zonnetje erbij en vooral veel buiten zijn. Wandelen is dan ook zo lekker. Dan kom je thuis met de gloed in je gezicht en heb je het gevoel dat je ook echt iets gedaan hebt.

Mijn favoriete smaak

Geen idee hoe dit bedoeld wordt, maar als je het hebt over interieur dan is het industrieel met vintage, wat betreft eten is dat hartig. Wat betreft kleding moet het casual, maar toch netjes zijn.

Mijn favoriete sport

Voetbal. Ik ben een Feyenoord fan (haken er nu mensen af?) en kan er echt chagrijnig van worden als ze slecht spelen en verliezen. Zelf vind ik wandelen heel erg fijn.

Mijn favoriete televisieprogramma

Ik kijk eigenlijk nog weinig tv, maar “Ik Vertrek” en “Chateau Meiland” vind ik echt fantastisch. Daarnaast heb ik nu wel veel te danken gehad aan “Zomer met Art”. Verder kijk ik voornamelijk naar Netflix en Videoland.

Mijn favoriete website

Mamablogger natuurlijk 😉 En wat zouden we nog zijn zonder Google?

Zo, dit waren mijn 22 favorieten. Zitten er antwoorden bij die we met elkaar gemeen hebben of totaal niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties