Home + Persoonlijk | 15 nieuwe random feitjes die jullie nog niet over mij wisten

Persoonlijk | 15 nieuwe random feitjes die jullie nog niet over mij wisten

In 2016 maakte ik een lijstje van 50 random feitjes over mijzelf. In 2017 maakte ik een lijst met 25 feitjes over de zwangerschap van Floris en in 2018 maakte ik een nieuwe lijst met 50 random feitjes over mijzelf. Vorig jaar sloeg ik over, omdat ik mij afvroeg of ik wel weer een lijst van 50 feitjes kon vullen. Dat lukte mij niet, maar voor dit jaar bedacht ik mij dat ik er zeker nog wel 15 kon bedenken die ik nog niet eerder met jullie had gedeeld. Dus hierbij de 15 nieuwe random feitjes die jullie nog niet over mij wisten.

 1. Ik vind tekenfilm Heidi echt heel erg zielig en er is iets waardoor ik toch altijd blijf kijken. Op de één of andere manier trekt het mij heel erg.
 2. Nieuwe verslaving: invulboeken en mindsetboeken. Ik verslind ze momenteel en heb er inmiddels heel wat. Op dit moment schrijf ik iedere avond in mijn ‘Energy Journal’. Binnenkort schrijf ik hier nog een review over.
 3. Waar ik tot een jaar of twee geleden vond dat ik alles zelf moest doen, ben ik daar behoorlijk op terug gekomen. Ik wil genieten van de leuke dingen in het leven en dus besteden we de dingen uit die we uit kunnen besteden. Moet ook wel, anders houd ik alles echt niet vol.
 4. Als ik ga plassen moet de wc-bril koud zijn. Een warme bril vind ik echt heel vies haha.
 5. Ik heb altijd enorme last gehad van heimwee, maar dat wordt steeds minder. Komende zomer hoop ik dat we twee weken weg kunnen.
 6. Pat en ik houden beiden niet van kou en hebben het snel koud. Daarom staat de verwarming als we thuis zijn op 23 graden. Overdag zijn we voornamelijk weg en staat ‘ie op 19 graden. Het is hoog, ik weet het, maar wij vinden het heerlijk. Het zou voor het milieu wel beter zijn als ‘ie wat lager ging en dus houden we daar rekening mee en zetten we hem steeds wat lager. Zodra het mooier weer begint te worden gaat hij sowieso lager.
 7. Ik maak iedere woensdag een pan verse soep. Dan is het hier altijd druk met musicalles, zwemmen, speelafspraakjes tussendoor en het huishouden waardoor zo’n pan soep ideaal is.
 8. Op mijn “reisjes bucketlist” voor de komende drie jaar: Londen, het Noorderlicht zien en New York. Ik ben benieuwd of ik over drie jaar wat af kan strepen ?
 9. Ik vind sommige series van StukTV echt heel erg leuk. Denk aan ‘De Kluis’ en ‘De Drop’. De Kluis kijk ik samen met Milan. De Drop kijk ik met Pat, omdat we vinden dat Milan daar nog wat te jong voor is.
 10. Ik wil een tweede gaatje laten schieten in mijn oor. Al heel lang, maar het komt er iedere keer niet van. Ik heb nu tegen Pat gezegd dat ik het komend weekend wil laten doen. Ben benieuwd of het ook gaat lukken.
 11. Ik heb sinds kort Apple Pay ontdekt en ik ben een groot fan. Vind het zo leuk haha!
 12. Ik drink iedere dag een glas cranberrysap vanwege mijn aanleg voor blaasontstekingen. Dit moet ook, want anders gaat het heel snel weer mis.
 13. En ik drink opeens koffie. Na de verbouwing op mijn werk kregen we een nieuwe koffiemachine met superlekkere koffie. Thuis kochten we een Nespresso apparaat en sindsdien drink ik graag koffie.
 14. Ik vind Instagram een lastig medium. Ik heb te weinig tijd om eruit te halen wat erin zit, maar ik doe mijn best. Die 10.000 volgers heb ik al lang opgegeven, maar ik zou nog wel graag wat willen stijgen. Ik vind het ook een heel leuk medium, maar ik weet ook niet wanneer ik het wel of niet “goed” doe.
 15. We gaan dit jaar weer ons huis laten taxeren en waarschijnlijk ook naar de hypotheekadviseur. Niet omdat we perse weg willen (ondanks de buren wonen we wel heel fijn en we moeten er tenslotte iets veel duurders voor terug kopen in deze tijd), maar omdat we willen weten hoe we ervoor staan.

Ik hoopte er nog meer te bedenken, maar het lukte me even echt niet. Ik denk dat ik al zoveel gedeeld heb de afgelopen jaren. Wie weet komt er volgend jaar weer een nieuwe editie.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  12 maart 2020 / 06:35

  Hihi, tóch weer wat nieuwe dingen over je geleerd op deze manier!
  Bij mij staat er een gaatje in m’n oren gepland voor een bepaald gewichtsniveau wat ik bereikte in de het eerste trimester van mijn laatste zwangerschap, toen viel ik best wat af, maar nu blijf ik daar na de zwangerschap nog veel te ver vandaan.. dus of het er ook snel van gaat komen??
  maar jouw artikel over koolhydraatvrij eten heeft me wel weer een schop onder de kont gegeven en dus hier deze week met een weekmenu aan de slag van de foodsisters om koolhydraat- en suikerarm te eten.. ik houd nu eenmaal erg van eten met koolhydraten en suikers, dus alvast een goede stap om ze te minderen, compleet schrappen uit mijn dieet gaat me (voor nu) nog te ver.
  Bij het taxeren van ons huis ging het indertijd (zo’n drie jaar geleden) best maf.. we hadden een taxateur, een door onze hypotheek aangewezen makelaar in de arm genomen en hij maakte wat foto’s met z’n mobiel, informeerde waar de taxatie precies voor was (uitbouw badkamer en nieuwe inrichting badkamer), vroeg aan welk bedrag we hadden zitten denken voor verbouwingskosten et voila.. twee weken later hadden we een taxatierapport voor exact het bedrag dat ik had aangegeven.. ging nogal gehaast en ongeïnteresseerd voor mijn idee, maar wij konden in ieder geval met het bouwdepot via onze hypotheekverstrekker aan de slag.. maar heb er wel altijd een vreemd gevoel aan over gehouden. Zo van: wat nou als ik het dubbele had geroepen van de begrote kosten? Hadden we dat dan ook gekregen? Is taxeren dan natte-vinger werk?
  Afijn, misschien hadden we ok de verkeerde getroffen hoor! Of vielen we met onze aanvraag netjes binnen een bedrag dat de hypotheekverstrekker al op voorhand had geïndiceerd voor ons? Blijft toch gissen 😉

 2. Bianca
  12 maart 2020 / 08:44

  Haha ik ga stuk op die 23 graden. Ik dacht dat ik een koukleum was met mijn 22 graden, maar dat valt dus mee ;). Wat betreft je volgers op Instagram, er zijn best wat cursussen en ebooks die ik voorbij zie komen om meer volgers te krijgen misschien een idee? Ik snap niet dat je zo weinig volgers hebt hoor eigenlijk.

  • 13 maart 2020 / 07:22

   Haha, gelukkig wij zijn niet de enigen ? Ja, ik ken de cursussen en e-books. Daarnaast ben ik online communicatie adviseur dus het is ook mijn werk ☺️ Ik denk dat ik ook wel weet waar het hem in zit. Ik heb Insta in het hele begin niet goed ingezet. Veel reclame (destijds voor mijn webshop) en weinig persoonlijks. In die tijd kon je nog flink groeien, vooral door personal branding, maar daar heb ik echt wat laten liggen omdat ik het ook moeilijk vond om mijzelf te laten zien. Nu doe ik dat uiteraard wel, maar ik ben niet heel consistent in het plaatsen. Daar probeer ik verandering in te brengen, maar dat is lastig. Ik ken dus alle tips, maar ze toepassen voor mijzelf vind ik heel lastig. Maar wel heel erg bedankt voor je compliment, dat vind ik heel lief ?

 3. 13 maart 2020 / 00:42

  Ik heb even op je profiel zitten kijken en het valt me op dat je geen hashtags gebruikt. Dat zijn links (ik noem ze zo voor mezelf) waar je ook weer op gevonden kujt worden als ieksn dit intikt of als hashtags volgt in het overzicht. Dit is m’n belangrijkste tip voor je, ben benieuwd of je ook wat gaat merken in het aantal volgers als je dit toe gaat passen 🙂

  • 13 maart 2020 / 07:17

   Bedankt voor je tip, maar ik gebruik wel #’s. Best veel zelfs, maar plaats ze niet in de tekst direct bij een foto, maar in een reactie eronder. Dat vind ik zelf mooier en ook daar ben ik vindbaar op.