Home + 25 random feitjes over deze zwangerschap

25 random feitjes over deze zwangerschap

Met iedere week een update waarbij ik dieper in ga op de dingen die in die week van de zwangerschap speelden, is al best veel, maar er is nog veel meer te vertellen over deze zwangerschap. Dingen die nog niet of nauwelijks aan bod zijn gekomen in de updates, maar die mij wel bezig houden. Om ook die dingetjes niet te vergeten wilde ik ze toch “opschrijven”. Ik verzamelde in totaal 25 random feitjes over deze zwangerschap, lees je mee?

 1. Ik heb nog nauwelijks buikfoto’s gemaakt, deze hierboven is eigenlijk de enige en die is van weken geleden. Ik heb al een aardig buikje, ben er blij en toch komt het er niet van. Schandalig!
 2. Ik ben echt vreselijk moe! Zo moet dat ik zelfs nog wat extra vrij heb genomen van mijn werk zodat ik nog heel even bij kan tanken voor Milans vakantie. Gelukkig was daar heel veel begrip voor.
 3. Het fietsen met de bakfiets wordt nu al flink zwaarder en zorgt voor aardig wat bandenpijn.
 4. Het geboortekaartje is gewoon al klaar en is ontworpen door Mevrouw Emmer. Na de bevalling laat ik hem uiteraard zien, maar oh, wat werkt zij snel en wat zijn we er al blij mee! Het is een heel uniek kaartje geworden die nog niemand heeft.
 5. We hebben nog helemaal geen beddengoed gekocht voor het ledikantje. We hebben al heel veel, maar daar nog helemaal niets van.
 6. Ik twijfel of we nog een 3D echo laten maken, lijkt me toch nog wel heel erg leuk…
 7. Ik ga geen borstvoeding geven, niet omdat het niet kan, maar omdat ik het niet wil. Ik zal er niet over bloggen denk ik omdat het een persoonlijk besluit is en er al talloze discussies over zijn.
 8. De eerste naam die we in gedachten hadden was Jip. Dit zou dé naam worden totdat er iets leukers voorbij zou komen. Dat kwam er en we hebben nu een heel andere naam.
 9. Voor een meisje hadden we Pip in gedachten, hier waren we al snel over uit.
 10. Ons bed kan niet op klossen, we hebben een boxspring die bestaat uit twee delen aan elkaar en onze vloer boven loopt niet helemaal recht. Dat wordt nog een dingetje…
 11. Als de box er eenmaal staat, hebben we geen ruimte meer voor de kerstboom in december. Dat is toch best wel een dingetje voor Milan…
 12. De placenta ligt aan de voorkant dus ik voel de baby niet zo heel vaak bewegen, best jammer
 13. Ik heb geen gekke cravings tot nu toe. Behalve broodjes hagelslag. Niet gek, maar ik at dat voorheen nauwelijks.
 14. Ik heb wel trek in alles wat ik niet mag zoals filet american, zachtgekookte eitjes, carpaccio etc.
 15. Ik tel stiekem de weken af tot mijn verlof. Dan pas besef je namelijk hoe snel het eigenlijk gaat!
 16. We hebben ons net opgegeven voor een bijeenkomst in het ziekenhuis over bevallen in de gezinssuites.
 17. Wel of geen fotoshoot tijdens de zwangerschap? Ik ben er nog niet over uit, al zal ik dan wel mooie buikfoto’s hebben, dat dan weer wel 😉
 18. Patrick heeft laatst mijn fietsbanden opgepompt omdat ik dat echt al niet meer kon, zo suf!
 19. Milan vraagt iedere dag of we de naam al aan hem willen verklappen. Hij weet namelijk wat zijn broertje mooi vindt 😉 We doen dit nog niet, maar willen het vlak voor de bevalling wel met hem delen.
 20. Dit heb ik al wel eerder gezegd, maar ik kan momenteel niet zo goed tegen horrorverhalen over zwangerschap en de geboorte. Positiviteit willen we!
 21. Ik ben al bezig met blogs voor na de bevalling, goed bezig!
 22. Ik heb nog verlof tijdens de feestdagen en zie mijzelf met de baby al lekker inkopen in de stad, heb er nu al zin in!
 23. Stiekem denk ik dat we weer een blond jongetje met grote, blauwe ogen krijgen. Ik kan mij haast niets anders voorstellen dan dat.
 24. Positiekleding heb ik nog bijna niet gekocht. Ik woon momenteel bijna in de jurkjes van Primark.
 25. Ik merk wel dat ik nu 7 jaar ouder ben dan tijdens de zwangerschap van Milan. Het wordt nu wat sneller zwaarder…

Dit waren de eerste 25 random feitjes over deze zwangerschap. Tijdens mijn verlof wil ik kijken of er al wat veranderd is. Herken je iets van deze feitjes of juist helemaal niets? Laat het mij weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 7 juli 2017 / 08:15

  Nr 10. Je gaat niet thuis bevallen toch? Dan gewoon even de kraamzorg vragen. Boxsprings zijn meestal al wel hoger. Ons bed kan ook niet de lucht in ja 10 cm wow! (Hemelbed) dus met de kraamzorg over gehad en die vonden het prima.

  Nr 12. Geen nood. Straks denk je ga eens onder me ribben weg!!
  Mijn placenta lag ook aan de voor zijde. Denk tot een week of 28 dat ik hem bijna niet voelde. Maar daarna was het feest! Het golfslagbad was geopend! En dacht ik soms wel is van pff hou nu eens op!

  Nr 14. Na de bevalling lekker genieten van een broodje filet!! Hmmm….

  • 9 juli 2017 / 09:36

   Nee, ga inderdaad niet thuis bevallen en vraag het binnenkort ook wel even na. Fijn dat jullie kraamzorg het fijn vond, ik hoop dat dat ook hier het geval zal zijn 😉

   En dat broodje filet, heerlijk! Heb laatst vegetarische filet geprobeerd, was echt niet te doen!

 2. Rebecca
  7 juli 2017 / 08:35

  Ons bed kon ook niet omhoog! Eenpersoonmatras erop gelegd voor de checks. 🙂

  • 9 juli 2017 / 09:37

   Dat is ook nog wel een idee ja! Moet ik die wel kopen voor die ene week 😉