Home + Dit zijn de leukste invulboeken voor volwassenen

Dit zijn de leukste invulboeken voor volwassenen

Zelf lees ik heel graag boeken, maar ik ben ook een groot fan van zogenoemde invulboeken. Boeken waar je allemaal feitjes over jezelf in kunt vullen, maar er zijn ook leuke receptenboeken of boeken waar je je stamboom in kunt schrijven. Mijn voorkeur gaat naar de feitjes en lijstjes, maar er zijn zoveel leuke invulboeken dat ik de leukste voor jullie heb verzameld. En voor mijn collega bloggers, dit zijn boeken waaruit je heel veel inspiratie kunt halen ☺️ Maar of je nu wel of geen blogger bent, deze ingevulde boeken zijn voor jouw kinderen later heel waardevol! En, ze zijn erg leuk om cadeau te geven.

Mijn biografie van A tot Z

Dit boek heb ik zelf ook en ik moet zeggen dat hier enorm leuke vragen in staan. Bij een aantal van deze vragen moest ik ook echt even nadenken. Ook waren er vragen die de inspiratie vormden voor een nieuw artikel hier op de blog. Dit boek is weer eens wat anders in vergelijking met andere boeken die je voor je kinderen in kunt vullen. De vragen zijn gevarieerd en echt heel erg leuk.

Een vraag per dag (voor mama’s), dagboek voor 5 jaar

Dit boek (de variant met vragen voor mama’s) kreeg ik voor Kerst en is ook al zo leuk! Iedere dag beantwoord je een vraag. Dat hoeft niet heel uitgebreid, maar mag in een paar regels. Zodra je het jaar vol hebt, begin je het nieuwe jaar weer met dezelfde vragen en ga je weer alle vragen af. Als je dat vijf jaar lang consequent volhoudt, heb je een uniek boek waarin je de antwoorden van de afgelopen vijf jaar met elkaar kunt vergelijken. Ik vind de vragen heel gevarieerd. De ene vraag vul je zo in en bij de andere moet je even goed nadenken. Ook hier haal ik weer inspiratie uit. Zo kwam het artikel over het op tijd betalen van de rekeningen uit dit boek 😉

Elke dag een vraag

Hetzelfde concept als het boek hiervoor, maar ik wilde hem toch nog even delen vanwege de prachtige, hippe kaft. Ook dit boek stelt iedere dag een vraag. Gedurende vijf jaar vul je de vragen in waardoor er een heel waardevol dagboek ontstaat zonder dat je iedere dag lange verhalen hoeft te schrijven. Ook deze is wel heel leuk om cadeau te geven.

999 vragen aan jezelf deel 2

In dit boek vind je 999 vragen aan jezelf. In dit boek vind je niet alleen open vragen, maar ook ja-nee-vragen, dilemma’s, drie-dingen-vragen, testen en diagrammen. Dit alles met als doel jezelf nog beter te leren kennen. Zelf heb ik deel 1 en die is erg leuk. Ik ben heel erg benieuwd naar de vragen uit deel 2.

Lifestyle invuldagboek van Zoedt

 

De invulboeken van Zoedt zijn echt fantastisch! Dit boek is een lifestyle dagboek met vragen over vriendinnen, Netflix, hotspots, een bucketlist en nog veel meer. De variatie en het feit dat dit echt eigentijdse vragen zijn maakt het een superleuk boek om te shoppen voor jezelf of als cadeautje. Je shopt de invulboeken van Zoedt hier.

Ideeënboekje Van Mariel

De beste ideeën komen vaak als je in bed ligt. Dit boekje is daarom perfect om op je nachtkastje te leggen. Er is ruimte voor 100 ideeën. Wat ik fijn vind aan dit soort boekjes is dat het je helpt je gedachten te ordenen waardoor je uiteindelijk ook veel beter slaapt. Je vindt dit boekje hier.

Brabbels en uitsprakenboekje

Ik heb heel vaak gedacht dat ik Milans uitspraken op had moeten schrijven destijds. Bij Floris wil ik dat zeker wel gaan doen en hoe leuk is dan dit invulboekje met panterprint?! Dit boekje biedt ruimte voor 32 uitspraken, daar kom je al een heel eind mee 😉 Je vindt dit boekje hier.

Werkplanner van Zoedt

Tot slot deze werkplanner van Zoedt. Super handig op het werk en om mee te nemen in je tas. Dit soort boekjes helpen mij om efficiënt(er) te werken en veel meer voor elkaar te krijgen dan zonder boekje. De werkplanner met bullets van Zoedt is geïnspireerd op de populaire bulletjournals. De planner is namelijk op iedere bladzijde voorzien van stippen. Aan de linkerzijde plan je gemakkelijk je overleggen, belletjes en notities en op de rechterzijde je ‘things to do’. Erg handig aan dit ‘things to do’ lijstje is dat je ze kunt prioriteren, op die manier heb je altijd goed overzicht. Je vindt deze werkplanner hier.

Accessoires voor je invulboek

Tijdens mijn zoektocht voor dit artikel ging er een hele nieuwe wereld voor mij open en ik houd ervan! Er is namelijk zoveel leuks te koop om je invulboek nog leuker en persoonlijker te maken. Van stickers tot quote kaartjes en van achtergronden tot elastieken en de gaafste washi tapes. Het is er allemaal en je kunt er al je creativiteit in kwijt. Ik wil graag een herinneringenboek maken en er creatief mee aan de slag gaan. Is ook wel nodig, want ik zit hele dagen achter een beeldscherm.

Hier vond ik echt heel erg leuke accessoires voor je invulboek.

Dit waren de leukste invulboeken die ik kon vinden. Heb jij nog aanvullingen? Laat het me weten in de comments hieronder, want ik spaar ze!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Rebecca
    7 januari 2020 / 08:37

    Leuk! Heb een van de boekjes besteld. 🙂