Home + Shoplog | Dit heb ik afgelopen maand voor mijzelf gekocht

Shoplog | Dit heb ik afgelopen maand voor mijzelf gekocht

Even helemaal niets voor de kinderen en geen nieuwe kleding en schoenen voor Patrick. Althans, we hebben het wel gekocht, maar in deze shoplog laat ik zien wat ik in de afgelopen maand voor mijzelf heb gekocht. Ik had wat nieuwe kleding nodig, kocht nieuwe sneakers, maar ook een nieuwe planner, boeken, etc. gekocht. Ik moet zeggen dat ik wel heel blij werd van al die vrolijke, nieuwe spulletjes. Kijk je mee naar deze uitgebreide shoplog?

Boek “Mom, you can!”

Elsbeth Teeling is oprichter van “De Club van Relaxte Moeders”, een bekend platform dat je hoogstwaarschijnlijk wel kent. Elsbeth wilde heel graag een tegengeluid laten horen over werkende moeders. Er wordt vaak gezegd dat het een lastige combinatie is, moeders niet flexibel zijn, de combinatie lastig vinden etc. Onzin vond Elsbeth en dat ben ik natuurlijk hartstikke met haar eens. En daarom schreef zij een boek waarin de voordelen van werken naast het moederschap worden besproken. Dit wordt er gezegd over het boek:

Het beste wat je carrière kan overkomen is kinderen krijgen. Ouders ervaren dat ze beter kunnen plannen, creatiever worden, meer gefocust zijn en betere keuzes maken. Voor ‘Mom You Can’ interviewde Elsbeth tientallen vrouwen die gelukkig zijn in werk en moederschap, en ze dook in onderzoek en psychologie. Ze ontdekte negen succesfactoren die voor een uitstekende balans tussen werk en moederschap zorgen. Zo word je niet alleen een gelukkiger moeder, maar ook een gelukkiger werknemer of ondernemer.

Ik heb het boek nog niet uit, maar vind het een verademing om te lezen. Het is fijn een tegengeluid te horen en ervaringsverhalen van succesvolle moeders te lezen. Het helpt ook om korte metten te maken met het schuldgevoel waar wij moeders vaak mee kampen. Als ik hem uit heb zal ik een review schrijven.

Invulboek “Your energy journal”

Ik zag deze Energy Journal voorbij komen bij collega-blogger Shirley en werd er wel nieuwsgierig van. Ik zocht hem op op Bol.com en besloot hem te bestellen. Een dagboek bijhouden lukt mij niet, maar het is wel fijn om iedere dag even stil te staan bij je dag en te reflecteren. Zeker wanneer je je aan het verdiepen bent in een positieve mindset. Ik probeer het uiteraard wel, maar zonder enige houvast in de zin van schrijven, houd ik dat niet lang vol. Ik ben nu een week bezig in deze Energy journal en het geeft mij nu al inzichten die ik eerder niet zag. Welke dat zijn lees je binnenkort ook in een review.

De nieuwe Structuurjunkie planner

Hoe mooi is deze Structuurjunkie planner? Ik heb de okergele variant en die is bijna vol. Ik gebruik hem op mijn werk en sleep hem overal mee naar toe. Voor nu ga ik nog heel even door in de gele, maar lege planners zijn nog zo mooi waardoor ik de neiging heb om er meteen in te willen schrijven. Nog heel even wachten. Ik heb eerder al een uitgebreide review geschreven over deze planner (aan de inhoud is niets veranderd), maar ik wil hem binnenkort wel laten zien met de te gekke plannerstickers die ik onlangs kocht.

Nieuwe Nikes

Net als de mannen hier in huis wilde ik ook nieuwe sneakers en al snel kwam ik uit bij deze Nikes. Ik spotte ze bij Ziengs en vond de kleuren echt heel erg leuk! De prijs overigens ook, want deze sneakers kosten €64,95. Waar ik schoenen normaal eerst een paar dagen uit moet lopen, was dat bij deze helemaal niet het geval. Ze zitten echt heerlijk en lopen als pantoffeltjes.

Nieuwe kleding van Only Carmakoma

Deze heb ik al met jullie gedeeld, maar kocht ik afgelopen maand dus kon niet ontbreken in deze shoplog: de nieuwe kleding van Only Carmakoma. Ik vind dit merk echt heel erg fijn en de broeken zitten als gegoten. Zo kocht ik een heerlijke grijze broek die ik afgelopen week ook in het blauw kocht. Deze was eerder uitverkocht, maar inmiddels weer leverbaar en heel erg leuk nu het weer weer wat op lijkt te knappen. Over de rest van de kleding heb je hier al meer kunnen lezen.

Dit heb ik afgelopen maand voor mijzelf gekocht. Verder heb ik mijn nagels nog laten doen, hebben we lekker geluncht in het weekend en zijn Milan en ik twee keer naar de schouwburg geweest. Ik realiseer mij heel goed dat we het heel goed hebben. Het voelt ook gek om het hier te delen. Aan de andere kant voelt het fijn om eens aan jezelf te denken en hoop ik dat jij dat zo nu en dan ook doet.

Wat heb jij afgelopen maand voor jezelf gekocht? Laat het mij weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *