Home + Ook een (mama) blog beginnen? Dat doe je zo!

Ook een (mama) blog beginnen? Dat doe je zo!

Er wordt mij steeds vaker gevraagd hoe het zo komt dat ik ben gaan bloggen. Wie of wat heeft mij op het idee gebracht en hoe dan verder? Misschien heb jij die vragen ook wel of misschien wil jij ook wel een (mama) blog beginnen. Lees in dat geval vooral verder, want ik neem je mee naar het begin van Mamablogger en vertel je hoe je een (mama) blog begint, want een idee is één ding, maar je hebt natuurlijk wel een blog nodig. Jouw eigen plek op het Internet waar je jouw gedachten, ideeën en hersenspinsels kunt delen.

Even bij het begin beginnen. Toen ik begon met bloggen was dat voor de webshop die ik destijds had. Deze heb ik heel wat jaren gehad en bloggen werd in die tijd steeds populairder. Er waren toen al grote bloggers die bijna bekende Nederlanders werden en steeds meer bedrijven zagen het belang in van bloggen. Ik was één van die bedrijven en begon met bloggen om mijn (potentiële) klanten een kijkje achter de schermen te geven. Op die manier wilde ik ook de gunfactor verhogen en ik vond het leuk mensen mee te nemen in die wereld.

Toch werden mijn blogs steeds persoonlijker. Niet zo gek, want ik was meer dan ‘Marisca met een webshop’. Ik ben moeder, vrouw van, dochter, vriendin, collega etc. Mijn leven had invloed op hoe ik de webshop runde en de webshop had invloed op al het andere in mijn leven omdat de shop zo’n groot deel van mijn leven was. Logisch, want het kostte ook veel tijd.

Ik ben begonnen met een gratis blog bij Blogger, maar merkte dat deze toch heel beperkt was. Daarbij wilde ik graag een eigen domeinnaam, ook omdat dit professioneler oogde.

Van Blogger naar WordPress

Een blog beginnen met Blogger was een eitje, maar als ik meer wilde doen en bereiken met bloggen moest ik er ook meer tijd in investeren en het goed aanpakken. Ik koos voor WordPress omdat deze niet alleen bekend stond als gebruiksvriendelijk, maar ik kon er ook een eigen domeinnaam aan koppelen en zelf een lay-out kiezen.

Een lay-out in mijn huisstijl en ik kon de blog makkelijk koppelen aan mijn social media accounts. Een uniforme uitstraling dus. Een ander belangrijk punt was dat een WordPress blog mee kon groeien met mij. Je kunt er een webshop en nieuwsbriefmodule aan koppelen bijvoorbeeld.

Wat is WordPress eigenlijk?

Voorheen moesten websites gebouwd worden met ingewikkelde codes en dat nam heel veel tijd in beslag. Als je er niet of nauwelijks verstand van had moest je een professional inschakelen die vervolgens ook weer een hoop geld kostte.

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) en dit kun je het beste vergelijken met een tekstverwerkingsprogramma. Je kunt er snel content (tekst en beeld) in zetten en dat meteen publiceren. Dit staat dan meteen online op een overzichtelijke en nette manier.

Door gebruik te maken van een CMS bespaar je heel veel tijd en je kunt het zelf leren. Hierdoor bespaar je dus ook veel geld.

Maar hoe begin je dan met een WordPress blog?

Je begint bij het zoeken van een hostingprovider. Veel providers bieden domeinnaamregistratie en die kun je meteen koppelen aan een WordPress website. Vervolgens krijg je inloggegevens waarmee je aan de achterkant van je website komt en je kunt aan de slag. Klinkt heel simpel, maar zo makkelijk gaat het echt. Daarna begint het verkennen van WordPress en kun je gaan bouwen aan je website.

Dat bouwen gaat spelenderwijs ook al heb je soms hulp nodig. Je bouwt naar iets toe; jouw eigen eilandje op het Internet en dat is nog altijd een heel bijzonder gevoel.

Wist je dat?

… WordPress het meest gebruikte CMS is?

… WordPress voortdurend wordt ontwikkeld en up to date is?

… De meeste Mamabloggers werken met WordPress?

… Een WordPress website repsonsive is voor mobiel en tablet?

… Ik heel blij ben met WordPress en blij ben dat ik ben overgestapt?

Kortom, als je gaat bloggen, heb je een platform nodig waarop je dat gaat doen. Dat platform is een website waarop je jouw content kunt delen en ik kan je volmondig WordPress aanraden.

Ik blog nog steeds met heel veel plezier en het heeft mij veel gebracht. Onlangs heb ik zelfs mijn 1000e blogpost geschreven!

Kijk hier voor meer WordPress feitjes.

Heb jij er weleens over nagedacht om te gaan bloggen? Zo ja, waarover dan? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 20 december 2016 / 19:48

  Ik ben een maand geleden begonnen met bloggen
  Ik vind het heel erg leuk om te schrijven maar ook om mijn ervaringen te delen
  Dus ik dacht waarom niet!!
  Nu ik er mee bezig ben vind ik het iedere dag leuker worden!
  Veel werk maar wel super leuk ik kan er mijn ei in kwijt 🙂

  • 20 december 2016 / 20:54

   Dat is het zeker, het is ook een soort uitlaatklep op een goede manier. Het is inderdaad heel hard werken en dat zien veel mensen niet. Maar wij weten wel beter 😉 Heel veel succes en plezier met je blog!

 2. 22 december 2016 / 23:59

  hoi,

  IK startte jaren geleden met bloggen, gewoon omdat ik graag dingen deel 🙂 ik fotografeer alles en bloggen is een ideale manier om mijn ervaringen neer te schrijven. een leuke herinnering voor later !