Home + Kijkje in onze kasten!

Kijkje in onze kasten!

Het begon een paar weken geleden. We hebben één slaapkamer waar alles maar in neergezet werd. Dat is prima, iedereen heeft wel zo’n kamertjes, maar als je je bedenkt dat hij klein is en we ons er amper nog konden bewegen, weet je dat er wat moest gebeuren. En dus besloten we op een zondag om alles leeg te trekken en vooral heel veel weg te gooien. Maar ja, als je in één kamer of kast begint, gaat de rest automatisch mee en dus zijn we al een aantal weekenden aan het opruimen geweest. ‘Ontspullen’ is hip en dat is precies wat we aan het doen zijn.

In dat kamertjes staan twee stellingkasten die helemaal vol stonden met lege LEGO® dozen die we wilden bewaren. Die wilden we allemaal naar een zoldertje hebben, maar dan moest dat zoldertje uiteraard ook leeg. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben heel veel weggegooid (Patrick is twee keer naar de vuilstort gereden) en we hebben nog het één en ander op een weggeefhoek gezet. Dat was binnen 10 minuten weg! Toen dat zoldertje leeg was konden we beginnen met de dozen erin te zetten. Nu zie je deze niet meer.

In die stellingkasten staan nu de printers en mijn spulletjes voor de blog. Veel gebruik ik om foto’s te maken.

Toen gingen we naar de kleding. Ik heb vier volle vuilniszakken naar het Leger des Heils gebracht en nog 7(!) zakken met spullen in een ondergrondse container gegooid.

Maar weet je wat het is? Als je eenmaal begint met opruimen, geeft dat zo’n fijn gevoel dat je door blijft gaan. Op een gegeven moment hebben we besloten dat we helemaal opgeruimd het nieuwe jaar in wilden gaan. Het bleef toen niet alleen bij de kasten, maar we zijn ook heel veel papieren uit gaan zoeken. Alles wat ouder was dan 5 jaar hebben we weggegooid. Ik dacht dat dat niet zoveel was, maar jeetje, ook nu gingen er twee zakken vol weg!

Tot slot pakten we de knutselkast aan. Ik verzamel van alles omdat dat leuk kan zijn voor Milan en een DIY, maar alles viel uit de kast als je de deur open deed. Patrick irriteerde zich er kapot aan en hij had gelijk. Hoppa, weer twee zakken de container in!

Het lucht om de één of andere manier op om zoveel op te ruimen. Met veel minder ballast het nieuwe jaar in. Alles is lekker schoon en netjes en dat voelt fijn.

Mocht je tussen Kerst en Oud en Nieuw ook opgeruimd het nieuwe jaar in willen, breng de kinderen dan een dagje bij opa en oma en opruimen maar! 😉

Liefs, Marisca

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *