Home + Make-over van onze woonkamer!

Make-over van onze woonkamer!

Je hebt het misschien al voorbij zien komen in mijn diary van gisteren, maar we zijn afgelopen week begonnen met een make-over van onze woonkamer. Ik was er al een tijdje niet blij mee, maar wist ook niet zo goed wat ik nu precies wilde. Patrick laat de inrichting altijd aan mij over, maar wilde ook weleens wat anders. Toen we vorige week in de Action liepen hadden we het over verf. Ik zag een mooie kleur, maar zei dat ik de ‘Early dew’ van Flexa mooier vond. Dat zette ons weer aan het denken en even later stonden we bij de bouwmarkt met een pot ‘Early dew’ in onze handen.

Patrick ging de dag erna meteen aan de slag en de muur was klaar toen ik thuis kwam van mijn werk. Ik vond de muur erg mooi, maar hij kwam totaal niet tot zijn recht. Er moest nu echt iets gebeuren in de woonkamer!

Tijd om alles op te meten!

Project woonkamer

We besloten om de kast naast mijn bureau te koop te zetten en die werd de dag erna al opgehaald. Dat ging razend snel. We zochten alles wat weg kon uit, en er bleek ook heel veel weg te kunnen. Hoppa, weer verder met ontspullen!

Daarna konden we pas echt goed zien hoeveel ruimte we nodig zouden hebben en konden we alles echt goed opmeten. Toen we eenmaal wisten hoe alles moest komen te staan, kon het klussen beginnen. Er moest namelijk een stuk aan Milans Legotafel worden gezet, er moest een plank weg, fotolijstjes moesten worden gekocht en worden opgehangen etc.

Zondagavond waren we helemaal klaar en hebben we ook een te gekke booglamp gekocht. Kijk je mee naar de voor- en na foto’s van de woonkamer?

De hoek bij het raam

Hier stond mijn bureau en de kast die we hebben verkocht. Nu staat onze eethoek daar.

Voor:

Ik vond deze hoe veel te rommelig. Nu is het zo…

Na:

De lamp vinden we toch nog wat te fel, maar die staat niet constant aan. Opgeknapt hè? De lijstjes hebben we gekocht bij Flying Tiger en daar komen er nog meer bij. De messing booglamp is van Kwantum en kostte €110,-

Onder de trap

Hier stond Milans Legotafel met daar hing een plank boven. Deze vond ik altijd al lelijk en ik ben blij dat deze er nu af is!

Voor:

Na:

Een opgeruimd bureau (geen plank!) en het kastje weer mooi onder de schilderijen. Ik zoek alleen nog een grote stolp voor mijn grote heilig beelden. Ik heb nu een heerlijk werkplekje en word niet meer afgeleid door wat ik buiten allemaal zie.

Maar wat doen we met al die LEGO®?

Ik wilde van de plank af én van de pallettafel onder de grote tafel. Was er nog steeds blij mee, maar wilde het echt minder rommelig. Zo hebben we het uiteindelijk opgelost…

Voor:

Na:

Hij heeft nu een hoek en onder de tafel is het leeg! Heerlijk!

Totaalplaatje

We zijn er zo ontzettend blij mee! Milan heeft echt een gigantische speelhoek en de rest is voor ons. We hebben alle ruime, alles is lekker opgeruimd en het is een heel stuk rustiger geworden. Ik wil nu nog een nieuwe kleed, nieuwe salontafel en een mooie, leren poef, maar dat komt later wel.

Wat kostte deze verandering?

De verandering van de woonkamer heeft in totaal €166 gekost. Hierin zitten de volgende kosten:

 • De booglamp (deze was al €110)
 • Pot Early dew van Flexa
 • Fotolijstjes
 • Legotafel (de plaat en twee schragen), dit hebben we overigens grotendeels betaald van de verkoop van de kast anders waren we meer kwijt geweest.

Zo zie je maar wat een ander kleurtje en opruimen kan doen voor een kamer!

Hoe vinden jullie onze woonkamer geworden? Een heel stuk beter toch? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. yvonne
  17 januari 2017 / 06:53

  Wauw, leuk geworden zeg!
  En inderdaad een stuk rustiger. Ik vind het zelf altijd zo prettig als de woon kamer opgeruimd en niet te vol is. Geeft rust in mijn hoofd. Mooi opgelost ook met de lego hoek.

 2. 17 januari 2017 / 09:12

  Ziet er super uit! Leuk ook hoe je nu je bureau hebt neergezet. Volgens mij heb je zo inderdaad meer rust en ben je minder snel afgeleid. Ook de eethoek komt nu meer tot zn recht. Dat worden heel veel gezellige avondjes lekker tafelen of leuke spelletjesavonden ? Gave lamp ook!

 3. Joke
  17 januari 2017 / 09:29

  Hebben jullie met Weinig kosten toch maar mooi voor Elkaar.
  Ziet er erg gezellig uit en Milan heerlijk zijn eigen hoek.
  Joke xxx

  • 21 januari 2017 / 22:25

   Dankjewel Jook! Milan is ook niet weg te slaan uit zijn nieuwe, grote hoek haha.

 4. 17 januari 2017 / 23:08

  Het ziet er vooral opgeruimder en rustiger uit inderdaad!
  Leuk gedaan voor een mooi budget.

 5. Dymphy
  23 januari 2017 / 09:40

  Mooi geworden! Een tip.. wij hebben ook een soort booglamp. En hierin heeft mijn vriend laatst een lamp gezet (gekocht bij gamma volgens mij) en die kan je met de knop in drie standen zetten (van fel naar een stuk minder fel). Volgens mij kan het in iedere lamp! Ik zou het even vragen bij Gamma want ik vond het felle licht ook niks. En nu heb ik mooi 3 standen 🙂