Home + Mislukt moederschap, dit is mij echt niet gelukt…

Mislukt moederschap, dit is mij echt niet gelukt…

Er zijn al talloze blogjes geschreven over wat aanstaande moeders van het moederschap verwachtten en wat uiteindelijk niet is gelukt. Vaak gaat het dan over de babytijd tot de eerste twee jaar. Ook in die periode heb ik mij in heel veel dingen vergist. Ik zou mijn kind dus nooit zomaar tussenin laten slapen. Nou, ik kan je vertellen dat na 1,5 jaar geen nacht door te hebben geslapen, je al je principes overboord gooit.

Maar na ruim 6 jaar kan ik pas echt de balans opmaken, want ik wist het allemaal zo goed… Wist, want jeetje, wat is er van een hele hoop plannen en voornemens niks terecht gekomen. Een gevalletje van goed geprobeerd, maar het werd hem niet 😉

Geen flauw idee of jullie je erin herkennen, al hoop ik natuurlijk dat ik niet de enige ben, maar in deze dingen heb ik compleet gefaald als moeder.

Een kind slaapt in zijn eigen bed

Yep, dit is een heel oude discussie. Ik was onverbiddelijk, er zou bij ons geen kind in bed slapen mits hij echt ziek zou zijn. Ik heb er weleens vaker over geschreven, maar het bleek in de praktijk bij ons kind toch anders te werken. Na 1,5 jaar, en wallen tot op onze knieën, gingen we overstag. We wisten wat de gevolgen zouden zijn, maar we snakten naar een normale nachtrust. Inmiddels gaat het goed, maar hij kruipt ’s nachts nog weleens tussenin. En ja, dat vinden we oké, want we slapen tenminste!

Eten wat de pot schaft

Je zou het nu niet meer zeggen, maar als kind was ik een heel moeilijke eter. Ik schijn mijn ouders tot wanhoop te hebben gedreven. Ik zou dat helemaal anders doen. Milan eet wel en goed, maar wat hij niet kent… Je kunt alles in de strijd gooien, maar een lekkere pasta eet hij echt niet. Omdat we willen dat hij goed eet, maken we vaak Hollandse pot, want daar is hij gek op. Zo nu en dan zijn we het echt zat, maak ik een pan spagetti en dan is het maar strijd aan tafel. Wij willen ook weleens wat anders!

Iedere dag met je kind spelen

Ik ben gek op mijn kind, doe alles voor hem, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik soms gewoon echt geen zin heb om samen te spelen. Er zijn ouders die zeggen dat ze uren kunnen kijken naar hun spelende kind(eren). Als ik dar hoor, vraag ik mij alleen maar af waar ze dan de tijd vandaan halen.

De smoothie moeders

Moeders die iedere dag de meest exotische fruitcocktails maken voor hun kroost. Ik kan het alleen maar bewonderen. Milan eet gezond, snoept weinig, maar al die fruithapjes, smooties etc. maak ik echt niet dagelijks hoor.

Maar natuurlijk gaat er ook heel veel goed. We zijn zo gek op hem! We doen veel leuke dingen met z’n drietjes, lezen hem iedere avond voor (dat vind ik wel ontzettend belangrijk), zijn betrokken bij school, zijn welzijn staat altijd voorop en vinden we het vooral belangrijk dat we een heel blij en vrolijk kind hebben. En als ik dan ’s morgens zie spelen en hoor zingen denk ik dat we het best goed doen zo.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 18 januari 2017 / 11:19

    Hier echt precies hetzelfde. Alleen wij hebben een opklapbaar logeerbed bij ons in de slaapkamer. Als Zoë niet kan slapen, komt ze bij ons. Dan klappen we even snel het bedje uit en schuiven we ons bed er tegenaan. Zo hebben we allemaal een goede nachtrust?

  2. Rebecca
    18 januari 2017 / 23:17

    Elke dag met je kind spelen? Nee, daar heb ik ook echt geen tijd voor. Mijn zoon van 4 maanden slaapt elke nacht bij ons in bed (anders slaap ik zelf niet).

    Ach.. Als je kindje blij is, gezond en veilig is…