Home + De populairste kindernamen tot nu toe in 2015!

De populairste kindernamen tot nu toe in 2015!

Ik houd van lijstjes en aan het einde van het jaar worden er weer genoeg gemaakt. Een van de leukste lijstjes vind ik altijd die met de populairste kindernamen. Op de site van de SVB (die van de kinderbijslag) staan de resultaten en de populairste kindernamen. Dit is het overzicht met de populairste kindernamen tot en met het derde kwartaal van dit jaar. De verwachting is dat er niet meer zo heel veel is veranderd in de laatste maanden van dit jaar, maar dat moet nog blijken natuurlijk.

Wat mij juist opvalt in deze lijstjes is dat de namen allemaal redelijk kort zijn, maximaal zes letters. Ik houd er wel van en er staan genoeg namen tussen die ik zelf ook zou kiezen. Sterker nog, Milan staat er ook al tussen! Al zakt de naam wel een klein beetje, want Milan stond een lange tijd in de top drie en daar was ik eerst niet zo heel erg blij mee

Dit zijn de populairste jongensnamen:

 1. Luuk
 2. Liam
 3. Lucas
 4. Sem
 5. Daan
 6. Milan
 7. Noah
 8. Finn
 9. Levi
 10. Jesse
 11. Max
 12. Bram
 13. Thijs
 14. Thomas
 15. Sam
 16. Tim
 17. Ruben
 18. Lars
 19. Mees
 20. Jayden

En dit zijn de populairste meisjesnamen:

 1. Emma
 2. Julia
 3. Sophie
 4. Mila
 5. Anna
 6. Eva
 7. Tess
 8. Lotte
 9. Sara
 10. Zoë
 11. Fenna
 12. Evi
 13. Lieke
 14. Lisa
 15. Maud
 16. Lynn
 17. Saar
 18. Fleur
 19. Liv
 20. Isa

Dit zijn ze dus: de populairste kindernamen tot nu toe in 2015. Staat de naam van jouw kind er tussen? Ik zie ook veel namen van kinderen bij Milan op school en uit zijn klas, dus de namen zijn, net als de naam Milan, al een tijdje behoorlijk populair. Zou dat voor jou een reden zijn om juist niet voor een naam te kiezen?

Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *