Home + Netflix kijktip | Chesapeake Shores is een heerlijke serie om weg te kijken

Netflix kijktip | Chesapeake Shores is een heerlijke serie om weg te kijken

Tijdens de vakantie keek ik Undercover op Netflix en wat vond ik dat een heerlijke serie. Die had ik al veel eerder moeten kijken! Als een seizoen van een leuke serie is afgelopen baal ik daar altijd een beetje van. Je zit er dan zo in en ik wil dan het liefst meteen weer een serie waar ik helemaal in op kan gaan. Dit keer had ik behoefte aan een serie die langer duurde dan één seizoen en eentje die lekker wegkijkt. Oh ja, en ik houd van zoetsappig voor de afwisseling ☺️. Dit alles heb ik gevonden in de serie Chesapeake Shores.

Waar gaat Chesapeake Shores over?

Chesapeake Shores gaat in het begin voornamelijk over Abby. Zij is moeder van twee dochters en werkt meer dan fulltime op Wall Street. Ze ligt in scheiding, haar man heeft een nieuwe vriendin en ze worstelt met de combinatie tussen werk en het moederschap. Wegens familieomstandigheden keert ze terug naar haar geboortedorp Chesapeake Shores waar haar hele familie bijeen komt. Je leert het grote gezin meteen kennen. Abby heeft namelijk twee zussen (Bree en Jess), twee broers (Kevin en Connor), gescheiden ouders en een oma die in huis woont en heel wat jaren geleden de moederrol heeft overgenomen van haar eigen moeder. Klinkt heel ingewikkeld, maar je hebt al heel snel door hoe de verhoudingen liggen en wie wie is.

Daarna word je meegenomen in het verhaal. Je leert alle karakters stukje bij beetje kennen en komt steeds meer te weten over hun verledens.

Wat maakt deze serie zo leuk?

Chesapeake Shores is een prachtig dorp, het is er bijna altijd mooi weer, iedereen is (tot nu toe althans, ik zit bijna aan het einde van seizoen 2) behoorlijk lief voor elkaar of heeft in ieder geval respect voor elkaar en het kijkt gewoon heerlijk weg. Het is behoorlijk zoetsappig en soms een tikkeltje voorspelbaar, maar toch is het onwijs lekker om naar te kijken. Het valt voor mij in dezelfde categorie als Virgin River en Sweet Magnolias. Het is een heerlijke serie om te kijken op de bank met een plaid en een kop thee. Verstand op nul en lekker kijken. Alsof je een boek van Jill Mansell leest bijvoorbeeld.

Seizoenen

Inmiddels zit ik bijna aan het einde van seizoen twee. De afleveringen duren ongeveer drie kwartier en er zijn in totaal vier seizoenen. De eerste drie seizoenen bestaan uit 10 afleveringen en de vierde uit zes afleveringen. Er is een vijfde seizoen aangekondigd. Voorlopig kan ik nog lekker kijken en daarna zien we wel weer verder.

Heb jij Chesapeake Shores al gezien?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *