Home + Netflix Kijktip | Virgin River

Netflix Kijktip | Virgin River

Die dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn altijd een beetje lastig. We hebben geen idee welke dag het is, we hangen maar wat rond en als ik voor mezelf spreek vind ik het ook jammer dat de Kerst voorbij is. Je kijkt er weken naar uit, knippert twee keer met je ogen en het is weer voorbij. Maar goed, tegelijkertijd zijn dit ook de dagen dat je heerlijk kunt luieren op de bank en urenlang Netflox kunt kijken. Dat heb ik de afgelopen dagen ook gedaan tussen alle bedrijven door. Ik begon aan de nieuwe Netflix serie ‘Virgin River’ en kon niet meer stoppen met kijken.

De serie is gebaseerd op de boeken van Robyn Carr. Van de boekenreeks zijn maar liefst 21 boeken verschenen. We zouden dus heel wat seizoenen vooruit kunnen al is het nog lang niet zo ver. Begin december verscheen de serie, bestaande uit 10 afleveringen van ieder ongeveer drie kwartier, op Netflix. De serie blijkt een groot succes, want inmiddels is seizoen 2 al aangekondigd en is de cast al bezig met de opnames.

Waar gaat Virgin River over?

Virgin River is een klein dorp midden in de bossen en alle bewoners kennen elkaar. Er is één huisarts en hij wordt ouder. Zijn vrouw Hope besluit daarom achter zijn rug om een advertentie te plaatsen voor een verpleegster als extra hulp. Die verpleegster is Mel. Zij besluit haar leven in Los Angeles achter te laten en te verhuizen naar Virgin River. Eenmaal daar aangekomen blijkt de huisarts (Doc) niet zo blij met haar komst. Het mooie huisje dat Hope haar had beloofd blijkt ook niet zo mooi te zijn, dus Mel heeft een lastige start.

Stukje bij beetje lijkt ze haar draai te vinden in het dorp en dat heeft voor een groot deel te maken met barman Jack. Zowel Mel als Jack hebben een verleden dat ze beiden achtervolgt. Gaandeweg de afleveringen komen wij erachter welk verleden ze met zich meedragen en leren we de andere dorpsbewoners beter kennen.

Zie hieronder de trailer:

Wat vind ik van deze serie?

Ik zei het in de intro al; ik vind het een heerlijke serie. Het kijkt weg zoals een goed boek lekker wegleest en je wilt gewoon weten hoe het tussen Jack en Mel afloopt, maar je wilt ook weten wat er nu precies gebeurd is in hun levens vóór ze beiden naar Virgin River kwamen. Daarnaast hebben niet alleen zij een verleden, maar andere dorpsbewoners ook. Ook die leren we steeds beter kennen.

Het is de perfecte serie wanneer je even nergens aan wilt denken of heerlijk tijdens een zondag zoals deze. Lekker op de bank met een dekentje en wat lekkers en kijken maar 🙂

Kende jij de serie al? Zo ja, wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *