Home + Tuin | 5x de voordelen van een speeltoestel in de tuin

Tuin | 5x de voordelen van een speeltoestel in de tuin

Wij hebben een speeltuin wipkip, een zandbak, een speelhuisje en een speelkeukentje in de tuin. Nu ik dat zo opsom kan ik mij voorstellen dat je denkt ‘jeetje, dat is veel!’. En dat is het misschien ook wel. Het lijkt echter niet zo omdat we een grote tuin hebben, maar wanneer je dat niet hebt staat de tuin al snel vol en is het soms lastig om een balans te vinden tussen een fijne tuin voor jullie die er ook nog eens leuk uitziet én een speelruimte voor de kinderen. Een groter speeltoestel kan dan uitkomst bieden. Ik geef je in dit artikel 5 voordelen van één groter speeltoestel.

1. Geen speelgoed meer door de hele tuin

Dit vinden wij het grootste voordeel, want met verschillende speeltoestellen gaan de kinderen (en hun vriendjes en vriendinnetjes) de hele tuin door waardoor je nergens meer een plek hebt voor jezelf. Het voordeel van een groot speeltoestel is dat je deze op één plek zet en de kinderen zijn daar de hele dag aan het spelen.

2. En dat scheelt weer opruimen aan het einde van de dag

Je kent het misschien wel; het is lekker weer geweest, jullie waren vrij of het was weekend, en hebben de hele dag in de tuin gebivakkeerd. Lekker genietend van de zon en de rust en de kinderen vermaakten zich ook prima. Aan het einde van de dag ligt echter al het speelgoed door de tuin. Voetballen in de moestuin, waterpistolen op het gras en er ligt meer zand naast de zandbak dan erin. Dit moet allemaal weer opgeruimd worden en meestal zijn het de ouders die dat moeten doen. Met één speeltoestel zijn de kinderen op één plek en daar spelen ze dan ook. Juist omdat het zo’n leuke en fijne plek is.

3. Eindelijk iets anders dan normaal

Wij kozen ook voor de standaard speeltoestellen in de tuin, maar wanneer je kiest voor een speeltoestel kun je iets kiezen dat anders is dan normaal. Wat dacht je van een klimmuur, een uitkijktoren, een basket of een schommel met nog iets leuks erbij?  Grotere speeltoestellen bieden meer mogelijkheden. Je weet zeker dat de kinderen daar heel veel plezier aan zullen beleven!

 

4. Je kiest wat in jullie tuin past, kijkend naar de oppervlakte van jullie tuin

Een zandbak heeft vaak een standaard maat, datzelfde geldt voor een speelhuisje, een glijbaan etc. Als je alles los koopt ben je uiteindelijk een behoorlijke oppervlakte van je tuin kwijt. Ook moet je goed kijken waar je het neerzet. Een trampoline op de plek waar de buurvrouw altijd een kopje koffie drinkt is misschien niet zo’n goed idee dus kijk je zorgvuldig naar waar je alles neerzet. Een speeltoestel bevat alles aan één stuk en je bepaalt zelf hoe groot dat wordt. Vervolgens zet je deze één keer op zijn plek en klaar ben je. En heb je een kleinere tuin? Ook dan zijn er genoeg kleinere speeltoestellen waar je kind net zoveel plezier aan beleeft. Fatmoose speeltoestellen heeft een groot assortiment voor diverse formaten tuinen.

5. In één keer klaar wat betreft de kosten

Eigenlijk zijn dit allemaal praktische argumenten, maar de meest praktische is nog niet voorbij gekomen en dat zijn de kosten. Wij hebben in een jaar tijd al twee zandbakken gekocht omdat de eerste vrij snel kapot ging. De kwaliteit van dit soort buitenspeelgoed is vaak minder. Die van het speelhuisje niet, maar die heb ik weer drie keer moeten beitsen en het heeft geld gekost deze in te richten. Al met al zijn we meer geld kwijt dan alleen het buitenspeelgoed zelf. Met een kant en klaar speeltoestel ben je in één keer klaar, ook wat betreft de kosten.

Hebben jullie een groot speeltoestel in de tuin staan? Zo ja, welke hebben jullie?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *