Home + De zomervakantie vloog voorbij en dat is weleens anders geweest…

De zomervakantie vloog voorbij en dat is weleens anders geweest…

Zo, de zomervakantie zit er voor ons nu ook op. Morgen gaan de jongens weer naar school en de zes weken zijn voorbij gevlogen. Dat is weleens anders geweest ?. Er zijn vakanties geweest dat ik de weken vooruit keek en snakte naar het normale ritme. Nu zou ik er gerust nog twee weken aan willen plakken. Het was een heerlijke vakantie in verschillende opzichten.

Waarderen wat we hebben

Ik had verwacht dat deze zomervakantie voor ons gevoel langer zou duren omdat we eerder dit jaar ook al twee maanden thuis hebben gezeten. Twee maanden die ik behoorlijk pittig vond en die er best wel ingehakt hebben. Tegelijkertijd snakten we naar de vakantie omdat het zo’n raar schooljaar was geweest. We wilden even rust en eigenlijk wilde ik vooral dat alles weer even normaal was.

En zo voelde het ook. We hebben echt een heerlijke vakantie in Limburg gehad. De jongens werden nog meer verwend, want die zijn de eerste drie weken (toen wij nog moesten werken) opgevangen door opa en oma. Die gingen met de jongens op pad naar musea en andere leuke dingen waardoor ze heel veel hebben gezien en hebben gedaan deze vakantie. Die eerste drie weken vlogen dus voorbij en daarna was het onze beurt.

Alles voelde bijna als normaal en ik denk dat we dat nog meer zijn gaan waarderen. In de maanden dat het niet kon, realiseerden we ons pas écht wat vrijheid is. We weten niet wat de komende periode ons nog gaat brengen en daarom hebben we er extra van genoten.

Uitgerust en nieuwe plannen gemaakt

afgelopen week zag ik een foto van mijzelf van een paar maanden geleden. Ik schrok best van die foto. Ik zag er moe uit; had donkere kringen onder mijn ogen, mijn ogen stonden dof en mijn haar zat totaal futloos. Ik had er ook geen zin in. We gingen vroeg naar bed, daar lag het niet aan, maar mij energie was op. Ik kon niet meer, maar het moest wel. De afgelopen weken is er best een hoop gebeurd, maar wat mij dan helpt is actie ondernemen. Het gevoel hebben dat je ergens naartoe werkt. Dat hebben we gedaan en dat gaf rust. Ik werd er blij van en we hebben weer iets om naar uit te kijken. Hierdoor kreeg ik meer energie en ging ik zonder moeite om 23:00 uur naar bed. Voor jou misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor mij niet. Ik lag het liefst al om 21:00 uur op bed ?. Ik voelde het en zag het in de spiegel: het gaat stukken beter en ik ben behoorlijk uitgerust.

De heerlijke weken, het lekkere weer, de leuke dingen en de nieuwe plannen maken dat we ondanks alles een top zomervakantie hebben gehad. We hebben mooie herinneringen gemaakt en die had ik best nog wat langer willen maken. Maar de plicht roept en dus gaan we morgen weer vol goede moed aan de slag.

Hadden jullie ook zo’n fijne zomervakantie? Laat het me weten in de comments hieronder. En wil je weten wanneer de zomervakantie volgend jaar begint? Klik dan hier. Je kunt immers nooit vroeg genoeg beginnen met de voorpret ?.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *