Home + Moms Outfits | Do’s & Don’ts kleding op kantoor

Moms Outfits | Do’s & Don’ts kleding op kantoor

Toen ik nog activiteitenbegeleider was trok ik zo’n beetje alles aan dat ik leuk vond. Ik kon gerust een broek dragen met een army print en daarop een zwarte trui. Destijds heel hip en het paste bij mijn leeftijd. Het stond leuk en verder dacht ik er niet zo bij na. Dat werd heel anders toen ik op kantoor ging werken. Ik was mij opeens heel bewust van mijn kleding, want konden sommige outfits nog wel? Inmiddels werk ik nu bijna zes jaar op kantoor en bij ons mag heel veel. Toch draag ik lang niet alles en heb ik er wel een balans in gevonden. Wat draag ik wel en niet naar kantoor en wat vind ik zelf do’s & don’ts?

Mijn stijl

Ik vind het heel lastig om mijn eigen stijl te omschrijven. Het is nooit overdreven netjes, maar ik zal ook niet in een ‘hoodie’ naar mijn werk gaan. Ik denk eerder dat je het kunt omschrijven als casual, maar toch netjes. De outfit waar je me in uit kunt tekenen ziet er eigenlijk als volgt uit;

 • Skinny jeans
 • Trui of andere leuke top
 • Laarsjes op bikerboots

En in sommige gevallen draag ik dan nog een vest of colbertje over de top, maar veel spannender dan dat wordt het niet. Alhoewel, soms draag ik nog wel een leuk jurkje met een dikke panty eronder en mijn laarsjes. Oké, veel spannender dan dat wordt het écht niet haha.

Dit is een outfit die ik graag naar mijn werk draag

En toch vind ik dat jammer, want ik zou weleens wat vaker uit mijn comfort zone willen gaan. Ik heb echter geen idee hoe dan. Voor mijn kinderen weet ik precies wat ze leuk staat, wat de trends zijn en hoe ik de tofste combi’s kan maken, maar voor mijzelf weet ik het echt niet. En eerlijk gezegd durf ik het ook niet zo goed. Ik heb bij lange na geen maatje 36 of 38, dus ik ben ook een beetje bang de plank volledig mis te slaan.

Omdat we in de stad niet zo heel veel winkels hebben waar ik echt goed kan slagen denk ik erover om de Zalon box eens uit te proberen. Hier hoor en zie ik de laatste tijd steeds meer over en ik ben eigenlijk wel benieuwd. Jij vult in wat je stijl is, welke kleuren je mooi vindt, wat je absoluut niet mooi vindt, wat je maten zijn etc. en de Zalon stylist stelt outfits voor je samen. Deze hoef je niet vooraf te bepalen (en je geeft zelf je budget aan), want je betaalt alleen voor hetgeen je wilt houden. Ik ben heel erg benieuwd!

Do’s kleding op kantoor

 • Mooie basics die je kunt combineren met trendkleuren en prints (zo ben ik gek op mijn zwarte skinny die ik combineer met een panterprint tuniek);
 • Spijkerbroek (mag echt wel, als hij maar mooi zit en netjes is);
 • Mooie accessoires die je outfit af maken zoals een mooi horloge en mooie sieraden;
 • Draag wat je uit wilt stralen. Geef je een presentatie en wil je kracht uitstralen? Draag dan bijvoorbeeld rood. Je zult merken dat je er zelfvertrouwen van krijgt;
 • Draag kleding die bij jou past, anders voelt het echt niet goed;
 • Maak het niet te druk met teveel verschillende prints en kleuren;
 • Maak je outfit af met verzorgde nagels. Het geeft nét dat beetje extra. Zo ga ik nu om de drie weken naar de nagelstudio voor gel nagellak.
 • Sneakers mogen ook wel mits ze netjes en schoon zijn.

Don’ts kleding op kantoor

 • Gekreukte en vieze kleding. Klinkt logisch, maar dat kan echt niet;
 • Een spijkerbroek met gaten. Sorry, vind ik toch niet zo netjes;
 • Te korte rokjes;
 • Afgetrapte sneakers;
 • Teveel printjes bij elkaar;
 • Doorschijnende kleding;
 • Politieke statements op t-shirts, of andere statement teksten op shirts.

Eigenlijk vind ik dat er best veel kan en gelukkig kan dat bij ons op kantoor ook. Wij hoeven bijvoorbeeld echt niet in pak en mogen gewoon op sneakers lopen. Helemaal niet zo formeel dus.

Nu jij nog

Wat ik je nog wel mee wil geven is dat kleding één ding is, maar je moet je ook goed voelen op je werk. Het valt namelijk niet mee om werk, moederschap, een sociaal leven etc. te combineren. Je moet dus wel energie uit je werk halen. Ik heb er vaker over geschreven, maar boeken kunnen mij enorm helpen. Zo ook het boek ‘Nice girls don’t get the corner office’. Na het lezen van dit boek straal je niet alleen zelfvertrouwen uit, maar heb je het ook echt.

Wat vind jij echt niet kunnen wat betreft kleding op kantoor? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *