Home + Dit zijn mijn slechte gewoontes…

Dit zijn mijn slechte gewoontes…

Slechte gewoontes en karaktereigenschappen waar we niet zo trots op zijn. We hebben ze allemaal, maar toch hebben we het er liever niet over. Ik heb er genoeg haha, maar er tot nu toe nooit over geschreven. Waarom ik dat nu wel doe? Geen idee, misschien heeft het te maken met een stukje bewustwording. Misschien kan ik ze dan ooit nog afleren.

Slechte gewoontes

’s Nachts op mijn telefoon kijken

Zodra ik wakker word grijp ik naar mijn telefoon. Zo slecht, want zodra ik op dat knopje druk is de hele kamer verlicht en ben ik uiteraard klaarwakker. Ik kan dan gerust van alles gaan doen zoals het nieuws checken, een begroting maken (ja, echt!), online shoppen en kijken wat het weer nu gaat doen. Vreselijke gewoonte en toch kan ik het niet laten.

Uitstelgedrag

Dingen die ik echt niet leuk vind, waaronder de administratie, stel ik altijd uit. Of het plegen van dat ene telefoontje waar ik heel erg tegenop zie. Nou, doe ik dat toch morgen? Jammer, want zo maak ik het mijzelf heel erg moeilijk.

Ik maak me overal druk om

Ik vergeet heel zelden iets. Data, namen etc. you name ik en ik weet het nog. Ik kan overigens wel vergeten dingen te doen, maar verder zitten gebeurtenissen en mensen heel erg in mijn hoofd. Tel daarbij op dat ik mij overal druk om kan maken en dat betekent dan dat ik ik dagen van tevoren al zenuwachtig ergens om kan zijn. Ook zoiets wat ik af moet leren, want dat helpt echt niet.

Heel veel filet american en carpaccio

Ik ben gek op filet american en carpaccio en eet sowieso dagelijks filet. Hier moet ik echt iets mee, want zoveel rauw vlees is natuurlijk helemaal niet goed voor je. Ik probeer er echt op te letten, maar het is zo lekker.

Karaktereigenschappen waar ik niet zo trots op ben

Driftig

Ik waardeer het als mensen eerlijk zijn. Het is niet altijd even leuk, maar ik kán er tenminste iets mee en waardeer het als mensen dat durven te zijn. Met achterbaks gedrag en oneerlijkheid kan ik helemaal niets en daar maak je me dan ook het meest kwaad mee. Het kan heel lang duren, maar daar kan ik best driftig van worden. Ik word dan heel fel en moet opletten dat ik geen nare dingen ga zeggen. Het wordt wel minder naarmate ik ouder word, maar het kan nog wel wat minder 😉

Slechte spaarder

Ik ben een planner, georganiseerd en weet precies hoe het moet. Hoewel we zeker sparen gaat het niet van harte en ben ik er ook niet zo goed in.

Ik praat veel te veel

Veel praten is op zich niet zo erg, maar je moet ook weten wanneer je je mond moet houden en daar heb ik nog weleens moeite mee. Ik houd van gezellig kletsen en ben goudeerlijk. Soms misschien wel té eerlijk en dan zeg ik dingen waarvan ik mij achteraf pas realiseer dat dat misschien niet zo handig was. Geen nare dingen over mijzelf of over een ander, maar mensen hoeven natuurlijk ook niet alles te weten.

Er zullen vast nog wel een hoop andere dingen zijn, maar dit zijn de dingen die mij regelmatig storen aan mijzelf. Op welke eigenschap van jezelf ben jij het minst trots? Durf je het te vertellen in de comments?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *