Home + 5 tips voor het opruimen van de kinderkamer(s)

5 tips voor het opruimen van de kinderkamer(s)

Wekenlang stelde ik het uit, terwijl het hard nodig was; het opruimen van de kinderkamers. De kast van Floris moest nodig worden uitgemest. Zo had ik alle te kleine rompertjes nog bewaard. Ik kon er geen afstand van doen, maar ik kan het moeilijk bewaren tot zijn 18e. Bij Milan keek ik vooral op tegen het uitzoeken van al het speelgoed. Man, wat verzamelen die kinderen toch veel! Uiteindelijk besloot ik op nieuwjaarsdag (na maar drie uurtjes slaap te hebben gehad) dat het afgelopen moest zijn met al die troep. Ik wilde nette kasten en meer opbergruimte! Mijn innerlijke Marie Kondo kwam naar boven en als een malle ging ik door de kamers heen. En weet je? Het voelde zo onwijs goed! Dit zijn mijn tips om snel en efficiënt de kinderkamers op te ruimen.

Tip 1 | Zorg dat je kinderen uit de buurt blijven

Zodra kinderen horen dat je hun spullen uit gaat zoeken en op gaat ruimen, schieten ze in de vlekken. Opeens gebruiken ze alles en willen ze nergens afstand van doen. Dat schiet niet op dus zorg dat ze niet in de buurt zijn. Zo had ik tegen Milan gezegd dat hij even niet op zijn kamer mocht komen. Patrick bleef bij de jongens, ik deed de deur dicht en ging aan de slag. Ik heb er twee grote vuilniszakken uit gehaald en nog heeft hij niets gemist 😉

Tip 2 | Pak alles aan en stel niets uit

Als je iets doet, doe het dan goed. Als je begint met opruimen, pak dan ook echt alles aan. Je zoekt dus niet alleen het speelgoed uit, maar ook meteen de kledingkast, de ondergoedlade en de boekenverzameling. Als je dat niet doet, geeft het je alsnog niet de voldoening waar je op hoopte.

Tip 3 | Koop leuke kratjes en bakken

Opruimen is alleen leuk als je het daarna ook weer leuk in kan richten. Dan zie je het verschil pas echt goed namelijk. Van tevoren kochten wij daarom leuke kratjes en handige opbergbakken voor in de kast.

Tip 4 | Kijk naar wat je kunt verkopen

Niet alles hoeft de container in. Vaak ziet speelgoed en kleding er nog heel goed uit en kun je het verkopen. Zo houd je nog wat over aan de opruimsessie en maak je er een ander blij mee. Ook is het een stuk duurzamer. Oké, het vergt wat extra werk van je, maar het levert ook een hoop op.

Tip 5 | Wees kritisch

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je dingen ziet die je misschien toch wilt houden. Het ziet er nog goed uit, je hebt er mooie herinneringen aan etc. Snap ik helemaal, maar de kans is groot dat je het de komende maanden weer niet aanraakt en ondertussen kost het alleen maar ruimte. Wees daarom kritisch op wat weg kan.

Welke tips heb jij voor het opruimen van de kinderkamers? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Irma
    19 januari 2019 / 11:18

    Breng speelgoed en kleding naar de kringloopwinkel of naar de nonfoodbank, dan maak je er mensen heel blij mee! #zerowaste #recycle Kun je de paar euro die verkoop oplevert missen? Dan is mijn tip: geef het gewoon weg. Tijdwinst en ruimtewinst.