Home + Milans nieuwe LEGO® traktatie!

Milans nieuwe LEGO® traktatie!

Wist je dat Milans LEGO® traktatie van vorig jaar nog steeds één van mijn meest gelezen blogs is? Ik krijg nog wekelijks mailtjes met de vraag waar die leuke doosjes vandaan komen en of de sleutelhangers nog te maken zijn. Zo enthousiast ik eerst was over die traktatie, zo onzeker maakte deze mij later omdat ik ook reacties kreeg op de blog en op social media dat het too much was. Ik zou de lat wel erg hoog leggen voor andere ouders. Ik schrok daar behoorlijk van, want zo denk ik helemaal niet. Ik ben vooral praktisch; wat kan ik vooraf maken? Maar goed, de reacties waren uiteindelijk zo leuk en Milan was er zo trots op dat het achteraf gezien ook gewoon prima was zo.

Dit jaar wil Milan weer een LEGO® traktatie, maar dit keer moest het iets worden met Ninjago. Ik ben zelf niet zo kapot van Ninjago, maar hij krijgt de leeftijd er zo langzamerhand wel voor. In de vakantie keek ik daarom al wat op Pinterest om inspiratie op te doen. Ik zag veel met lolly’s etc., maar dat is lastig want de school wil liever een gezonde traktatie. Logisch natuurlijk, dus ik moest iets anders verzinnen.

De LEGO® Ninjago traktatie van strijkkralen!

Ik kwam daarna Ninjago hoofdjes tegen van strijkkralen, hier kon ik wel wat mee! De sleutelhangers van vorig jaar waren een groot succes en we zien er nog kinderen mee lopen. Dat was dan ook mijn eerste gedachte, er sleutelhangers van maken. Toch bedacht ik mij dat je er nog meer leuks mee kan doen. Bij Wibra verkopen ze bijvoorbeeld wenskaartzakjes met een kleefstrip (100 stuks voor €1). Doe wat popcorn in het zakje en plak een houten knijper op de Ninjago. Zet die Knijper op het zakje en je hebt ook een supergave traktatie dat niet teveel kost.

Sleutelhangers of een knijper, ik vond dat allebei ontzettend leuk, maar toen kreeg ik een mailtje van Maxilia. Zij bedrukken relatiegeschenken en ik mocht wat laten bedrukken van hen. Ik kreeg meteen een ingeving, want hoe leuk zou het zijn om er keycords bij te laten maken? Ik koos voor stoere zwart, witte keycords met de tekst ‘hip hip hooray’!

Het idee lag er nu echt dus we konden aan de slag!

Wat heb je nodig voor een LEGO® Ninjago traktatie als deze?

 • Strijkkralen van Hama op kleur (Bart Smit, €1,99 per zakje van 1000 kralen)
 • Sleutelringetjes (€0,20 bij een hobbywinkel of schoenmaker)
 • Of houten knijpers (Nog geen euro bij Big Bazar)
 • Wenskaartzakjes met kleefstrip (€1 per 50 zakjes bij Wibra)
 • Snoepjes of popcorn

Kortom, je kunt deze traktatie zo duur maken als je zelf wilt. Knijpers zijn goedkoper dan sleutelringetjes. De zakjes zijn wel praktisch.

Mocht je keycords ook leuk vinden, maar vrij prijzig (begrijpelijk, want het is een traktatie) dan kun je het misschien samen doen met een vriendin met een kind op een andere school of in een andere klas. Dat scheelt een hele hoop geld!

De Ninjago patronen vind je op Pinterest of zoem deze foto’s in. Voor de meiden en kinderen die Ninjago niet leuk vinden hebben we ook nog gewone LEGO® hoofdjes gemaakt.

Wij hebben de volgende kleuren gebruikt:

 • Geel (in ieder poppetje)
 • Zwart (in ieder poppetje)
 • Rood
 • Groen
 • Wit (in ieder poppetje)
 • Grijs (in ieder poppetje)
 • Blauw
 • Goud

Ik heb er in totaal 35 gemaakt. Dan weten we zeker dat we genoeg hebben.

Wat ga ik met de keycords doen?

Als Milan de keycords zo mee moet nemen naar school zitten ze zo in de klit en ik voorzie dat dat niet goed gaat. Daarom doen we deze in de zakjes en doen we er wat lekkers bij. Waarschijnlijk ook popcorn. Zo hebben de kinderen een redelijk gezonde traktatie en hebben ze er ook echt iets aan.

Voor de juffen hebben we ook sleutelhangers gemaakt van de strijkkralen.

Milan is pas in oktober jarig, maar we begonnen bij toeval zo vroeg en we dachten er veel langer de tijd voor nodig te hebben. Het ging echter zo snel dat alles nu al klaar ligt en ik moet zeggen dat dat heel fijn is. Het geeft echt rust. Wij hebben dus geen traktatiestress!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze LEGO® Ninjago traktatie vindt. Laat het me weten in de comments hieronder!

En wil je zelf ook de hoofdjes hebben, maar heb je er geen tijd voor? We kunnen ze op bestelling voor je maken voor €1,75 per stuk! Mail naar info@mamablogger.nl voor meer informatie.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

 1. 29 augustus 2016 / 14:22

  Ben je mooi optijd mee! Heel origineel! Onze prins is ook in oktober jarig.

 2. marcella
  7 augustus 2017 / 19:31

  Wat een te gek idee! Ik leen je idee voor mijn zoontjes traktatie in Oktober…..

  • 8 augustus 2017 / 08:49

   Dankjewel, leuk! Veel plezier met maken en je zoontje met het uitdelen! Stuur je nog een foto?

 3. Dorine
  16 september 2020 / 14:53

  Super leuk zeg
  Onze jongens worden oktober 5 en zijn helemaal in to the Ninjago al een poos dus dit idee onthouden we even ☺️