Home + De klassen rond, traktatie voor de juffen!

De klassen rond, traktatie voor de juffen!

In aanloop naar het nieuwe schooljaar kun je in de zomervakantie al ‘back to school’ blogs lezen zoals die van gisteren. Misschien wil je nog helemaal niet aan het schoolritme denken, maar deze blogs helpen je om straks een stuk relaxter het schooljaar door te gaan. Jij weet precies waar je voor een prikkie gave kinderkleding kunt scoren en traktatiestress… Wat is dat?

Een traktatie voor de hele klas bedenken is één ding, maar je kind mag ook nog de klassen rond. En wat doe je dan voor de juffen? Vorig jaar bestond heel Milans traktatie uit LEGO®, maar dit jaar doen we voor de juffen wat anders. Ik heb Milans traktatie voor dit jaar nog niet aan jullie laten zien, maar het is al wel klaar. Tenminste, het snoepgoed doen we in oktober natuurlijk pas 😉 We hadden verwacht er de hele zomer over te doen, maar op een gegeven moment hadden we zo de smaak te pakken dat we veel eerder klaar waren. Het werk viel ook reuze mee. En met ‘we’ bedoel ik dus Patrick, want die vond het stiekem ook erg leuk 😉

We hebben iets gemaakt met onder andere strijkkralen en hadden er nog een heleboel over. Daarnaast zagen we zulke leuke patroontjes dat ik 13 retro sleutelhangers voor de juffen heb gemaakt.

Low budget en super origineel dus!

De low budget retro traktatie

Bijna iedere ouder heeft wel strijkkralen in huis en bij de speelgoedwinkel kun je ook zakjes op kleur kopen. Lekker praktisch. Je betaalt dan wel €2 per zakje van 1000 kralen, maar je kunt er vervolgens wel heel veel van doen, je houdt zelfs over.

Ik heb al deze patroontjes gevonden op Pinterest, maar als je deze foto’s inzoomt kun je ze ook namaken. Daarna is het een kwestie van een sleutelringetje er doorheen doen (€0,20 per stuk) en klaar ben je. Ik had bij Action eerder al pakjes gekocht met 4 verschillende elastieken van ieder 1,5 meter (dus 6 meter in totaal voor €0,79) Dit zijn elastieken waar je ook armbandjes mee kan maken. Deze heb ik er nog aan gehangen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Tot slot wilde ik ze natuurlijk al ergens opbergen waar ze niet stuk kunnen gaan. Ik bedacht mij dat ik nog doorzichtige zakjes had die je dicht kunt plakken. Deze heb ik vorig jaar gekocht bij de Wibra (een pakje van 50 dacht ik voor nog geen €1.-). Daar heb ik ze dus in gedaan en in oktober doen we er nog een chocolaatje bij en plakken we ze dicht. Tijdens de klassen rond kunnen de juffen dan zelf kiezen welke ze willen hebben.

Je kunt er natuurlijk in doen wat je wilt en je kunt het ook zo gek maken als je wilt. Ik vind dit enorm leuk en bedenk mij dan ook dat ik er ook confetti in kan doen of een leuk kaartje er nog in, maar dit is prima zo. Wij konden weer wat doen met de strijkkralen die over waren en voor mij zijn dit soort dingen ook echt ontspanning.

Ook aan de slag? Zoeken op Pinterest

Als je dit ook wilt maken kun je op Pinterest het beste zoeken op perler beads of Hama beads, je krijgt dan al veel leuke patronen. Ik heb veel van deze patronen zelf ook opgeslagen op mijn eigen Pinterest bord dus als je op de link klikt kun je ze daar ook snel vinden. Ik maakte de volgende voor deze juffen traktatie:

 • Instagram logo
 • Barbalala
 • Hamburger
 • Ananas
 • Watermeloen
 • Kiwi
 • Casettebandje
 • Matroesjka poppetje
 • Lippenstift
 • Vosje
 • Gameboy
 • Kauwgomballenautomaat
 • IJsje

Ik denk dat ik per stuk, inclusief het chocolaatje straks, zo’n €1 per persoon kwijt ben. En voor de juffen is het hopelijk ook leuk.

Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 5 augustus 2016 / 06:19

  Ik vind het ontzettend leuk en creatief Marisca! Wat gandig dat je de patronen hebt opgeslagen op Pinterest! Ik vind strijkkralen ideaal. Je kunt je lekker creatief uitleven en het is zo gemaakt.

 2. 13 januari 2017 / 10:37

  Wat een ge-wel-dig idee!!!! Ik ga ermee aan de slag.

 3. 13 januari 2017 / 10:39

  En waar heb je de sleutelringetjes vandaan gehaald? Echt zo’n superleuk idee dit!

 4. 2 februari 2017 / 08:26

  Super leuk. Helaas mag bij mijn oudste op school geen snoep en speeltjes meer gegeven worden.

  • 4 februari 2017 / 14:28

   Oh jeetje, dan moet je wel heel vindingrijk zijn! Mogen deze ook niet voor de juffen?