Home + Milan gaat trakteren| Alles over zijn LEGO traktatie!

Milan gaat trakteren| Alles over zijn LEGO traktatie!

Ik was er al een tijdje mee bezig, maar deze week is het dan eindelijk zo ver: Milan gaat voor het eerst op school trakteren! En nee, ik was er niet mee bezig omdat ik het zelf spannender vind dan hij ;-), maar ik was vooral aan het nadenken over wat hij dan zou moeten trakteren.

Hij was er heel duidelijk over: dit jaar moet alles in het thema LEGO. Oké, leuk en bij hem ook niet verrassend, maar wat trakteren we dan? Oh ja, en alsof dat al niet voor genoeg hoofdbrekers zorgt hebben we ook nog te maken met gezonde traktaties op school, ze mogen ook niet te groot zijn en dan houden we natuurlijk ook nog rekening met bijvoorbeeld een glutenallergie en halal eten. Dus nee, we komen niet meer weg met een good old zakje chips. Al heeft dat natuurlijk ook helemaal niets met LEGO te maken…

Nee hoor, anno 2015 is trakteren serious business!

Nu heeft mijn nichtje glutenallergie en het is niet leuk als je altijd iets anders moet eten dan een ander. Je wordt constant met die allergie geconfronteerd en dat is niet altijd even leuk. Dus ik koos voor gelijke monniken, gelijke kappen. Dan allemaal gewoon glutenvrij.

Milan eet zelf weinig stukjes fruit (remember?) dus dat is al geen optie. Een kaas/worst spiesje is ook lekker, maar dat eet niet iedereen, moet ik koel zien te houden op school en ook dan moet ik apart halal worst kopen. Kortom, ik vond het best een gedoe allemaal. En ik snap best dat op school de wens is om het zo gezond mogelijk te doen, maar van mij mag het best feestelijk. En gecombineerd met LEGO natuurlijk 😉

Dan was er nog een andere reden dat ik vroeg begon en dat zijn de kosten. Een kinderverjaardag is al duur, maar dit jaar voegen we er nog een kinderfeestje aan toe en de traktatie. Ik wilde de kosten dus een beetje spreiden. Over een paar weken komt de Sint tenslotte ook alweer aan.

En als ik eenmaal bezig ben gebeurt het: ik word enthousiast! Ik heb wilde plannen en ga het liefst helemaal los op die traktatie. The sky is the limit (in mijn hoofd dan, niet in mijn portemonnee) en opeens moet het ook nog eens zo origineel mogelijk. En ik geloof dat dat aardig gelukt is.

Milan trakteert pas vrijdag, maar jullie krijgen vandaag de primeur!

Op Facebook kwam ik Mundo De Diseños tegen. Je kunt haar toevoegen als vriend en daar is the sky wel the limit. Zij kan namelijk alles maken in iedere gewenste print! Ik zag op een gegeven moment van die ‘Happy Meal’ achtige doosjes tegen en ik vroeg hij via Messenger of dat ook in een LEGO thema kon en zo ja, wat dat dan kostte. Ik heb er 35 laten maken voor €1,25 per stuk. Voor die prijs werden ze ook nog eens thuisgebracht, waren ze allemaal al in elkaar gevouwen en gelijmd én netjes verpakt! Wat een snelle en goede service!

Toen de doosjes eenmaal hier waren was ik een tijdje erna in de LEGO winkel. Milan vertelde daar over de doosjes en ik liet een foto zien. Zij kennen Milan inmiddels wel en vonden dit zo gaaf dat we meteen stickervellen van ze kregen voor in de doosjes! LEGO Friends voor de meiden en LEGO City voor de jongens. Supergaaf!

Maar dan was ik er nog niet. Ik had op een gegeven moment bedacht dat het zo leuk zo zijn om er LEGO sleutelhangers in te doen. Mijn plan was inmiddels om een traktatie te geven waar de kinderen vooral iets aan hadden. Wel een snoepje erin, maar meer een klein cadeautje. Iets was (hopelijk) niet meteen thuis in de prullenbak verdwijnt, maar waar kinderen echt blij mee zijn. Ik wilde graag een gehaakt LEGO hoofdje als sleutelhanger, maar ik kan niet eens haken!

Gelukkig bood één van mijn creatieve halfzussen uitkomst! Zij kan zo’n beetje alles haken en heeft zelf een patroon voor de hoofdje bedacht, hoe stoer is dat?! Ze is er lang mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn. Ik kocht voor een paar euro wat sleutelringetjes en klaar zijn de sleutelhangers! Ze maakt ze overigens ook op bestelling, dus wil je ze ook? Laat het me weten!

Vervolgens heb ik gekozen voor schuimbanaantjes (glutenvrij) en muisjes (schuimpjes) om ook nog in de doosjes te doen en klaar is Kees!

Omdat ik voor zowel de jongens als de meiden aparte stickervellen heb gekregen heb ik een mand gemaakt met doosjes voor de meiden en doosjes voor de jongens. voor de juf moet ook duidelijk zijn wat wat is en daarom heb ik op twee houten labels ‘jongens’ en ‘meiden’ gestempeld en aan de manden gehangen.

Deze labels heb ik ooit bij de Wibra gekocht. Ik dacht een euro voor tien houten labels. De stempels had ik nog (van de HEMA) dus dat was zo klaar en staat ook nog eens leuk. Nu zijn alle banaantjes glutenvrij (ik wilde alles glutenvrij, maar ze hadden er bij de Appie niet genoeg en ze gaan uit het assortiment. Vandaar de muisjes), maar de juf weer natuurlijk niet in welk doosje de banaantjes zitten. Daarom nog een leuk label aan één van die doosjes gedaan.

Ik geloof dat ik nu echt overal aan heb gedacht. Cellofaan om de manden heen en klaar voor vrijdag. Ik heb het even uitgerekend en ik was zo’n €2,20 per traktatie kwijt. Niet heel goedkoop, maar wel te doen. Ach, het is maar één keer per jaar 😉

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Mundo De Diseños heeft vervolgens ook nog Milans uitnodigingen gemaakt voor zowel zijn partijtje als de verjaardag zelf in dezelfde print als de doosjes, maar daarover later deze week meer.

Laat een reactie achter in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 Reacties

 1. 12 oktober 2015 / 09:42

  Wat een super leuke traktatie. Ik weet niet of ik dit op school zou doen maar wel heel leuk voor een kinderfeestje of als uitdeelzakje bij een verjaardag.

  • 12 oktober 2015 / 10:21

   Dank voor je reactie Linda! Omdat wij een feestje geven bij Ballorig en daar alles al bij zit doen wij dit jaar niet aan uitdeelzakjes. Daarom ervoor gekozen om het dit jaar zo te doen 😉

   • Martine
    20 januari 2016 / 22:02

    Superleuke traktatie. Ik heb geen facebook, weet jij op welke manier ik contact kan leggen voor de doosjes en zou je mij kunnen mailen over de gehaakte legohoofdjes.
    Groetjes, Martine

   • Rianne
    19 november 2016 / 22:12

    Hoi, kan je mij info geven waar ik de lego hoofdjes kan bestellen?

 2. 12 oktober 2015 / 09:44

  Ik moet zeggen dat ik 2,20 per traktatie alsnog best duur vind. Zeker als je een 35 kinderen in de klas hebt zitten. Ik hou van mijn zoontje maar dit vind ik wel belachelijk duur

  • 12 oktober 2015 / 10:19

   Dat klopt ook hoor Angelique, maar bij Milan zitten er geen 35 in de klas, dat scheelt weer. Ik heb er wel zoveel laten maken omdat er ook vriendjes op zijn verjaardag komen die niet op school zitten bij hem en die er ook één krijgen. Verder hebben we wel een overweging gemaakt. Geven we iets waar de kinderen nog wat aan hebben of geven we iets wat thuis weer heel snel de prullenbak in verdwijnt. Dat vind ik eigenlijk pas echt zonde van het geld en de moeite die je erin stopt. Verder doen wij ook niet aan uitdeelzakjes op een feestje etc. dus hebben wij deze overweging gemaakt. Tot slot wilden we ook tegemoet komen aan de wens van school en aan het feit dat Milan niet zo gek is op fruit etc. Ik snap dus jouw mening, maar wij hebben het wel zorgvuldig tegenover elkaar afgewogen.

 3. 12 oktober 2015 / 10:56

  Ze zijn heel erg leuk geworden!
  En misschien wel wat aan de dure kant, maar af en toe mag dat best een keertje. Alleen hoe hoog ligt de lat nu voor de andere ouders? En voor jezelf voor volgend jaar? Hoe nog te overtreffen of zelfs te evenaren?

  • 12 oktober 2015 / 10:57

   O ik zou ze zelf ook eerder voor het feestje doen, maar snap ook wel waarom dat niet kon deze keer bij jou. Maar nogmaals ze zijn echt heel leuk!

   • 12 oktober 2015 / 11:57

    Hebben we wel overwogen hoor! Maar op zo’n feestje waar al volop te eten etc. is en wat maar 2,5 uur duurt vonden we dit een beetje te gortig. En nu heeft tenminste de hele klas er plezier van 🙂

  • 12 oktober 2015 / 11:56

   Haha Marijke, volgend jaar zien we wel weer 😉 Ik zie het alleen wel in perspectief. De één gaat iedere vakantie op vakantie en de ander trakteert een keer iets wat een tikkie duurder is. Nee hoor, ik denk niet dat de kinderen in de klas hier zo erg blij stilstaan. Zij vinden iedere traktatie leuk en al een heel feest op zich. En ik hoop dat de andere moeders hier ook zo overdenken. Het is in ieder geval niet met de insteek ‘kijk onze traktatie eens’ gemaakt. Het is vooral een praktisch ding geweest wat toevallig ook nog binnen Milans gewenste thema viel.

 4. 12 oktober 2015 / 11:51

  Vind t niet heel goedkoop. Maar de LEGO hoofdjes zijn TE cool! Hier dit jaar ook een LEGO feestje. Dus hoeveel betaal je voor die gehaakte kopjes??

   • Jessica
    14 oktober 2015 / 20:45

    Kan je mij ook mailen over de lego hoofdjes???

     • willy
      29 oktober 2017 / 09:13

      Hallo ik ben ook wel benieuwd

 5. 12 oktober 2015 / 12:34

  Ook ik vind 2,20 best wel aan de prijs. Niet voor wat het is maar meer voor een traktatie. Zeker omdat ik zeker weet dat 80% van de ouders het hier weg zou gooien of de kinderen zouden het binnen een dag kapot hebben. Wij hebben een tweeling dus dat zou dan 2 klassen van nu 23 kinderen (zitten nu in groep 3) dus 46 traktaties x 2,20 zijn en dat is gewoon meer dan 100 euro en dat is (ja heel ouderwets) meer dan 220 gulden voor een traktatie. Ik vind dat je als ouder hierdoor de lat voor andere ouders die dat niet zomaar even uit kunnen geven wel heel hoog legt. Traktatie zou gewoon een traktatie moeten zijn en geen race om cadeautjes en speeltjes, gewoon een lekker iets om even te vieren dat een kind jarig is.

  • 12 oktober 2015 / 13:20

   Snap ik hoor Lisette. Als ik twee kinderen had gehad hadden we dit ook absoluut niet gedaan. Maar Milan is alleen dus dan kan het wel voor die ene keer in het jaar 😉 Daarnaast wil ik nogmaals benadrukken dat ik absoluut niet de intentie heb om er een wedstrijdje van te maken of de lat voor anderen “hoog” te leggen, want wat is hoog. Het gaat niet om de ouders, maar om de kinderen. Ik wil wel benadrukken dat we de dingen wel een beetje in perspectief moeten zien.

 6. 12 oktober 2015 / 19:16

  Ik heb zelf geen kids maar wow wat leuk zeg! Ik kan me voorstellen dat sommige mensen het lastig vinden om te zien. Voornamelijk als je zelf iets minder te besteden hebt maar kom op het gaat om de kids uiteindelijk. Denk niet dat je dingen met elkaar moet gaan vergelijken :). Het ene kind gaat naar limburg op vakantie, de ander gaat naar Cuba. Verschil hou je toch.

 7. 13 oktober 2015 / 10:38

  Wat gaaf! Die lego-hoofdjes vind ik geweldig. Ik heb een hele handige moeder dus misschien krijg ik haar wel zo gek om ze te haken.

 8. Reb
  14 oktober 2015 / 13:41

  Ik vind ze supergaaf! Ik heb geen jongen, maar een gehaakte sleutelhanger voor een traktatie, die ga ik onthouden.

  En verder… De lat hoog leggen.. Als sommige ouders geen zin hebben om er moeite in te steken, hoeft dit niet te betekenen dat jij je niet mag ‘uitsloven’. Want dat is weer de andere kant van het verhaal.

  Heeft niks met houden van je kind te maken.

 9. Marleen
  7 november 2015 / 21:36

  Zou je mij ook willen mailen over der hoofdjes? Ik ben ook wel benieuwd naar de prijs.

 10. Vanessa
  17 november 2015 / 22:23

  Hoi,

  Wat leuk gedaan zeg!
  Ik zou ook graag een email willen ontvangen over de hoofdjes…zoonlief wordt over een maandje 5 en wil ook graag een lego thema voor zijn verjaardagsfeest en zijn kinderfeestje, dus volop aan het voorbereiden hier.

 11. Marjolein
  30 december 2015 / 16:55

  Kan ik het patroon van die Lego hoofdjes krijgen? Supergaaf.

 12. Nicole
  9 maart 2016 / 00:18

  hoi kan ik het patroon van de legohoofdjes krijgen? onze zoon wordt zes en wil een lego feestje, dus ben blij met de inspiratie (en ik kan haken 😉 Ook het adres van die vrouw die de doosjes print is welkom! groet Nicole

 13. Anneke
  14 mei 2016 / 22:06

  Hoi,

  Zou je mij ook willen mailen over die leuke legohoofdjes? Volop in de voorbereidingen voor het feestje van mijn zoontje.

 14. Marieke
  22 augustus 2016 / 10:21

  Onwijs leuke traktatie zeg! Mijn zoon is er weg van.
  Wij zouden heel graag ook zo’n doosje willen hebben. Weet u of die mevrouw dat misschien nog doet en heeft u misschien een e-mail adres voor mij?
  Ook vinden wij de gehaakte LEGO hoofdjes ook erg leuk, heeft u daarover ook meer informatie.
  Wij zijn enthousiast!! Kunt u ons mailen? Groet Marieke

  • Moria
   5 september 2016 / 20:14

   Ik heb haar naam ingevoerd op facebook en zo vind je haar wel dus niet op de link van de naam. Ze hebben idd heel veel leuke doosjes! Succes ermee 🙂

 15. Moria
  5 september 2016 / 20:06

  Wat een leuke traktatie zeg! Super mooi gedaan.
  Ook ik zou graag willen weten of u wellicht een email adres voor de doosjes heeft ik kan namelijk op fb helaas genoeg haar niet terug vinden. Ik hoor graag van u.

 16. Ellen
  14 september 2016 / 02:22

  Hallo,

  Super leuk!
  Maakt je lieve schoonzus de LEGO hoofdjes nog steeds?

 17. miranda
  30 november 2016 / 11:53

  Hoi hoi…

  N vraagje… als ik die poppehoofdjes laat haken door je zus (geloof ik) hoe duur ben ik dan uit?
  Er zitten 24 kinderen in zijn klas volgens mij.

  Zou dat dan kunnen voor de kerst nog?

 18. 7 mei 2017 / 01:23

  Superleuke traktatie. Ik heb facebook, weet jij op welke manier ik contact kan leggen voor de doosjes en zou je mij kunnen mailen over de gehaakte legohoofdjes. Mijn zoon wordt 20 juni 2017 6 jaar. En heeft 8 kinderen in zijn klas en hij heeft 2 juffen.
  Alvast bedankt met vriendelijke groeten Jacqueline Benschop.

  • 8 mei 2017 / 07:31

   Ik heb even gekeken, maar kan haar niet meer vinden op Facebook 🙁 Je kunt nog wel even zoeken op traktatie doosjes etc. op Google en anders misschien via Ali Express?

 19. Ellen Paap
  14 juni 2017 / 23:47

  Ik zoek echt wanhopig naar die doosjes!!!! Vindt ze echt zooooo leuk!!!! Ons zoontje is over 2 weken jarig. Vorige week naar Legoland geweest. Ipv cowboyfeest batterij ik nu dus de boel om naar lego want hij is zo enthousiast! Maar…. heb ook geen facebook en via google kom ik ook niet verder. Please help….

  gr Ellen

 20. Sehnaaz
  5 januari 2021 / 03:17

  Hoi

  Ik zie dat dit alweer een oude blog is maar ben hierop gekomen door te zoeken naar lego traktaties ?. Je schrijft dat de lego hoofdjes ook op bestelling gemaakt werden.. Is dat nog steeds zo? Ik vind ze wel heeeel leuk namelijk. Zou je me hierover kunnen mailen? Als ze niet meer gemaakt worden volkomen begrijpelijk maar nog even navragen kan altijd toch ? groetjes Sehnaaz

  • Marisca
   Auteur
   6 januari 2021 / 07:13

   Hoi Shenaaz,

   Bedankt! Ze zijn inderdaad leuk hè? Ze worden helaas niet meer op bestelling gemaakt, sorry! ☺️.

   Groetjes,
   Marisca

 21. Marian
  2 februari 2021 / 22:06

  Zie dat het een oud bericht is maar zijn de gehaakte hoofdjes nog te bestellen en zo ja hoe lang van te voren?