Home + Milans favo boeken uit de bieb: Spekkie en Sproet!

Milans favo boeken uit de bieb: Spekkie en Sproet!

Met een superfijne bieb op loopafstand kan het natuurlijk niet anders dan dat we er regelmatig boeken lenen. Niet alleen ik lees graag, maar we lezen Milan ook voor. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik de boekjes die we Milan voorheen voorlazen zelf niet altijd even leuk vond. Ik weet bijvoorbeeld dat heel veel mensen Nijntje leuk vinden. Ik ook, maar ik vond de verhaaltjes vreselijk om voor te lezen. Geen populaire mening, ik weet het, maar op de één of andere manier trokken die verhaaltjes mij persoonlijk niet zo. Jip en Janneke vond ik daarentegen wel weer heel leuk net als Woezel en Pip natuurlijk.

Nu is Milan wat ouder en worden de verhaaltjes wat langer, spannender en voor ouders ook veel leuker om ’s avonds voor te lezen.

Zo ook de Spekkie en Sproet serie, geweldig!

Wie zijn Spekkie en Spoet?

Spekkie en Sproet zijn een jongen en meisje die bedacht zijn door Vivian den Hollander (de schrijfster). Spekkie is het meisje dat eigenlijk Marloes heet, maar omdat ze zo graag spekkies eet wordt ze Spekkie genoemd. Sproet is har beste vriend en samen maken ze de spannendste avonturen mee.

Spekkie is namelijk een echte speurder en gaat nergens heen zonder haar notitieboekje. Haar neef Nelson is politieagent en ook hem helpen ze weleens bij een zaak.

We hebben inmiddels al een paar Spekkie en Sproet boeken geleend bij de bieb en deze waren een groot succes. Nu hebben we er weer vier geleend en dan nog hebben we ze nog niet allemaal gelezen. Gelukkig maar, want Milan vindt ze geweldig en als we heel eerlijk zijn vinden Patrick en ik ze ook erg leuk om te lezen. Wij willen stiekem ook wel weten hoe het afloopt.

Milan wordt zes en de verhalen zijn voor hem niet té spannend, dus ze zijn gewoon geschikt om aan kinderen van deze leeftijd voor te lezen.

Waarom ik deze tip met jullie deel? Misschien zijn jullie ook weleens toe aan nieuwe boeken om voor te lezen. Boeken die ook echt leuk zijn om voor te lezen 🙂 Dus de tip van Milan (hij zei ook dat ik er eens over moest bloggen) is Spekkie en Sproet. Ben je lid van de bieb? Dan zal ik er snel een paar reserveren!

Kende jij deze boeken al? En wat vind jij leuk om voor te lezen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 30 augustus 2016 / 08:19

  Wel eens gezien want de omslagen komen mij bekend voor maar nog nooit gelezen.

 2. marije
  30 augustus 2016 / 09:42

  Ja!!!wij zijn er ook net mee begonnen.Inderdaad eindelijk weer eens wat anders om te lezen. Echte aanrader!

  • 1 september 2016 / 20:50

   Leuk hè? Wij zijn gewoon blij dat we Spekkie en Sproet hebben gevonden 😉

 3. Arianne
  30 augustus 2016 / 12:31

  Bedankt voor de tip. Ik was al een tijdje op zoek naar iets leuks om voor te lezen. We gaan gelijk kijken als we weer in de bieb zijn.