Home + Mijn werk in 2019 | Wat doe ik nu eigenlijk?

Mijn werk in 2019 | Wat doe ik nu eigenlijk?

Is december echt alweer begonnen? Ik weet nog heel goed dat ik 9 januari van dit jaar weer aan het werk moest na mijn heerlijke verlof. Het jaar dat voor ons lag leek nog zo lang en wat zag de wereld er toen anders uit. Ik werkte toen nog 20 uur, maar zou per 1 maart 32 uur gaan werken. Wat heb ik daar een hoop opmerkingen over gekregen zeg! Inmiddels is dit jaar bijna ten einde, heb ik er nieuwe collega’s bij gekregen, werk ik nog steeds 32 uur en thuis loopt nog steeds alles op rolletjes. So far, so good. Ik blog met regelmaat over carrière en krijg ook steeds vaker de vraag wat voor werk ik doe. Daar geef ik in dit artikel antwoord op én wat gaat er in 2019 veranderen?

Wat doe ik nu eigenlijk op kantoor?

Ik heb eigenlijk een vrij nieuw beroep; online communicatie adviseur. Dit doe ik bij een grote zorgorganisatie en het is een functie die je de laatste jaren pas echt vaak hoort. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de website, het intranet, social media kanalen, ik schrijf communicatieplannen en voer deze uit, houd mij bezig met arbeidsmarktcommunicatie en nog veel meer. Het is een onwijs leuke en diverse functie en geen dag is hetzelfde. Tel daar heel leuke collega’s bij op en je begrijpt denk ik wel dat ik mijn werk onwijs leuk vindt!

Ik werk nu 32 uur en Patrick heeft ouderschapsverlof. Vanaf maart gaat hij weer fulltime aan de slag en ik heb op mijn werk al wat opties besproken. Gelukkig heb ik een werkgever die met mij meedenkt. Tegen die tijd zal ik jullie vertellen hoe we het hebben opgelost, want er gaat wel wat veranderen. Ik kan en wil de jongens namelijk niet vier dagen per week weg hoeven brengen.

Mamablogger

Naast dit alles ben ik ook nog blogger (joh ;-)) en dat zal in 2019 niet veranderen. Of het moet wel heel gek lopen haha. Dit blijf ik gewoon dagelijks doen en ik heb nog steeds heel veel doelen. Het gaat heel goed met Mamablogger en ik maak heel gave dingen mee, maar ik ben blij dat ik hier niet perse mijn inkomen mee hoef te verdienen. Er staan iedere dag nieuwe bloggers op en de concurrentie is groot. Bedrijven willen nog steeds voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en hoewel ik veel leuke opdrachten binnensleep zijn er ook nog steeds bedrijven die €60,- bieden voor een artikel. Mamablogger trekt zo’n 40.000 unieke bezoekers, wat denk je zelf?! Ook gebeurt het steeds vaker dat bedrijven te laat betalen. Als dit mijn enige inkomen zou zijn zou ik het behoorlijk benauwd krijgen.

Dat is echter niet de enige reden. Ik heb collega’s en uitdaging nodig en ik wil gewoon in het arbeidsproces blijven. Stel dat bloggen over twee jaar niets meer is en ik zou geen werk hebben, dan heb ik een best een gat in mijn CV. Die wordt dan opgevuld met de functie ‘blogger’. Maar daar zijn er zoveel van. Door mijn werk weet ik hoe er naar CV’s wordt gekeken en ik weet hoe enorm groot de interesse is in kantoorfuncties. Soms komen daar wel 40 kandidaten op af. Al die kandidaten hebben relevante werkervaring dus je moet wel heel goed zijn wil je uitgenodigd worden. Mijn advies: blijf je altijd doorontwikkelen. Doe cursussen, vraag of je eens mee mag kijken bij bedrijven en breidt je netwerk uit. Ik ben ervan overtuigd dat dat op een dag heel goed van pas gaat komen.

Freelance klussen

Per 1 januari stoot ik één freelance klus af die ik al een paar jaar heb. Dat is in goed overleg gegaan en het lucht eigenlijk wel op. Mijn andere freelance klus Squla blijf ik doen en ik zal voor hen volgens een vaste frequentie gaan bloggen. Dat geeft ons allemaal meer duidelijkheid. Ook dit is een goed vooruitzicht en een voorbeeld van hoe je contacten legt en je netwerk uitbreidt. Zij zijn natuurlijk ook een referentie.

Dit wordt de focus voor 2019 met op nummer 1 natuurlijk mijn werk voor mijn werkgever. Die gaat altijd voor. Het is nog steeds goed te behappen en dit is wat ik het liefste doe; content maken!

Wat zijn jullie plannen op het gebied van werk in 2019? En wat is jullie beroep eigenlijk? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *