Home + Geldweek #5 | Jarig, uit eten, budgetten en ‘No Spend Weekend’

Geldweek #5 | Jarig, uit eten, budgetten en ‘No Spend Weekend’

Tijd voor weer een nieuwe ‘geldweek’. Afgelopen week was ik jarig, ging ik uit eten met vriendinnen en besloten we een ‘No Spend Weekend’ te houden waarin we alleen geld uit mochten geven aan de boodschappen. In plaats daarvan besloten we wat spullen te verkopen. Ruimt ook weer op. Waar we ons geld verder aan uitgaven én hoeveel dat was, lees je hieronder.

Maandag 30 januari 2023

Nog even geen ‘No Spend Weekend’, want ik ben vandaag jarig! Om dat een heel klein beetje te vieren willen we een lekker taartje halen voor vanavond. Ook haal ik een heerlijk broodje carpaccio op het werk, die zijn zo lekker!

 • Taart: €17,74
 • Broodje op het werk: €3,-

Totaal uitgegeven vandaag: €20,74,-

Dinsdag 31 januari 2023

We moeten toch nog even een paar kleine boodschapjes doen. Zul je altijd zien, vind ik toch altijd jammer van mijn budget, haha.

 • Paar boodschappen: €5,08

Totaal uitgegeven vandaag: €5,08

Woensdag 1 februari 2023

Vandaag is een wat duurdere dag. Onze huishoudelijke hulp komt vandaag weer en ik ga met twee vriendinnen uit eten. Toch zijn dit de dingen waar ik wel graag geld aan uitgeef. Dit zijn immers de dingen die het leven toch wat relaxter en leuker maken. Dit zijn trouwens bedragen die we betalen vanuit het weekbudget. Verder gaan we nog even naar de Sligro. Dit halen we van boodschappenbudget.

 • Huishoudelijke hulp: €45,-
 • Uit eten: €50,-
 • Sligro: 36,89,-
 • Tanken: €20,-

Totaal uitgegeven vandaag: €151,89

Donderdag 2 februari 2023

Patrick haalt vandaag de aardappels voor komende week. Die halen we altijd bij Van Der Spek bij Waddinxveen. Een stuk goedkoper dan de supermarkt. Verder haalt hij daar nog wat boodschappen.

Totaal uitgegeven vandaag: €10,-

Vrijdag 3 februari 2023

Vandaag is een rustige dag. Pat is nog thuis en haalt een lunch voor tussen de middag. Ik haal ook een broodje op mijn werk en we betalen Tikkie voor een cadeau voor de juffen.

 • Lunch voor ons beiden: €9,-
 • Tikkie: €5,-

Totaal uitgegeven vandaag: €14,-

Zaterdag 4 februari 2023 = No Spend Weekend

We houden dit weekend een No Spend Weekend. Dat betekent dat we dit weekend niets uit willen geven, op de boodschappen na natuurlijk, want die worden vandaag bezorgd (altijd in het weekend) en we moeten nog even fruit halen. Dit gaat echter af van ons boodschappenbudget. Waarom we zo’n weekend willen houden? Vooral voor de uitdaging, maar ik vind ook wel lekker rustig. Zeker tussen drukke werkweken door.

 • Boodschappen Albert Heijn: €124,63 (inclusief koopzegels)
 • Fruit: €9,65

Totaal uitgegeven vandaag: €134,28

We hebben weer wat spulletjes die we willen verkopen, maar het ontbrak ons aan tijd. Denk aan de buggy, speelgoed waar Floris niet meer mee speelt, kleding van mij dat te groot is geworden etc. Omdat we vandaag toch thuis zijn, zoeken we het één en ander uit en zet dit in verschillende verkoopgroepen. Aan het einde van de dag hebben we €70,- verdiend!

Zondag 5 februari 2023 = No Spend Weekend

De jongens zijn logeren, ik ben bezig voor Mamablogger en lees lekker veel. Pat rommelt ook nog wat in huis. Een super relaxte zondag dus. En ook vandaag verkopen we nog wat: speelgoed waar Floris inmiddels te groot voor is geworden. Hier krijgen we €20,- voor.

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Totaal aan uitgaven deze week

Als we alles bij elkaar optellen hebben we afgelopen week €335,99 uitgegeven. Bijna alles hebben we van tevoren al gebudgetteerd, dat scheelt!

Tot slot nog even deze mooie quote over budgetteren, want vaak wordt gedacht dat dat alleen gedaan wordt uit noodzaak. Dat is dus zeker niet perse zo. Dit is precies zoals wij het zien.

‘A budget is telling your money where to go instead of wondering where it went.’ 
Dave Ramsey

Houden jullie weleens een geld challenge als een ‘No Spend Weekend’? Waarom wel of niet? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 9 februari 2023 / 18:45

  In maanden waar ik grotere kosten voorzie besluit ik altijd om verder niks uit te geven. Ergens de ervaring dat facturen altijd in meervoud komen ?
  Echt bewust een bepaald weekend uitkiezen doe ik niet. Ik koppel het dus aan maanden met voorziene kosten.

 2. Ilse
  10 februari 2023 / 10:10

  Wij hebben in januari een no spend maand gehouden. Resultaat: € 8000 uitgegeven ?. Niet echt een succes dus, maar het overgrote deel gaven we uit aan een nieuw kozijn en de wasmachine ging kapot. Verder kwam er op Marktplaats een stoel voorbij waar we al heel lang naar op zoek waren en daar “moest” een tafeltje bij komen. No spenden is niet helemaal aan ons besteed, maar we proberen wel om ons geld wat selectiever uit te geven.