Home + Met de auto op vakantie? Deze auto accessoires zijn onmisbaar!

Met de auto op vakantie? Deze auto accessoires zijn onmisbaar!

De vakanties staan weer voor de deur en dat betekent dat we er weer massaal op uit trekken. Heerlijke, relaxte vakanties of stedentripjes en als je een gezin hebt doe je dat veelal met de auto. Wij hebben nog geen concrete vakantieplannen (ben ik al te laat?), maar dat we met de auto gaan staat vast. Doordat ik zo lang ziek ben geweest en daarna heel druk ben geweest, is het plannen er een beetje bij in geschoten. We zijn nu aan het kijken wat we gaan doen, maar ook naar wat we nodig hebben voor de auto. We zullen ongetwijfeld heel veel spullen mee nemen (zoals altijd) en die moeten we wel kwijt. Welke auto accessoires kunnen onmisbaar zijn in de vakantie?

Een dakkoffer met dakdragers

Vorig jaar was het al een raadsel hoe we alles in de auto kregen, zeker met de buggy die ook nog in de kofferbak moest. Toen we terug gingen namen we nog meer spullen mee, want we hadden ook het nodige geshopt en namen nog wat boodschappen mee naar huis die we daar hadden gekocht. Tot grote irritatie van Patrick die regelmatig riep dat we volgend jaar toch echt een dakkoffer moesten kopen. Hiervoor kijk ik wel op Marktplaats, maar ik wil wel nieuwe dakdragers kopen waarvan ik zeker weet dat deze geschikt zijn voor onze auto. Bij Rameder heb ik verschillende auto accessoires gevonden waaronder de goede dakdragers. Check!

Een koffertas en veiligheidsbenodigdheden

Wij hebben de verbandtrommel en de gevarendriehoek (inclusief hesjes, want Pat laat niets aan het toeval over) los in de kofferbak liggen. Net als een jerrycan ruitenwisser vloeistof. Alles schuift alle kanten op en dat is niet handig. Ik wil daarom een koffertas waar alles in kan zodat we dat in één keer kunnen pakken als dat nodig is. Laten we overigens hopen dat het nooit nodig is.

Let op; je hebt sowieso veiligheidsbenodigdheden nodig. In sommige landen ben je zelfs verplicht bepaalde items in de auto te hebben.

Een fietsendrager

Voor deze vakantie niet perse noodzakelijk, maar wel eentje om te overwegen, want dan kunnen we lekker fietsen op de vakantiebestemming. Zeker als we in eigen land blijven.

Goede autostoelen en/of zitverhogers

Klinkt als een open deur, maar bij een lange rit is het belangrijk dat de kinderen veilig en comfortabel in hun autostoel zitten. Voor Floris hebben we een nieuwe (de review verschijnt zeer binnenkort) en Milan heeft inmiddels voldoende aan een zitverhoger. Voor we aan een lange autorit beginnen check ik altijd alles even. Moeten de riempjes van de stoel niet versteld worden, kan de hoofdverkleiner blijven zitten of wordt Floris er nu echt te groot voor etc. Nadat wij vorig jaar zijn aangereden en daardoor onze auto total loss was, ben ik een stuk voorzichtiger geworden!

Verder zorgen we voor goede autoladers, een goede smartphone houder voor de navigatie en checken we welke documenten we nodig hebben. Oh ja, en we laten de auto nog even goed nakijken omdat deze al wat ouder is.

Welke autoaccessoires zijn voor jullie onmisbaar tijdens een vakantie of stedentrip? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *