Home + Mei en juni: drukke laatste maanden van het schooljaar

Mei en juni: drukke laatste maanden van het schooljaar

Het is nog vroeg in de ochtend en ik ben net wakker. Ik pak mijn telefoon en zie dat ik wat appjes heb. Onder andere van de musicalles van onze oudste. Of we niet willen vergeten dat ze morgen (vandaag dus als ik het lees) twee uur les hebben. Ik knipper even met mijn ogen. Ze hebben toch morgen twee uur les en niet vandaag? Ik check het in de mail en volgens onze zoon klopt het. Het is vandaag. Oké, ik was echt even abuis, maar geen probleem. Ik werk vanmiddag thuis dus kan hem prima even brengen tussendoor. Hij is pas om 18.00 uur klaar en dan kan Pat hem ophalen terwijl ik dan nog even door werk. Ik besluit om dan maar vast een pan soep te koken voor ik ga werken. Eind goed, al goed toch?

De laatste maanden van het schooljaar, niet alles gaat even vlekkeloos

Niet dus. Er is een calamiteit op het werk en mijn collega en ik gaan erheen. Ik ben niet op tijd thuis en gelukkig kunnen de jongens terecht bij mijn broer en schoonzus. Mijn broer haalt ze van school en neemt ze mee. Ze hebben een topmiddag. In alle commotie heb ik pas laat door dat die musicalles vanmiddag is. Oh jee! Gelukkig heeft hij geen hele grote rol en is er nog tijd en ruimte om de puntjes op de ‘i’ te zetten, maar wat baal ik ervan. Ik vind dat afspraken, afspraken zijn en dat hij er gewoon moet zijn. Dat dit overmacht is weet ik wel, maar ik hou er niet van.

Onze zoon vond het trouwens helemaal geen probleem. “Het komt helemaal goed mam. Ik heb nog een doorloop, les en we hebben nog een generale”, zei hij. Ze vonden het gezellig bij hun oom en tante en voor hen was het zo veel rustiger dan dat heen en weer rijden. Uiteindelijk heeft Pat ze daar opgehaald en was ik pas rond 19.00 uur thuis. Ik was blij dat ik die soep al had gemaakt, haha.

Dit soort dingen voorspel je niet, maar de drukte en het constant checken van de agenda, horen erbij in deze laatste maanden van het schooljaar. Zo heb ik op het moment van schrijven een schoolreis met de klas van Floris. Daarna is het Hemelvaart en daarna hebben de jongens weer een studiedag. We krijgen berichtjes van school over de eindfilm van groep 8 (kleine klas, dus geen musical), maar ook van de middelbare school voor een kennismaking en ga zo maar even door.

Per week bekijken en echt alles opschrijven

Na al die jaren weten we dat dit erbij hoort in deze laatste maanden van het schooljaar. Er worden dingen afgerond en het is mooi weer voor schoolreisjes. Datzelfde geldt voor sport. Ach, we kunnen in de zomervakantie weer uitrusten, haha. Voor nu bekijken we het per week en schrijven we echt alles op. In onze digitale agenda, op de maandplanner in de keuken én op post-its in de gang.

Zo proberen we niets te vergeten en gelukkig komen dagen zoals eerder deze week, niet zo vaak voor.

Hoe ervaren jullie die laatste twee maanden van het schooljaar? Net zo druk of valt het voor jullie nog mee? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *