Home + Moeders en lijstjes | 5x hier maak ik lijstjes van

Moeders en lijstjes | 5x hier maak ik lijstjes van

Een lijstje over lijstjes, haha. Waar zouden wij moeders zijn zonder lijstjes? Ik ben in ieder geval helemaal nergens zonder, want dan zou ik de helft gewoon vergeten. Misschien nog wel meer, want er gebeurt gewoon veel: op het werk, school (denk maar aan de ontelbare berichten in de schoolapp ?), privé afspraken en dan nog alle praktische dingen die gedaan en geregeld moeten worden. Nu zet ik niet alles op een lijstje, maar deze lijstjes zijn onmisbaar bij ons thuis.

1. Boodschappenlijstje

Pat bestelt iedere week de boodschappen en loopt alles na. Eigenlijk is dat één van de weinige waar ik mij mee bemoei, maar we merkten ook dat dingen werden vergeten en goedkoper konden. Daarom hebben we een hele lijst gemaakt met dingen die we altijd in huis hebben. Van eten tot schoonmaakspullen, echt alles staat op die lijst. Nu loopt Pat die lijst na. Dat scheelt enorm!

Als ik de stad in ga omdat ik het één en ander nodig heb maak ik altijd een boodschappenlijstje in de notities op mijn telefoon.

2. To do’s per week

We hebben in de gang een kastje en op dat kastje ligt een mooi notitieboek waar ik de to do’s van die week op schrijf. Iedere zondag schrijf ik een nieuwe lijst voor de komende week en echt alles staat daarop. Even die ene vriendin appen, pinnen voor onze huishoudelijke hulp, wanneer de jongens gym hebben, schooldingen en we moeten de jongens wekelijks aanmelden voor hun sport. Maar ook wanneer ik mijn werkdag op een andere locatie start en ik daar moet beginnen in plaats van op kantoor. Dat soort dingen staan dus allemaal in dat boekje.

3. To do’s werk

Dan de to do’s voor het werk. Op mijn werk heb ik een schrift waar ik heel simpele to do’s op schrijf en afvink wanneer het klaar is. Dat doe ik ook met de opdrachten voor Mamablogger. Ik schrijf ze op, zet de deadline erachter en vink ze af als ze zijn goedgekeurd en de factuur is gestuurd. Lijstjes die je af kunt vinken werken bij mij het meest motiverend.

De workplanner van HEMA gebruik ik voor werkzaamheden voor Mamablogger. 

4. Maandelijkse begroting

Van alle lijstjes is deze het oudst. Deze maken we namelijk al sinds we samenwonen. Niet heel ingewikkeld hoor en gewoon in een schriftje. We tellen de inkomsten op en trekken vervolgens alle uitgaven eraf. Verder houden we ook bij wat we uitgeven, puur voor het inzicht. Zo nu en dan deel ik vervolgens een geldweek met jullie (er komt er deze week ook weer eentje online). Dit laatste doen we puur voor het inzicht en de bewustwording. En stiekem omdat ik het leuk vind om bij te houden haha.

5. Lijstje om vooruitgang bij te houden tijdens het afvallen

Deze is momenteel misschien wel het leukst van alle lijstjes, want wat een verschil al. Op 16 juli 2022 begon ik met het bijhouden van mijn gewicht. Gewoon in de notities op mijn telefoon. Behoorlijk confronterend om dat getal te zien staan nadat ik mijzelf al jaren niet had gewogen. Sindsdien houd ik het minimaal één keer per week bij en soms iets vaker. Die vooruitgang zien is zo bizar en in ieder geval het lijstje dat mij de afgelopen maanden het meest heeft gebracht.

Geen lijstjes, maar post-its

Tot slot heb ik naast al deze lijstjes ook nog post-its in de gang als ik dingen écht niet mag vergeten. En dan vergeet ik nog weleens wat ?.

Waar houden jullie lijstjes van bij? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *