Home + Het leeftijdsverschil tussen de jongens steeds meer merkbaar

Het leeftijdsverschil tussen de jongens steeds meer merkbaar

Een kleuter en een (beginnende) puber in huis, geeft soms wat uitdagingen. Juist nu valt het leeftijdsverschil tussen de jongens goed op. Dat leeftijdsverschil is er altijd, maar een paar jaar geleden viel dat minder op en als beide jongens volwassen, en hopelijk ook gesetteld zijn, zal dat ook weer minder opvallen. In deze periode is het echter goed merkbaar. Hoe? Dat lees je hieronder.

Dagjes weg

We merken het steeds vaker tijdens dagjes weg. Met Milan hebben we destijds al zoveel gedaan, dat we nu veel uitjes herhalen omdat we die met Floris nog niet hebben gedaan. Niet erg, maar niet altijd leuk voor hem. Gelukkig vindt hij nog veel leuk, maar nieuw is het niet en soms is hij voor bepaalde dingen echt te oud geworden. Denk bijvoorbeeld aan de Julianatoren. Superleuk voor een kleuter, maar niet meer als je bijna dertien wordt.

Daarom kijken we zoveel mogelijk naar uitjes die voor beide jongens leuk zijn, of we gaan apart met Milan op pad. Zo gaan Pat en hij komend weekend naar de bioscoop voor de nieuwe ‘The Fast and The Furious’ film. En afgelopen maandag waren we met hem bij de huldiging van Feyenoord.

Steeds vaker met zijn drieën op pad in plaats van met zijn vieren

Dit geldt ook voor korte uitjes of wanneer we even naar de stad gaan. Milan gaat steeds minder vaak mee en blijft dan gewoon thuis of is buiten. We zijn dus steeds vaker met zijn drieën op pad. Wennen, want het voelt niet compleet, maar het is natuurlijk hartstikke gezond. Dit betekent ook dat hij het hier naar zijn zin heeft.

Kleine broertjes zijn soms vervelend

En laten we eerlijk zijn, als je twaalf bent zit je niet altijd meer te wachten op je kleine broertje van vijf. Je wil met je vrienden op je kamer gamen zonder broertje om je heen, maar ook wanneer je alleen bent en aan het gamen bent, is het niet leuk. Gelukkig is Milan de allerleukste en liefste grote broer, maar hij wil ook weleens alleen zijn. Voor ons heel logisch, maar voor Floris niet altijd. Ook dan is het leeftijdsverschil weleens lastig.

Loslaten is lastig

Wij vinden het leeftijdsverschil over het algemeen heel erg fijn en het is een bewuste keuze geweest. Toch merken we het verschil nu goed en dat is voor ons allemaal weleens lastig. Milan wordt ouder en dan is loslaten sowieso lastig. Het is allemaal even wennen, maar ook dit wordt vanzelf normaal. Over een paar maanden zit hij op de middelbare school. Dan zal het leeftijdsverschil nog beter merkbaar worden.

En gelukkig duurt het nog even voor Floris in groep 8 zit. Kunnen we daar nog even lekker van genieten. Dat is sowieso één voordeel van het leeftijdsverschil.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *