Home + Wat mannen niet begrijpen aan vrouwen en kinderkleding

Wat mannen niet begrijpen aan vrouwen en kinderkleding

Afgelopen weekend was ik bezig met het uitzoeken van Milans kleren. Wat kon er weg omdat het veel te kort was en wat kon er blijven? En daarna is het een kwestie van de balans opmaken, wat moet er nog komen voor het voorjaar en de zomer?

Ik doe dit ieder seizoen met de kinderkleding en wat er weg kan zet ik in zijn geheel als partij op Marktplaats. In totaal gingen er 25 stuks weg en nog hangt Milan zijn rek stampvol. En ja, ik kom echt nog dingen te kort 😉 Dat is het moment waarop Patrick zijn hoofd om de deur steekt en zich hardop afvraagt wat er dan in hemelsnaam allemaal nog bij moet komen. Hij past immers zijn sneakers van vorig jaar nog (en die zijn nog heel erg mooi), we hebben pas een nieuwe zomerjas uit mogen zoeken bij Newton Revolution en er hangt toch genoeg?

En dit is dan het moment waarop ik ga opsommen wat er nog mist

Zo mist er bijvoorbeeld nu een spijkerjasje omdat die van hem nu echt te kort is. Ook zou ik wel wat meer vestjes willen hebben vooral voor de avonden dat het wat frisser wordt en een jas te warm is. Daarnaast heeft hij niet zoveel t-shirtjes en longsleeves en één of twee korte broeken erbij zou ook wel handig zijn.

En als ik heel eerlijk ben is wat er nu hangt prima voor het voorjaar, maar echt zomers is het niet. Dan herinnert manlief mij er fijntjes aan dat ik vorig jaar nog heel hard riep dat ik een paar dingetjes voor de zomer kocht en altijd later nog bij kan kopen als het echt warm wordt. Met de zomers hier in Nederland weet je het immers nooit.

Au, daar heeft hij een punt, maar wat mannen inmiddels toch wel moeten weten is dat er niets zo veranderlijk is als een vrouw. Zeker een vrouw die de nieuwe kindercollecties al heeft bekeken en het allemaal zo leuk vindt 😉

En twee paar schoenen is toch voldoende?

Na het uitzoeken van de kleding kwam het passen van de zomerschoenen van vorig jaar. Vorig jaar had Milan namelijk aardig wat sneakers. Voor het spelen in de tuin had hij Crocs die ik voor Mamablogger mocht reviewen en wanneer het echt warm was had ik nog Birkenstocks van het jaar daarvoor die hij nog paste, dus de sneakers bleven mooi. Milan zijn voeten zijn dit jaar nauwelijks gegroeid en hij kon alle schoenen nog aan behalve de slippers. Fijn, dat scheelt weer in de kosten. Toch vraagt Patrick zich nog steeds af waarom we vorig jaar zoveel schoenen moesten hebben. Ook mijn argumenten over hoge en lage sneakers (je moet beiden toch wel hebben) maken geen indruk. Daarna schiet mij wat te binnen, want die Nike Air Max waren toch echt zijn idee. Dat zijn klassiekers is het antwoord 🙂

Conclusie

Ik denk dat wij hier nooit heel erg op één lijn komen wat betreft het kopen van kinderkleding. Toch vinden we het beiden niet erg. Er wordt niet iedere week geshopt en Patrick moet ook toegeven dat hij het wel erg leuk vindt hoe zijn kleine mannetje erbij loopt.

Hoe gaat dat bij jullie thuis? Herken je dit en vindt jouw man ook dat je teveel kinderkleding koopt? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 17 maart 2016 / 07:19

  Hier maakt het mijn man niks uit. Ik moet wel zeggen dat ik heel veel minder heb dan jij voor mijn jongens. Ik vind zelf dat ik nog steeds te veel koop aan kleding voor de jongens dus ga het dit jaar weer minderen. Ik heb nu vestjes in de kast hangen die ze deze winter bijna niet aan hebben gehad.

 2. reb
  17 maart 2016 / 22:31

  Mijn man heeft geen flauw idee wat er bij mijn dochter ik n de kast hangt. Dus uhm, nee hij zegt er niks van.
  Ik weet ook precies wat ik uitgeef en hij vertrouwt erop dat 8k geen abnormale bedragen uitgeef. Prima zo!

 3. 21 maart 2016 / 15:31

  Zeker weten je kunt nooit genoeg kleding hebben voor je kids.
  Maar ben je dan toch op zoek naar leuke webshops voor kinderkleding kijk dan eens bij Stores Connect, ik heb er al een aantal leuke webshops ontdekt.
  Groetjes Claire