Home + Lijstje van de Week | 3x iedere dag geld sparen

Lijstje van de Week | 3x iedere dag geld sparen

Het eerste ‘Lijstje van de Week’ van 2024! Ik ga deze oude rubriek nieuw leven inblazen en heb heel veel leuke lijstjes bedacht. En om het nieuwe jaar financieel goed te starten, deel ik drie manieren om iedere dag geld te sparen. Bij sparen denkt men al snel aan grote(re) bedragen per maand, maar dat hoeft helemaal niet. Iedere euro die je wegzet is er één. Kleine beetjes vormen samen ook een grote hoop. Ik geef je wat tips!

1. Een euro per dag beleggen

Zoals je misschien wel weet, beleggen wij voor de jongens een euro per dag. Dit doen we via Peaks. Iedere dinsdag wordt er voor beide jongens €7,- van de rekening geschreven, dus €14,- per week. Vervolgens wordt deze inleg door Peaks belegd. Dit doen we nu al een hele tijd en voor beide jongens hebben we dan ook al een leuk rendement behaald. We weten dat dit met beleggingen morgen weer heel anders kan zijn, maar we sparen voor de lange termijn voor hen en de geschiedenis leert ons dat het rendement op de lange termijn hoger is dan op een gewone spaarrekening. Dit kun je natuurlijk ook voor jezelf doen.

Overigens sparen we voor beide jongens ook op een gewone spaarrekening en zelf beleggen we iedere maand automatisch een bedrag via Meesman. Voorheen spaarden wij ook via Peaks, maar dat bedrag beleggen we nu extra via Meesman. Wel zo overzichtelijk.

2. De kleingeld challenge

Wat je ook kan doen is de kleingeld challenge. Hier zijn wij momenteel mee bezig. Iedere dag strepen we zes á zeven vakjes af op de challenge en dat maken we over naar een spaarpotje. Als je de challenge vol hebt, heb je €100,- gespaard. Dit betekent dat we de ene dag iets minder dan €2,- overmaken en de andere dag bijvoorbeeld €2,95. Deze challenge kun je op verschillende manieren doen met verschillende bedragen. Door je iedere dag bewust te zijn van het sparen, spaar je automatisch meer.

Bijna €1500,- sparen in een jaar

Toen ik online ging speuren naar leuke spaarchallenges om dagelijks te kunnen sparen, kwam ik ook deze tegen waarbij je bijna €1500,- per jaar kan sparen. Het gaat als volgt: maandag leg je €1,- opzij, dinsdag €2,-, woensdag €3,-, donderdag €4,-, vrijdag €5,-, zaterdag €6,- en zondag €7,-.

Zo spaar je €28,- per week en €1.456,- per jaar. Als je kleine aankopen (bijvoorbeeld bij de Action) weet te weerstaan, dan spaar je dit bedrag misschien wel ongemerkt. Mooi meegenomen!

3. Wisselgeld sparen op je bankrekening

Wist je dat je ook automatisch wisselgeld kan sparen op je bankrekening? Stel, je koopt iets van €3,95. Dan roomt jouw bank dat af naar €4,- en spaar je automatisch €0,05. Dit doe je vervolgens voor al je aankopen. Zo spaar je ongemerkt ook kleine bedragen bij elkaar.

Tips om extra te sparen

Na de dure decembermaand is een challenge in januari misschien wel leuk om nog meer te kunnen sparen:

  • Bestel de hele maand geen broodjes of koffie to go
  • Plan een ‘no spend week’ of ‘no spend weekend’
  • Vermijd de uitverkoop of kijk heel kritisch. Heb je het echt nodig en is het een hele goede aanbieding? Doen! Heb je het niet echt nodig? Doe het dan niet of wacht nog een paar dagen met kopen. Grote kans dat je het dan toch niet wil kopen.
  • Gebruik januari om eens lekker schoon te maken en op te ruimen. Welke (kinder)kleding kun je bijvoorbeeld al verkopen?

Nogmaals, alle kleine beetjes helpen. Succes!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *