Home + Lijstje van de Week | 10x deze apps gebruik ik het vaakst op mijn telefoon

Lijstje van de Week | 10x deze apps gebruik ik het vaakst op mijn telefoon

Mijn gemiddelde schermtijd bedraagt zo’n drie uur per dag. Ik schrik daar iedere keer van en toch lukt het me niet om mijn telefoon vaker weg te leggen. Zo kan ik eindeloos scrollen, wat eigenlijk ontzettend zonde is van de tijd. Die schermtijd zette mij aan het denken, want welke apps gebruik ik dan het meest? Dit zijn de 10 apps die ik het vaakst gebruik in willekeurige volgorde:

1. Social media apps

Ik begin met de social media apps, want die gebruik ik verreweg het meest. Zowel voor Mamablogger als voor het eindeloos scrollen haha. Van deze apps gebruik ik Instagram, Facebook en LinkedIn het vaakst.

2. Bankieren apps

Dan de bankieren apps. Ik kijk daar meerdere keren per dag op. Eigenlijk alleen om te checken en ik kan ontelbare rekensommen maken. Ik weet niet zo goed wat dit is, ik houd het gewoon graag in de gaten haha.

3. Google Analytics

Ook deze gebruik ik dagelijks om de bezoekersaantallen op Mamablogger te checken. Nu moet ik zeggen dat ik die een jaar of twee geleden meerdere keren per dag bekeek, maar dat doe ik nu niet meer. Ik kijk nu vooral ’s morgens naar de statistieken van de dag ervoor en wanneer ik een artikel heb gedeeld op de socials. Daarna kan ik aan de aantallen wel zien of hij goed scoort.

4. De agenda app

Deze gebruiken Patrick en ik allebei en ik heb er een hele tijd terug al over geschreven, en we zijn nog steeds enthousiast. Wij gebruiken een gezamenlijke gezinsagenda waar al onze afspraken in staan. We zetten er allerlei dingen in, dat kan overigens ook de start zijn van een nieuw seizoen van een leuke serie. Die agenda is voor een groot deel echt onze houvast.

5. De Albert Heijn app

Ik hou van de Appie, al ben ik voornamelijk fan van de koopzegels haha. Nu check ik die niet dagelijks, maar ik gebruik de app wel regelmatig omdat de bonuskaart erin zit. En zodra ik dan heb afgerekend kijk ik stiekem wel naar de koopzegels haha.

6. Mijn (werk)mail

Ik heb twee apps voor mijn mail: mijn privémail en werkmail en ik check ze allebei de hele dag door. Een tijdje geleden wilde ik mijn werkmail echt niet op mijn privé telefoon, maar met het thuiswerken vond ik dat toch handiger. Ik vind het overigens niet erg hoor om werkmail op mijn telefoon te hebben.

7. Lightroom

Deze app gebruik ik om mijn foto’s mee te bewerken. Ik trek ze recht, snij eraf wat overbodig of rommelig is en ik gebruik presets voor Instagram. Ik vind dit echt een heel fijne app!

8. De school app

We hebben geen appgroep met ouders (of ik zit er niet in, dat kan natuurlijk ook haha), maar we hebben wel een app van school waar we bijna dagelijks wel een bericht in hebben. De ene keer een hulpvraag, de andere keer foto’s en andere praktische zaken.

9. Spotify

Als ik in de auto zit, gaat Spotify lekker hard aan. Heerlijk vind ik dat! Dat ie echt een momentje me-time haha. Alhoewel, als Milan naast mij zit, bepaalt hij de muziek….

10. Whatsapp

Ik was good old Whatsapp bijna vergeten, maar wat zouden we toch zijn zonder de app? Oké, dan zouden we hoogstwaarschijnlijk nog steeds sms-en, maar ik vind het superfijn. Ik app weleens wat naar mijzelf als ik iets niet moet vergeten, ik app me suf met zo’n beetje alles en iedereen en we hebben een appgroep met onze afdeling.

Welke apps gebruik jij het meest? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

MobileMobile

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *