Home + Lifestyle | Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar doe mijn best

Lifestyle | Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar doe mijn best

Toen ik klein was keek ik heel graag naar ‘Rad van Fortuin’. Mensen konden daar een grote hoekkeuken winnen en ik vond dat geweldig. “Als ik later groot ben wil ik ook zo’n keuken” dacht ik dan. Toen dacht ik nog dat ik koken heel leuk zou vinden… Inmiddels ben ik volwassen, hebben we een mooie keuken en vind ik hier de rust om lekker te koken. Dan zou je denken dat ik nu graag in de keuken zou staan, maar niets is minder waar. Ik ben gewoon niet zo’n keukenprinses, maar ik doe mijn best.

Koken is geen hobby

Koken is geen hobby van me en dat heb ik niet van mijn ouders. Mijn vader vond het niet erg om te koken en mijn moeder draait haar hand er ook niet voor om. Die kookt, als het moet, nog drie verschillende maaltijden omdat iemand iets niet lust en de volgende dat dan weer niet eet. Mijn oma van mijn moeders kant stond ook altijd in de keuken. Dit begon zelfs spontaan bitterballen te frituren als ik met vriendinnetjes binnen kwam.

Mijn tante heeft weleens verteld dat mijn oma (de moeder van mijn vader) een enorme hekel had aan koken. Bijzonder, want mijn opa en oma hadden een café waar ook gegeten kon worden. Ik heb mijn opa en oma van mijn vaders kant nooit gekend, maar misschien heb ik het wel van haar. Hoe dan ook, aan de kant van mijn vaders familie waren er meer horeca ondernemers, maar ik heb die genen blijkbaar niet haha.

Nu ik dit typ herinner ik me dat ik ooit eens tegen mijn vader vertelde dat ik wel een eigen hotel zou willen. Hij moest toen hard lachen. Ik denk dat ‘ie toen al doorhad dat mijn kwaliteiten daar niet liggen 😉

Ik zou het wel leuk willen vinden

Natuurlijk kook ik wel en ik kan het ook wel. Ik laat geen dingen aanbranden, het is gaar en het is nog goed te eten ook. Althans, dat vind ik haha. Ik vind het alleen niet zo leuk. Jammer, want ik zou het wel leuk willen vinden. Wat ik overigens wel leuk vind is het maken van hapjes en zo nu en dan iets bakken vind ik ook heel erg gezellig.

In de ideale wereld zou ik koken dus heel erg leuk vinden. Ik denk namelijk dat we dan duurzamer zouden eten en restjes zou ik dan met een vacumeermachine vacuüm kunnen verpakken zodat iets langer houdbaar blijft en je het later nog kunt eten. Ik zou dan in ieder geval een stuk creatiever zijn en minder eten weggooien.

Anderzijds hoop ik in ons volgende huis toch onze droomkeuken te realiseren met mooie apparatuur die het leven voor drukke moeders die ook nog moeten koken, een stuk gemakkelijker maken. Denk aan een Robot Coupe groentesnijder. Misschien toch wat meer horeca in huis halen en wie weet wat het dan nog wordt 😉

Koken jullie graag? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *