Home + Lifestyle | What’s on my phone?

Lifestyle | What’s on my phone?

Een tijdje terug zag ik op de blog van Cynthia het artikel ‘What’s on my phone?’ voorbij komen. Wat een onwijs leuk idee! Ik ben ontzettend nieuwsgierig aangelegd en vind het dan ook reuze interessant om te zien welke apps iemand op zijn/haar telefoon heeft staan. En misschien doe ik dan nog wel inspiratie op voor bepaalde apps. In ieder geval inspireerde haar blog mij om mijn apps in te delen in mappen. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Welke apps ik op mijn telefoon heb staan en hoe ik deze heb ingedeeld in mappen zie je in mijn versie van ‘What’s on my phone’.

What’s on my phone | De startschermen

Ik heb een zwart/wit foto van de jongens als achtergrondfoto. En ja, ik weet dat ik de screenshots op een belachelijk tijdstip heb gemaakt 😂 🙈. Op het eerste scherm vind je het weerbericht (dat steevast op Amsterdam staat en ik maar niet gewijzigd krijg naar Gouda) en de gezamenlijke agenda van Patrick en mij. Hier zetten we echt alle afspraken in en alles met betrekking tot de jongens. Ik heb al eerder geschreven over deze gezamenlijke agenda en we gebruiken deze nog steeds dagelijks. Op het volgende scherm staan al mijn apps overzichtelijk in mapjes. Voorheen had ik vier schermen vol met app en was ik constant aan het zoeken naar apps die ik niet zo vaak gebruik en swipte ik maar heen en weer.

Bepaalde apps staan er los in en staan niet in een mapje. De agenda linksboven gebruik ik alleen voor de datum. De andere apps bovenaan wil ik graag snel kunnen openen.

Social media

Naast de apps bovenin maak ik het meest gebruik van social media. Naast de gebruikelijke social media kanalen vind je er ook de ‘Spacie’ app. Met deze app schrijf ik de teksten voor onder mijn Instagram foto’s. Ik kan in deze app de eerste zinnen vet schrijven en kan gemakkelijk witregels in de tekst zetten. Vervolgens kopieer ik de tekst naar Instagram. Met de app ‘Preview’ kijk ik of een foto mooi past bij mijn Instagram feed. Eigenlijk best erg haha. Er zit verder nog één app in de map Social Media en dat is TikTok. Ik doe er zelf niets mee, maar houd zo een beetje in de gaten wat er gebeurt op TikTok en op Milans account omdat hij er wel actief op is.

Financieel

De apps in de volgende map raadpleeg ik ook heel regelmatig en de bankieren apps iedere dag. Met de Wallet betaal ik tegenwoordig zo’n beetje alles. Ik gebruik mijn pinpas bijvoorbeeld nog voor bepaalde parkeergarages. Verder hebben we de autoverzekering bij de ANWB. We hebben gekozen voor een ‘Veilig Rijden’ verzekering en die bevalt ons heel goed. Door je aan de verkeersregels te houden (wat je sowieso moet doen natuurlijk) krijg je een aardige korting.

De Mamablogger map

Ik heb ook een Mamablogger map gemaakt met daarin de Google Analytics app. Hier kan ik de statistieken op bijhouden en zie ik hoeveel bezoekers er dagelijks op Mamablogger komen. In Trello zet ik ideeën en plannen en in Canva maak ik afbeeldingen en banners voor Mamablogger.

De Foto & Video map

In deze map verzamel ik alles met betrekking tot het bewerken van foto’s, fotoherinnering, het printen van foto’s met mijn sprocket en het maken van Instagram Stories. De app die ik hiervan het meeste gebruik is de Lightroom app. Hier bewerk ik zo’n beetje al mijn foto’s mee. Ik trek ze recht, snijd ze bij, maak ze lichter en gebruik presets.

De map voor mijn werk

De map gebruik ik voor de apps die ik nodig heb of nodig kan hebben voor mijn werk, altijd handig om die te bundelen.

Handige mappen met weinig apps

Dan de volgende mappen waar maar een paar apps in staan. Ik heb een map voor de boodschappen. We bestellen wekelijks de boodschappen bij Albert Heijn, maar ook een enkele keer bij Picnic. Verder houd ik regelmatig de Too Good To Go app in de gaten. Zo heb ik twee weken terug nog een leuk pakket opgehaald bij de HEMA (binnenkort meer hierover). In de volgende map verzamel ik de weer apps en wat betreft nieuws volg ik dagelijks Nu.nl. Ik vind ‘Weer & Radar’ overigens nauwkeuriger dan ‘Buienradar’.  Dan de map met de apps van school. De ‘School app’ is van de school van Milan. Hier staat alles in; van een jaarkalender tot persoonlijke berichten van de leerkrachten, foto’s en we kunnen zelfs de schoolgesprekken plannen in deze app. De ‘Flexkids’ app is van de peuterspeelzaal. Ook hier staan foto’s in, de facturen worden erin klaargezet en de nieuwsbrieven staan er ook in. Ook kunnen we via de app berichten sturen naar de juffen van Floris. Bijvoorbeeld over wie hem die dag ophaalt etc. Heel erg handig!

Niet spannend, maar verdienen toch een mapje

Deze ‘What’s on my phone’ wordt steeds saaier haha. Netflix en Spotify heb ik gebundeld in de map Kijken & Luisteren. Misschien dat ik Videoland daar nog aan toevoeg, maar eigenlijk mis ik dat niet op mijn telefoon. Notities en herinneringen heb ik ook gebundeld omdat ik Notities wel vaak gebruik. Omdat ik toch regelmatig wat print heb ik de app van onze printer en het mapje bestanden samen gevoegd.

En omdat ik zo lekker bezig was heb ik nog meer mapjes gemaakt haha. De beide navigaties in dat mapje en Marktplaats en AliExpress in het mapje shoppen als kijk ik daar nauwelijks nog op. Misschien verwijder ik die binnenkort wel.

Tot slot de overige apps

Tot slot bleven er nog heel wat apps over die al op mijn iPhone stonden. Deze heb ik in één verzamelmap gedaan die ik iPhone heb genoemd.

Dit was de ‘What’s on my phone’ en ik ben benieuwd of er nog apps zijn die ik volgens jullie echt moet downloaden, bijvoorbeeld om foto’s mee te bewerken. Ik vind al die mapjes wel lekker werken zo moet ik zeggen. Zijn jullie van de mapjes of staan de apps los op jullie telefoon?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 3 oktober 2020 / 07:19

    Ik heb 1/3 van de apps van jou ofzo 🙈 maar de gemaakte mapjes vind ik wel heel handig. Ik denk dat ik die ook eens ga aanmaken. Al staat bij alles op 2 pagina’s.
    Ik weet wat ik dit weekend ga doen! Thx