Home + Lifestyle | Wat ik doe als alles even tegen zit

Lifestyle | Wat ik doe als alles even tegen zit

Je hebt weleens van die periodes dat alles tegen lijkt te zitten. Je blijft maar malen en de zorgen spoken de hele dag door je hoofd. Dag in en dag uit. Die periodes kennen wij ook. Lange periodes waarbij je je afvraagt of het ooit nog beter wordt. En als het dan goed gaat, dan is er altijd weer dat stemmetje dat zegt dat het morgen weleens anders zou kunnen zijn. Maar als het dan weer eens tegen zit, weet ik nu wel wat voor mij het beste werkt. Dit is wat ik doe als alles even tegen zit…

Actie ondernemen

Het antwoord is redelijk simpel. Ik schiet bij zorgen of problemen altijd in de ‘actie modus’. Ik moet dan perse iets doen wat het beter maakt. Meteen bellen of mailen bijvoorbeeld. De angel eruit halen noem ik dat altijd. In deze actie modus heb ik het idee dat ik ergens naartoe werk en dat we op weg zijn naar een oplossing.

Ik kan een nacht ergens wakker van liggen en mij ondertussen helemaal suf Googelen naar een oplossing. Alles tot in de details uitzoeken en daarna stap voor stap aan de slag. Als we maar ergens naartoe gaan. Het gekke is dat ik behoorlijk conflict vermijdend ben, al kom ik wel voor mijzelf en mijn mening op, en als iets opgelost moet worden ga ik gerust de confrontatie aan om duidelijk te maken dat iets moet worden opgelost. Dat klinkt tegenstrijdig, maar ik ga die confrontatie pas aan als die onvermijdelijk is. Tot die tijd zoek ik de dingen graag zelf uit.

 

Een gevoel van houvast

Waarom ik dit doe is heel simpel, het geeft een gevoel van houvast en dat ik dan toch nog ergens controle over heb. Het leidt af. Ik ben niet het type dat in dat soort gevallen haar kop in het zand steekt, maar ik wil juist doorgaan. Meteen actie dus.

Ik ben benieuwd wat jullie doen als het tegen zit. Schiet je in dezelfde modus als ik of ben je juist geneigd weg te lopen van de situatie? Ik ben heel erg benieuwd! Klets mee in de comments of op social media.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *