Home + 10 dingen die ik meerdere keren per dag zeg sinds ik moeder ben…

10 dingen die ik meerdere keren per dag zeg sinds ik moeder ben…

Van de week kwam mijn collega hier een middagje werken. Floris vond dat mega gezellig. Zo gezellig dat ‘ie zo’n beetje de hele middag zijn best deed om haar aandacht te krijgen. Ik merkte op mijn beurt dat ik de ene na de andere one liner eruit gooide. ‘Niet doen’, ‘ga eens zitten’, ‘klaar nu’ etc. Dingen die ik meerdere keren per dag zeg. Ik besloot een lijstje te maken van deze one liners, deze zullen jullie namelijk vast wel herkennen.

1. ‘Niet doen!’

Met stip op nummer 1. Tegen beide jongens, iedere dag en minstens een paar keer…

2. ‘Jongens!’

Als ze druk zijn, ruzie hebben of wanneer ik ze roep omdat we weggaan bijvoorbeeld. Deze kun je op verschillende manieren uitspreken waardoor het heel duidelijk is wat je ermee bedoelt.

3. ‘Ga eens zitten’

Gevolgd door ‘je mag niet staan op de bank’.

4. ‘Haal die vinger uit je neus’

Oké, deze zeg ik niet meerdere keren per dag, maar vormde wel de inspiratie voor deze post ?. Peuters kunnen dit nog ongegeneerd doen. Tieners doen dit gelukkig niet. Scheelt weer haha.

5. ‘Nou, kom op…’

‘…want we moeten weg’. Deze zeg ik zo’n beetje iedere ochtend. Of een variant die erop lijkt.

6. ‘Praat eens wat zachter’

Mijn jongens zijn gezegend met een harde stem, helemaal als ze ergens enthousiast over zijn. Leuk en negen van de tien keer prima, maar er zijn wel grenzen, zeker ’s morgens vroeg.

7. ‘Wil je je speelgoed even opruimen?’

Of de oplader als ik het tegen Milan heb. Milan luistert goed, met Floris hebben we nog weleens discussie. Ik realiseer mij overigens wel dat ik de vraag verkeerd stel. Ik moet hem, als ik het goed doe volgens mij, een keuze geven uit twee dingen om op te ruimen en dan zeggen ‘ruim je de Duplo op of de auto’s?’

8. ‘Sta/zit eens stil’

Als je tanden gaat poetsen, hun haar wil doen, de schoenen van je peuter aantrekt… Eigenlijk heel vaak haha.

9. ‘Leuk schat’

Het is misschien niet heel aardig, maar als ik voor de 7e keer moet zeggen dat die ene auto heel mooi is of dat ene TikTok filmpje echt hilarisch is, dan verval ik nog weleens in ‘leuk schat’.

10. ‘Klaar nu’

De juiste afsluiter van dit lijstje, want soms moet iets klaar zijn. Bijvoorbeeld bij een slepende discussie of geruzie.

Welke uitspraken uit dit rijtje zeg jij ook regelmatig tegen je kinderen? Of heb je heel andere one liners die je regelmatig roept thuis? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Kirsten
  19 juli 2021 / 23:54

  – Mama wast wel weer ?,
  – Niet de hele keuken nat maken ?
  – Heb je weer bananen in je oren? ?
  – Oke, nog ééntje en dan ….
  – Neeeeejjj geen slijm…..
  – Waar houdt mama niet van….. Glitters hè mama, losse glitters! (Zegt zoontje van 4 dan)
  – Kan t wat zachter…
  – we hebben ook nog buren hè…