Home + Lifestyle & Mindset | 10x dit geeft mij energie en 10x dit kost mij energie

Lifestyle & Mindset | 10x dit geeft mij energie en 10x dit kost mij energie

Je hebt dingen waar je energie van krijgt en de zogenoemde energie slurpers, dat zijn dus de dingen (situaties of personen) die energie kosten. Hier heb ik een tijdje over nagedacht, want er zijn genoeg dingen waar ik energie van krijg, maar de energie slopers overheersen vaak. Daarom heb ik 10 dingen op een rijtje gezet waar ik energie van krijg en 10 dingen die alle energie uit mij slurpen. Hoog tijd om het eerste lijstje te laten overheersen en korte metten te maken met de energie slurpers.

10x dit geeft mij energie

 1. De kinderen. Wat betreft slaap kosten ze natuurlijk mega veel energie, maar ik zou geen dag zonder ze willen. Hun lach is alles en zij zijn alles. Zij zijn de reden waarom ik zo hard werk en zij zijn de reden waarom ik nooit of te nimmer op zal geven.
 2. Patrick. Ook hem wil ik meer dan eens achter het behang plakken, maar wij zijn samen sterk. Héel erg sterk. Volgend jaar zijn we 10 jaar getrouwd en wat mij betreft komen er nog minimaal 40 bij. We hebben de afgelopen 10 jaar een hoop meegemaakt en ik weet dat wij samen alles aan kunnen.
 3. Bloggen. Ik krijg hele regelmatig de vraag waarom ik niet eens wat minder ga bloggen. Het is al zo druk en hoe lang houd ik dat nog vol? Geen idee, maar wat ik wel weet is dat bloggen voor mij ook de ultieme ontspanning is. Als kind schreef ik al graag en dat doe ik nog steeds iedere dag met heel veel plezier.
 4. Leuke dingen doen. Ieder weekend trekken we er graag op uit. Echt geen dure uitjes, dierentuinen of pretparken, maar we vinden het wel leuk om weg te gaan met het gezin en nieuwe plekken te ontdekken. Ik zit doordeweeks veelal binnen achter de computer dus ik heb het ook nodig om weg te zijn van beeldschermen.
 5. Muziek. Omdat ik veel fiets en op kantoor zit hoor ik relatief weinig muziek. Daarom gaan ’s avonds vaak de oordopjes in en kan ik gerust een uurtje lekkere nummers luisteren. Heerlijk! Net als een goed feestje op zijn tijd. Volgende week hebben we een personeelsfeest en ik kijk er enorm naar uit.
 6. Werk. Het kan heel veel energie slurpen en dat doet het ook regelmatig, maar als je iets goed afrondt of blijkt dat je er toch goed in bent, geeft dat echt wel energie. En wat dacht je van leuke collega’s? Die heb je ook echt nodig.
 7. Ontspannen met een serie of een goed boek. En dan het liefst in bad. Gewoon even helemaal niets en nergens aan denken is ook weleens lekker.
 8. Als het huis lekker schoon en opgeruimd is. Wanneer het koud is, de ramen van de slaapkamer open doen, dekbed uit het raam. Alles lekker fris. Dat geeft mij op de één of andere manier wel een boost.
 9. Iets leuks kopen. Dat hoeft niet perse voor mijzelf te zijn hoor, dat kan ook iets simpels zijn als een leuk boek, kleding voor de jongens, een cadeautje voor Pat of mijn ouders. Kleine blijmakers doen het eigenlijk het best.
 10. Sporten. Ik geef het niet graag toe 😉 maar sporten geeft echt energie. Je voelt je na afloop goed en het doet ook heel veel voor je humeur.

10x dit kost mij energie

 1. Altijd maar blijven haasten. Er zitten weleens van die dagen bij dat je constant van hot naar her rent en vliegt en je het gevoel hebt alleen maar achter de feiten aan te lopen. Dit doet echt helemaal niets voor je en zou je eigenlijk niet meer moeten doen en willen, maar ja, we willen tegelijkertijd zelf ook heel veel. Ik vind dat wel heel lastig.
 2. Wanneer mensen onwaarheden vertellen. Dat zijn over het algemeen geen heftige dingen, maar ook heel eenvoudige dingen. Hoe dan ook, baseer je op de feiten. Weet je iets zeker of denk je het zeker te weten? Dat zijn toch echt twee heel verschillende dingen. Je kunt mensen er echt mee beschadigen en/of kwetsen.
 3. Zorgen maken om dingen die misschien toch niet gaan gebeuren. Daar heb ik wel een handje van. Ik kan wel 100 scenario’s bedenken van dingen die kunnen gebeuren en dat slaat in veel gevallen nergens op. Dat zou ik een stuk minder moeten doen, maar dat is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan 😉
 4. Dingen doen die ik niet leuk vind. Een schot voor open doel, maar als je constant dingen doet waar je helemaal niets meer hebt, zuigt dat alle energie uit je. Vervelende huishoudelijke dingen of de administratie, het moet allemaal gedaan worden. Stel ze daarom niet uit. Vind je je werk bijvoorbeeld niet leuk, dan is het een ander verhaal, want daar breng je een groot deel van je week door. Dan moet je echt aan de bel trekken en kijken op welke manier je het leuker kunt maken voor jezelf. Ik heb ook in zo’n situatie gezeten en dat uitspreken helpt echt.
 5. Wanneer het leuke contact van één kant komt. Ook dit ken ik helaas. Je denkt leuk contact te hebben met mensen, maar uiteindelijk blijkt dat toch meer van jouw kant te komen dan dat het wederzijds is of er wordt achter je rug om over je gepraat. Ik moet wel zeggen dat dit niet recent is gebeurd (of ik weet het nog niet haha), maar kan het gevoel van wat het met je doet nog heel goed terughalen.
 6. Als helemaal niets zo gaat zoals ik gehoopt had. Dat je ’s morgens eigenlijk al weet dat het “zo’n dag” wordt. Dat het de hele dag totaal anders loopt dan dat je had gehoopt of dat je je ergens heel erg op had verheugd en het dan niet doorgaat. Balen is dat!
 7. Je anders voordoen dan dat je je voelt of dan dat je bent. Ik heb weleens van die dagen dat ik ontzettend baal van alles en iedereen. Dat ik verdrietig ben om iets of mij juist heel erg onzeker voel, maar je toch je grootste glimlach op zet omdat je je nu eenmaal groot wil houden voor de kinderen of omdat je aan het werk bent. In een volle kantoortuin dus als je huilt zien heel veel mensen dat 😉 Aan het einde van zo’n dag ben je echt doodmoe.
 8. Vasthouden aan iets waarvan je weet dat je eigenlijk los zou moeten laten. Ik heb dat een hele tijd gehad met mijn webshop. 5 jaar lang stak ik er ziel, zaligheid en heel veel geld in en het heeft mij heel veel gebracht. Toch was het runnen van de webshop op zich niet meer iets waar ik veel voldoening uit haalde. Maar ja, het was mijn kindje en stoppen was zonde. Uiteindelijk gaf stoppen enorm veel rust.
 9. Urenlang op je telefoon scrollen. Een zinloze bezigheid die mij eigenlijk alleen maar meer energie kost dan dat het geeft. Hier moet ik echt mee stoppen 😉
 10. Altijd maar blijven doorgaan. Dat deed ik vorig jaar met het gevolg dat ik een flinke longontsteking kreeg. Het was een enorme wake-up call, maar toch merk ik dat deze slechte gewoonte er weer in sluipt. Ik zou inmiddels beter moeten weten…

Zo het kopje “10x dit geeft mij energie” zou natuurlijk moeten overheersen. Het is daarom goed om dit allemaal op een rijtje te zien staan en knelpunten aan te pakken. Wat geeft jou energie en wat juist niet?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *